OFICIAL | CFR Mişcare anunţă că va cumpăra la licitaţie marca Rapid după ce falimentul grupării giuleştene a rămas definitiv. Apel la solidarizarea rapidiştilor contra CSA Steaua: "Să dăm împreună răspunsul cuvenit revenirii cluburilor militarizate!"

18 dec 2016 13272 afişări Comentează şi tu Fotbal Intern
OFICIAL | CFR Mişcare anunţă că va cumpăra la licitaţie marca Rapid după ce falimentul grupării giuleştene a rămas definitiv. Apel la solidarizarea rapidiştilor contra CSA Steaua: "Să dăm împreună răspunsul cuvenit revenirii cluburilor militarizate!"

Apariţia CSA Steaua în peisajul fotbalului românesc şi decizia definitivă a Curţii de Apel de a păstra falimentul SC FC Rapid SA duce la încercări de coagulare a suflării giuleştene. CFR Mişcare Bucureşti, formaţie fondată astă-vară de membri ai Clubului Aristocratic Rapid, a anunţat public, sâmbătă, că va cumpăra brandul Rapid de la societatea falimentară. În acelaşi comunicat postat pe contul de Facebook al CFR Mişcare se face apel la suporterii rapidişti pentru a se mobiliza împotriva „revenirii forţelor întunericului, a cluburilor militarizate care încep să prevestească un nou îngheţ al fotbalului românesc“.

Comunicatul dat de suporterii-acţionari de la CFR este prima reacţie coerentă şi instituţională venită dinspre suflarea giuleşteană după evenimentele petrecute în ultima săptămână. Conform planului în 6 puncte pentru renaşterea Rapidului dat publicităţii de aceştia, în acest moment noua grupare ar fi la jumătatea drumului. Potrivit comunicatului, în acest moment s-au pus pe picioare deja un club nou, fără datorii la stat şi oameni compromişi în organigramă, cu o balanţă financiară publică, în care toţi suporterii care contribuie primesc regulat raportul privind cheltuielile şi veniturile.

Ar urma în 2017, conform planului, înfiinţarea grupelor de copii şi juniori şi achiziţionarea, la licitaţie, a mărcii şi palmaresului de la falimentarul SC FC Rapid SA. Autorii demersului încheie cu un apel la suporterii rapidişti „oneşti, neînregimentaţi, liberi, care detestaţi violenţa şi doriţi să mergeţi la stadion cu bucurie, alături de familie“, pentru „a da împreună răspunsul cuvenit revenirii forţelor întunericului, cluburilor militarizate care încep să prevestească un nou îngheţ al fotbalului românesc“.

Imediat după conferinţa de presă în care directorul tehnic Marius Lăcătuş şi colonelul Cristian Petrea au anunţat oficial că se reînfiinţează secţia de fotbal a CSA Steaua, formaţie care va fi înscrisă în Liga 4 din sezonul 2017-2018 şi va avea ca obiectiv promovarea în Liga 1 până în 2020, ProSport a încercat să afle reacţia celor două cluburi descendente ale Rapidului. Foarte probabil, acestea se vor întâlni în sezonul următor, în Liga 4, cu CSA Steaua, urmând a se bate cu „militarii“ pentru unicul loc care asigură barajul de promovare în Liga 3. ProSport a reuşit să obţină puncte de vedere neoficiale atât de la suporterii rapidişti de la CFR Mişcare Bucureşti (lider în Seria I din Liga 5), cât şi de la AFC Rapid Bucureşti (lider în Seria II din Liga 5), opinii care v-au fost prezentate joi.

Dintre conducătorii celor două formaţii rapidiste, însă, numai medicul Mihai Pîrvu, preşedintele de la CFR, şi-a asumat un punct de vedere. Preşedintele AFC Rapid, Horia Manoliu, nu a răspuns la telefon, iar această grupare încă nu a avut o reacţie oficială faţă de apariţia CSA Steaua.

Iată comunicatul publicat de CSM CFR Mişcare Bucureşti pe contul oficial de Facebook al grupării:

„RAPID RENAŞTE !
Şase paşi pentru Noul Rapid, fără datorii şi fără cei care l-au furat

1. Falimentul Societăţii Comerciale SC FC Rapid SA înseamnă desfiinţarea unei societăţi, cu sancţiunea în plan sportiv prevăzută de regulamente. Aceasta nu înseamnă sfârşitul fenomenului rapidist. Rapid înseamnă o grupare sportivă de tradiţie, o stare de spirit şi mai ales suporterii săi şi nu o societate comercială.

Dar falimentul SC FC Rapid SA este o lecţie pentru toţi. Societatea înregistra datorii cumulate în primul rând către stat dar şi către alţi creditori. Într-o asemenea situaţie, ghilotina cade, implacabil, într-o zi. Şi acea zi a venit.

Nimic trainic nu se poate construi pe minciună, pe obligaţii subterane şi pe datorii la stat. Acela nu poate fi Rapidul!

Acum, prin decizia definitivă şi irevocabilă a instanţei, marca şi palmaresul urmează a fi scoase la licitaţie, iar cei care s-au erijat în continuatori de drept ai FC Rapid au căutat doar să amăgească marea masă a suporterilor rapidişti. Adevărul a ieşit la iveală. Rapidul era doar cel de la tribunal.

2. Trebuie să continuăm. Reconstrucţia trebuie să plece de la un proiect serios, fără datorii la stat, susţinut de oameni credibili, care să poată atrage parteneri serioşi din mediul de afaceri.

Noul Rapid nu trebuie să mai aibă vreo legătură, la suprafaţă sau subterană, cu aceia care au contribuit la faliment, fie în calitate de acţionari majoritari, fie de angajaţi în structura de management financiar. Toţi aceştia trebuie ţinuţi departe de Noul Rapid, pentru a ne asigura că episodul trist de acum nu se va mai repeta.

3. Din luna august şi până acum am lucrat asiduu la un proiect nou, curat, lipsit de datorii şi de obligaţii ascunse. La început am fost un număr de membri ai Clubului Aristocratic Rapid, apoi ni s-au alăturat şi alţi parteneri.

Am vrut să demonstrăm şi să ne demonstrăm că se poate face fotbal şi în condiţii de onestitate şi transparenţă.

Ne-am promis şi am înscris asta în primul nostru manifest constitutiv, că niciunul dintre cei care vor susţine financiar asociaţia nu va obţine câştiguri de niciun fel de pe urma ei.
Am readus fotbalul alb-vişiniu în rândurile feroviarilor, acolo unde-i sunt rădăcinile. Este o datorie de onoare şi un pas obligatoriu pentru regăsirea identităţii. Din 1923 şi până în 1936, Rapidul nostru s-a numit CFR şi trebuie să refacem acest drum, pentru a ne putea regăsi identitatea.

Avem astăzi o structură funcţională, finanţată suficient, corect şi transparent. Suntem pe primul loc în Liga a V-a, Seria I, cu un lot în care se găsesc 13 foşti juniori ai Rapidului şi doi foşti jucători din lotul mare al Rapidului. Avem ca antrenori doi foşti importanţi jucători rapidişti, Adrian Dumitru şi Vasile Caciureac.

Toate cheltuielile se realizează în mod transparent, toţi cei care contribuie sunt informaţi cu regularitate asupra situaţiei financiare. Bilanţul financiar al anului 2016 este public.


Suporterii rapidişti de la CFR Mişcare au publicat, pe contul de Facebook, lista cheltuielilor din sezonul de toamnă. Din totalul de 74.175 de lei, medicul Mihai Pîrvu spune că  jumătate au fost achitaţi, din propriile buzunare, de cele câteva zeci de susţinători-acţionari
 

4. Avem proiecte importante pentru anul 2017. Trebuie să începem formarea primelor grupe de juniori, care vor constitui nucleul viitoarei Academii. De asemenea, trebuie să construim o structură managerială profesionistă.

Suntem în curs de a constitui o asociaţie a suporterilor cotizanţi, care să devină nucleul viitorului grup al suporterilor acţionari.

Alături de reprezentanţii mediului de afaceri care susţin la rândul lor acest proiect, ne vom angaja în achiziţionarea mărcii şi a palmaresului Rapidului, atunci când vor fi scoase la licitaţie.

Acesta este drumul, greu, dar corect.

5. Vă chemăm alături de noi pe voi, toţi suporterii rapidişti oneşti, neînregimentaţi, liberi, care detestaţi violenţa şi doriţi să mergeţi la stadion cu bucurie, alături de familie.

Îi chemăm alături de noi pe toţi iubitorii fotbalului curat, cu respect faţă de tradiţia adevărată a acestui fenomen sportiv şi social.

6. Vă chemăm alături de noi şi pentru a da împreună răspunsul cuvenit revenirii forţelor întunericului, cluburilor militarizate care încep să prevestească un nou îngheţ al fotbalului românesc!

Veniţi alături de noi, într-un proiect pornit de la oameni, de jos în sus , pentru a da o replică demnă de Secolul XXI celor care mai cred că stalinismul poate fi reînviat în fotbalul românesc!“

Versiune selectata: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.