"Ştii tu cine e antrenorul echipei naţionale? Ştii!?" Daum, reacţie violentă când a fost anunţat că ar putea fi înlocuit cu Contra. Când are loc întâlnirea decisivă cu Burleanu: "L-am sunat şi nu am dat de el"

13 sep 2017 16036 afişări Nationala
"Ştii tu cine e antrenorul echipei naţionale? Ştii!?" Daum, reacţie violentă când a fost anunţat că ar putea fi înlocuit cu Contra. Când are loc întâlnirea decisivă cu Burleanu: "L-am sunat şi nu am dat de el"

Christoph Daum s-a întors, miercuri, în România pentru a discuta cu Răzvan Burleanu detaliile ruperii contractului cu FRF, iar neamţul de 63 de ani a fost foarte nervos în momentul în care a fost anunţat că şefii fotbalului românesc au de gând să-l înlocuiască cu Cosmin Contra. Întâmpinat de jurnalişti pe aeroport, Daum s-a declarat dezamăgit de faptul că a aflat din presă că nu va continua pe banca primei reprezentative şi a dezvăluit că Răzvan Burleanu nu i-a răspuns la telefon.

Selecţionerul a asistat, marţi seară, la meciul dintre Bayern şi Anderlecht, în care i-a urmărit la lucru pe Stanciu şi Chipciu, iar când s-a întors în ţară veştile proaste au venit una după alta. După ce a aflat că cei din Comisia Tehnică a FRF au decis că e mai bine să plece, Daum a fost înştiinţat că FRF e la un pas să-l numească pe Contra selecţioner, iar ştirile nu i-au picat foarte bine.

Germanul s-a enervat, a pus tunurile pe Comisia Tehnică, despre care spune că nu are puterea de a lua decizii şi s-a răstit la jurnaliştii care l-au aşteptat la aeroport: "Sunt antrenorul echipei naţionale, desigur. Ştiţi pe cineva care e? Ştii tu pe cineva care e antrenorul echipei naţionale? Ştii!? (n. red - întrebări adresate unui reporter). Viitorul meu în România arată bine, este o vreme fantastică, o ţară minunată şi am o mulţime de prieteni aici. Nu ştiu nimic despre contract, nu depinde de mine. Suntem doar angajaţi, e un şef peste noi, un preşedinte care va lua decizia...Cel mai important e ce vor decide preşedintele şi cei din Comitetul Executiv.

Am fost surprins şi dezamăgit de ştirile venite din partea Comisiei Tehnice, acum două luni spuneau că am făcut o treabă fantastică şi că vrem să continuăm până în 2020, iar acum spun total opusul. Sunt surprins, dezamăgire nu e cuvântul potrivit. Nu cred că mai avem o înţelegere comună, aşadar trebuie să spun că această Comisie Tehnică nu are dreptul să ia decizii", a tunat Daum.

Daum a anunţat că se va întâlni joi cu Burleanu: "Familia mea din Germania a citit că sunt concediat, aşa că l-am sunat pe preşedintele FRF. Nu am dat de el. Nu mi-a venit să cred că într-o ţară civilizată poţi afli informaţia asta din presă. Voi vorbi cu Răzvan Burleanu. Zilele astea n-am vorbit, pentru că am fost plecat, dar am discutat înainte să plec şi am stabilit că azi, când ajung în România, voi găsi înţelegere."

La capătul unei campanii dezastruoase, Daum e aşteptat de Burleanu pentru a rezilia contractul care-i expiră, oricum, după meciul cu Danemarca (9 octombrie). Cel mai probabil, neamţul numit selecţioner în vara lui 2016 va primi salariul pe ultimele două luni ale înţelegerii, adică aproximativ 90.000 de euro.

Imediat după ce Daum şi Burleanu se vor înţelege, FRF va anunţa numele noului selecţioner, care, în proporţi de 99%, va fi Cosmin Contra.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.