FC Buzău a pierdut amicalul cu România U21, pentru care au evoluat și patru jucători din Liga 2. Cristian Pustai a rulat tot lotul, iar la final a anunțat un nou transfer

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2021, 17:25 Liga 2

FC Buzău a jucat o partidă amicală, sâmbătă, contra selecționatei României sub 21 de ani, pe stadionul lui Dinamo, din ”Ștefan cel Mare”. Echipa lui Cristian Pustai a fost aleasă ca adversară, după ce amicalul naționalei U21 cu Anglia U21 a fost anulat, pentru că aceasta din urmă a depistat două cazuri de COVID-19.

FC Buzău, eșec cu 1-2 în fața României U21 

Partida a fost încă un motiv pentru Cristian Pustai să își verifice tot lotul, cum se prezintă fiecare jucător după cinci etape trecute din Liga 2. Au fost, așadar, utilizați și fotbaliștii care au jucat mai puțin până acum, iar Pustai a fost atent să vadă în ce măsură îi poate utiliza în confruntările din campionat.

FC Buzău a marcat prima în amical, în urma reușitei lui Alexandru Munteanu din minutul 26.

Potrivit Federației Române de Fotbal, acesta a înscris cu un șut de la aproximativ 20 de metri. Scorul la pauză nu s-a terminat în avantajul formației lui Cristian Pustai, pentru că România U21 a marcat, în minutul 38, prin David Miculescu (foto), din pasa lui Dragoș Albu.

Ianis Stoica a adus victoria României U21 

La pauză, s-au produs mai multe schimbări în ambele echipe, atât la FC Buzău cât și la România U21, iar golul victoriei pentru ”tricolorii mici” a venit în minutul 62, prin Ianis Stoica. Acesta a primit o pasă de la Miculescu, peste apărarea buzoienilor, și a înscris cu un lob peste portar.

România U21: M. Popa (Ducan 46’, Gyenge) – Țîrlea (Georgescu 80’), Screciu (cpt.)(Ișfan 80’), Racovițan (Drăgușin 27’), Țicu (S. Șerban 69’) – Dr. Albu (Dican 69’), Perianu – Cîmpanu (Sefer 46’), Miculescu (Pitu 69’), Petrila (Oct. Popescu 46’) – Cr. Dumitru (I. Stoica 46’, Al. Stoica 80’).
Selecționer: Florin Bratu. 

FC Buzău: Stoian – Oteliţă, Vîrtej, Ghinga, Oltean, Gaitan, Cârstocea, Munteanu, Ekollo, Ciobanu, Chică-Roşă.
Au mai jucat: Horeboiu, John, Toma, Lazăr, Lopez, Rogac, Andronic, David, Alexandru Neacşu, Zamfir, Manea.
Antrenor: Cristian Pustai.

Celălalt amical stabilit, cu Georgia U21, rămâne programat pentru ziua de marți, 7 septembrie, de la ora 21:00, la stadion ”Anghel Iordănescu” din Voluntari.

Cei patru jucători convocați din Liga 2 la naționala U21 au jucat cu FC Buzău. Doar Țicu a fost titular

În amical cu FC Buzău, pentru România U21 au evoluat și cei patru jucători convocați de la echipele din Liga 2.

Singurul care a intrat ca titular a fost Valentin Țicu (foto), fundașul Petrolului. În partea secundă au fost utilizați de către selecționerul Florin Bratu și portarul Szilard Gyenge (FK Csikszereda), mijlocașul Victor Dican (Universitatea Cluj) și atacantul Alexandru Ionuț Stoica (Unirea Slobozia), acesta din urmă fiind chemat ulterior, după accidentarea lui Louis Munteanu (Fiorentina/Italia).

FC Buzău l-a transferat pe Paul Pațurcă

La finalul meciului din ”Ștefan cel Mare”, Cristian Pustai a împărtășit impresiile amicalului cu România U21, dar a făcut public și noul transfer al buzoienilor, aducerea mijlocașului Paul Pațurcă (25 de ani), plecat nu mai târziu de iulie de la fosta SCM Gloria Buzău (actuala FC Buzău), în Liga 1 la Gaz Metan Mediaș.

”A fost un joc de verificare, un joc util. Am condus cu 1-0, încă mai avem de lucru. Având în vedere că o să jucăm două meciuri în deplasare, un meci în Cupa României și unul la Iași, cred că a fost un test util. Sunt meciuri importante, iar în Liga 2 urmează acel calup de patru jocuri, în care vom încerca să luăm cât mai multe puncte.

În jocurile de verificare, nu neapărat rezultatul este primordial. E bine că am rulat tot lotul. 

A apărut Paul Pațurcă. Închidem și perioada transferurilor și să sperăm că vom arăta mai bine, de la joc la joc”, a declarat Cristian Pustai pentru Campus Buzău.

FC Buzău are meci în Cupa României

Până la partidele din Liga 2, FC Buzău are meci în Cupa României, cu Recolta Gheorghe Doja. Confruntarea e programată pentru miercuri, 8 septembrie, pe teren advers.

În campionat, FC Buzău e pe locul 7, cu 7 puncte. Deasupra ei se află Unirea Slobozia, cu 11 puncte, iar pe locul 8 se clasează Metaloglobus, tot cu 7 puncte, dar cu un golaveraj mai slab.

Foto: FRF

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-mustaca-decisiv-pentru-romania-u20-la-primul-meci-din-istoria-ei-in-amicalul-cu-portugalia-u20-jucatorul-unirii-slobozia-a-inscris-dintr-un-penalty-scos-de-un-alt-fotbalist-convocat-din-liga-19199081

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-buzau-in-loc-de-anglia-u21-amicalul-romaniei-u21-stabilit-pe-stadionul-steaua-anulat-din-cauza-cazurilor-de-covid-de-la-englezi-florin-bratu-debuteaza-ca-selectioner-contra-trupei-lui-cristian-19199066

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dezamagire-mare-la-fk-csikszereda-startul-dezastruos-de-liga-2-a-surprins-si-echipa-in-sine-valentin-suciu-sunt-multe-motive-din-cauza-carora-am-ajuns-aici-am-discutat-cu-conducerea-19199237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-egoismul-a-costat-steaua-in-amicalul-cu-fc-voluntari-chiar-la-ultima-faza-a-meciului-a-pierdut-cu-ilfovenii-in-urma-unei-lovituri-de-la-11-metri-ratate-19199224

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-impus-la-limita-in-amicalul-cu-frontiera-curtici-declaratiile-celor-doi-antrenori-19199211

Răzvan STÎNGĂ 04 Sep. 2021, 17:25 Liga 2
Pe aceeași temă