Nu l-au uitat pe Cristi Neamțu! „FC U” Craiova și ultrașii din Peluza Sud ’97 l-au comemorat pe fostul portar al Universității Craiova, decedat în urmă cu 18 ani

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 15:04 Stiri

O delegație a clubului U Craiova 1948 SA, formată din directorul sportiv Robert Săceanu, antrenorul Eugen Trică și portarul Sorin Mogoșanu, a fost prezentă în jurul prânzului zilei de joi, 20 februarie, la cimitirul Sineasca din Craiova, acolo unde a depus o coroană de flori la mormântul fostului portar al Universității Craiova Cristian Neamțu.

Ulterior, pe seară, ultrașii din Peluza Sud 1997 l-au comemorat, la rândul lor, pe simbolul suporterilor FC U. Aceștia au aprins torțe și au afișat banere cu numele jucătorului care a murit în urmă cu 18 ani pe un pat de spital din Nicosia, Cipru.

Cristi Neamțu a decedat la data de 20 februarie 2002, după ce a stat șapte zile în comă în urma unei lovituri primite în mandibulă, din partea lui Marius Șuleap, la unul dintre antrenamentele Universității Craiova din cantonamentul efectuat în acel moment în Cipru.

Fostul fotbalist al Universității Craiova a fost transferat la spital cu autocarul echipei, deoarece la terenul de antrenament al oltenilor din Cipru nu se afla nicio salvare, dar nici medicul echipei, Liviu Bătineanu, cel care rămăsese la hotel.

Tot ieri, ultrașii „FC U” Craiova au mers apoi și au aprins lumânări și la mormintele lui Ilie Balaci și Zoli Crișan.

Mama lui Cristi Neamțu, mesaj pentru suporterii din Peluza Sud ’97

ProSport a luat legătura cu mama lui Cristi Neamțu, Ioana Ciobotă, iar aceasta ne-a vorbit despre acțiunea de joi de la Cimitirul Sineasca.

„Nu am cuvinte pentru tot ce s-a întâmplat joi la cimitir la mormântul fiului meu. Le mulțumesc frumos domnilor de la FC Universitatea Craiova, cei care au fost și ei la cimitir. Reprezentanții echipei domnului Adrian Mititelu nu l-au uitat pe Cristi, iar eu le mulțumesc frumos.

Suporterilor din Peluza Sud 97 nu îmi rămâne decât să le transmit că sunt minunați. Cristi i-a privit aseară de acolo de sus și sunt sigură că o să fie prezent cu ei la fiecare meci. Am vorbit cu băieții din Peluza Sud la cimitir și le-am mulțumit frumos pentru tot. Îmi dau lacrimile când vorbesc acum cu dumneavoastră, deoarece fiul meu este unul dintre ei. Nu pot să cred că copilul meu este iubit atât de tare și la 18 ani de când a murit. Le garantez liderilor de galerie că tabloul de la Peluza Sud, cel care era pe fostul Oblemenco nu îl voi da nimănui. Cei care sunt îndreptățiți să îmi ceară acest tablou sunt doar băieții de la Peluza Sud 97. Pot să le dau tabloul înapoi atunci când se vor întoarce pe stadionul lor, dacă ei doresc acest lucru”, a spus Ioana Ciobotă.

Articol scris de Daniel VLAD

 

Marius ANGHEL 21 Feb. 2020, 15:04 Stiri
Pe aceeași temă