Un nou meci, o nouă victorie, încă un discurs de antrenor fericit. Contra a dezvăluit de ce şi-a ales Finlanda drept adversar, l-a ridicat în slăvi pe Budescu şi a evidenţiat un alt tricolor: "Mereu sunt mulţumit de el! Îi face pe ceilalţi să dea totul pe teren"

5 iun 2018 18075 afişări Nationala
Un nou meci, o nouă victorie, încă un discurs de antrenor fericit. Contra a dezvăluit de ce şi-a ales Finlanda drept adversar, l-a ridicat în slăvi pe Budescu şi a evidenţiat un alt tricolor: "Mereu sunt mulţumit de el! Îi face pe ceilalţi să dea totul pe teren" Foto: Andreea Alexandru / Mediafax Foto

Cosmin Contra (42 de ani) e un selecţioner fericit. Marţi seară, România a terminat cu o victorie seria amicalelor jucate înaintea Ligii Naţiunilor, 2-0 cu Finlanda la Ploieşti, iar fostul fundaş dreapta a avut discursul unui antrenor care a văzut pe teren cam tot ce-şi dorea. Evidenţiaţii? Budescu şi Deac, autor a două goluri în "dubla" amicală cu Chile şi Finlanda.

"O seară specială. Am câştigat cu Chile, am spus că nu sunt mulţumit, dar a fost o victorie importantă, pentru că încrederea băieţilor e din ce în ce mai mare. Am făcut un meci mai bun decât cu Chile, atât defensiv, cât şi ofensiv. M-a bucurat atitudinea lor, nu e uşor într-o perioadă în care ar fi trebui să fie în vacanţă. I-am dedicat lui Lobonţ această victorie, am reuşit să-l facem să se retragă din fotbal cu o victorie", a spus Contra, la Pro X, înainte să explice de ce i-a ales pe finlandezi drept adversari: "Finlanda e o echipă puternică, masivă, precum cea a Muntenegrului sau a Serbiei. Sunt puţin mai diferiţi, cu jucători mai tehnici, dar gabaritul e cam acelaşi. Am vrut să jucăm cu o echipă agresivă, Finlanda nu este o echipă slabă. Încearcă să joace fotbal, să te pună în dificultate...Am vrut să vedem cum ne descurcăm la fazele fixe, cred că a fost un test reuşit. Sper să avem aceeaşi dăruire şi la meciurile oficiale".

Laude pentru Budescu şi Deac

Acum, Contra îşi îndreaptă privirea spre Liga Naţiunilor, unde va debuta pe 7 septembrie, cu un meci fără spectatori în faţa Muntenegrului, iar Contra scoate în evidenţă progresul făcut pe plan ofensiv: "Orice greşeală în meciurile oficiale...Nu te iartă nimeni! Dar jocul, atitudinea ne dau speranţe că ne putem bate de la egal la egal cu oricine şi că putem câştiga grupa din Liga Naţiunilor. Avem speranţe că la primul meci, cu Muntenegru, ne vom prezenta bine. Păcat că nu vom avea public, aţi văzut la Ploieşti că oamenii sunt alături de echipa naţională. Îmi face mare plăcere să vin cu naţionala aici, ştiu că suporterii sunt alături de băieţi.

Avem jucători care pot face faze frumoase, care au fantezie şi pot elimina uşor adversari din joc. E important ca această fantezie să fie fructificată, dar să ai atitudinea bună când pierzi mingea. În ultimii 30 de metri îi las să aibă fantezie, să facă diferenţa, apoi să ne gândim la apărare când pierdem mingea. Budescu are aceste execuţii, vede jocul foarte bine, găseşte uşor pase imposibile pentru alţii. Poate deschide oricând jocul, cu o pasă sau execuţie, a încercat şi în seara asta. A băgat şi alunecări, acesta e drumul de urmat", a mai declarat selecţionerul, care a avut doar cuvinte frumoase pentru Ciprian Deac (32 de ani), cel care, după ce a marcat cu Chile, a înscris şi în poarta Finlandei: "Deac? Întotdeauna sunt mulţumit de Ciprian. Sperăm să-l ţină aceste goluri şi această atitudine. Prin dăruirea lui îi face şi pe ceilalţi să dea totul pe teren".

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.