Noua echipă a Mediașului ia startul din Liga 4 Sibiu, după ce și-a cesionat locul de la Interstar. Duel pentru promovare între FC Inter și urmașii Gazului

Ovidiu BOICA 31 Aug. 2022, 23:59 Liga 4
Noua echipă a Mediașului ia startul din Liga 4 Sibiu, după ce și-a cesionat locul de la Interstar. Duel pentru promovare între FC Inter și urmașii Gazului

AFC Inter Stars 2020 Sibiu va avea cel puțin un adversar pe măsură la câștigarea Ligii a 4-a Sibiu în noul sezon, și implicit la barajul pentru promovarea în Liga 3.

ACS Mediaș 2022, echipa care duce fotbalul mai departe în localitatea de pe malurile Târnavei Mari, după ce Gaz Metan a retrogradat din Liga 1 și va dispărea de pe harta sportului rege din România, după 75 de ani de existență, a fost înscrisă în Liga a 4-a după ce FC Interstar Sibiu i-a cesionat locul la acest nivel.

  • Inter Stars Sibiu este campioana Ligii a 4-a Sibiu din sezonul trecut și una dintre marile perdante ale barajului de promovare în Liga 3 din această vară. Echipa care se dorește a fi continuatoarea mult mai cunoscutului FC Inter Sibiu a pierdut barajul în fața brașovenilor de la Olimpic Zărnești (1-1 la Zărnești și 1-2 la Sibiu).
  • După acest eșec, echipa din Sibiu prezidată de Teodor Birț a fost de nerecunoscut și în Cupa României, în Faza Regională, unde a pierdut ambele jocuri din grupa sa: 1-6 cu ACS Târgu Mureș și 2-3 la ACSM Codlea.

ACS Mediaș va juca în Liga a 4-a Sibiu în locul echipei Interstar Sibiu

Astfel, medieșenii lui Ionuț Buzean își pornesc aventura de la acest nivel, deși ar fi trebuit să înceapă din Liga a 5-a. Conform înțelegerii cu Interstar însă, juniorii sibieni vor evolua, în noul sezon, în Liga a 5-a.

Informația a fost confirmată de Asociația Județeană de Fotbal Sibiu, care a decis, în ședința de pe 25 august a Comitetului Executiv, ”aprobarea cu unanimitate de voturi contractul de cesiune dintre AS FC Interstar Sibiu și ACS Mediaș 2022 conform avizului primit de la Comisia Juridică (…) în urma căruia ACS Mediaș 2022 va evolua în Liga 4, ediția 2022/2023, și AS FC Interstar în ultima ligă a județului”.

FC Tălmaciu și AFC Agnita rămân în campionat

Noul sezon al Ligii a 4-a Sibiu va avea la start un număr de 14 echipe, două dintre ele fiind FC Tălmaciu și AFC Agnita. Cele două, retrogradate la finalul ediției precedente de campionat, profită de refuzul Măgurii Cisnădie și a ”vulturilor” din Poplaca de a continua la acest nivel.

”(n.a. AJF Sibiu) ia la cunoștiință că, în urma invitațiilor trimise (…) echipelor retrogradate în precedenta ediție, în ordinea din clasament, datorită neînscrierii în campionatul Ligii a IV-a, ediția 2022/2023, a celor două câștigătoare de serii ale Liga a V-a, ediția 2021/2022, în urma refuzului de a participa a ACS Academia de Fotbal și Tenis Măgura și ACS Vulturul Poplaca 2017, locurile vacante vor fi ocupate de AFC Tălmaciu și AFC Agnita în urma acceptării invitației”, a mai notat Asociația Județeană de Fotbal pe site-ul propriu.

Tot cu această ocazie, mai multe cluburi au fost afiliate AJF Sibiu, și anume ACS Progresul Bogatu, CS Sharks Sibiu, AS Atletic Păucea, AS Silvatex Orlat și ACS Celectro Micăsasa.

AJF Sibiu, în Comitetul Executiv de pe 25 august, a mai decis ca noul sezon al Ligii a 4-a să înceapă pe 3 septembrie, adică la finalul acestei săptămâni, iar cel al Ligii a 5-a, pe 11 septembrie.

Programul primei etape a Ligii a 4-a Sibiu:

FC Tălmaciu – FC Dumbrăveni
CSO Copșa Mică – Arsenal Sibiu
FC Inter Stars Sibiu – Sparta Mediaș
Unirea Miercurea Sibiului – Păltiniș Rășinari
ACS Mediaș – AFC Agnita
LSS Voința Sibiu – Leii Șura Mică
ACS Bradu – FC Avrig

Foto: ACS Mediaș

https://liga2.prosport.ro/liga-4/mediasul-are-o-noua-echipa-de-fotbal-dupa-disparitia-clubului-gaz-metan-ionut-buzean-eric-de-oliveira-si-doru-dudita-prezinta-noul-proiect-buget-impresionant-pentru-formatia-care-ar-putea-porni-din-19238209

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/grupele-fazei-regionale-a-noii-cupa-romaniei-s-au-incheiat-si-au-stabilit-cele-sapte-finale-cs-dinamo-a-fost-eliminata-la-fundulea-inter-stars-sibiu-inca-n-a-trecut-socul-ratarii-promovarii-in-liga-19237368

https://liga2.prosport.ro/liga-4/frf-a-respins-contestatia-celor-de-inter-stars-campioana-sibiului-ramane-in-liga-4-olimpic-zarnesti-se-poate-bucura-pe-deplin-de-accederea-in-liga-3-minai-stere-ironii-la-adresa-adversarilor-19236702

Ovidiu BOICA 31 Aug. 2022, 23:59 Liga 4
Pe aceeași temă