LIVE BLOG | Muntenegru – România, 0-1: nu am marcat golul care să ne aducă biletul pentru urna a 3-a! Am încheiat grupa pe locul doi. Cum arată clasamentul și în ce urnă suntem în acest moment

Redactor:
Daniel Anghel
LIVE BLOG | Muntenegru - România, 0-1: nu am marcat golul care să ne aducă biletul pentru urna a 3-a! Am încheiat grupa pe locul doi. Cum arată clasamentul și în ce urnă suntem în acest moment
  • Publicat:
  • Actualizat:
  • În cazul unui succes, tricolorii păstrează șanse la primul loc, dar numai dacă Lituania încurcă Serbia.
  • Adversarii din Muntenegru au nevoie de o victorie pentru a termina grupa pe locul secund.
  • Pentru a prinde urna a treia la tragerea la sorți a preliminariilor EURO 2020, suntem obligați să câștigăm la Podgorica, după care să sperăm că Scoția învinge Israel.

Muntenegru – România 0-1 (Țucudean 43) / Serbia – Lituania 4-1 (Zulpa-aut. 51, Mitrovic 58, Prijovic 71, Ljajic 74 / Petravicius 64) / Scoția – Israel 3-2 (Forrest 34, 43, 64 / Kayal 9, Zahavi 75)
Arbitru: Felix Zwayer (Germania). Asistenți: Thorsten Schiffner și Marco Achmuller
Stadion: Gradski (Podgorica, capacitate: 13.000 de locuri)

Clasamentul în timp real:
1. Serbia 14p.
2. România 12p.
3. Muntenegru 7p.
4. Lituania 0p.

â–ºMuntenegru: Petkovic – Marusic, Kopitovic, Simics, Vesovic – Kosovics, Ivanics – Jankovics, Mugosa, Jovovics – Beqiraj (Boljevic 64)
Rezerve: Mijatovic, Ljuljanovic – Djordjevic, Hocko, Kajevic, Klimenta, Mirkovic, Radunovic, Scekic, Vujacic, Zoric
Selecționer: LjubiÅ¡a Tumbakovic

â–ºRomânia : Tătărușanu – Cr. Maneas, Săpunaru, Moți, Toșca – Chipcius, Anton, Stanciu, Maxim – Keșerus – Țucudean (Pușcaș 74)
Rezerve: Pantilimon, Niță – Pașcanu, T. Băluță, I. Hagi, Bancu, Nedelcearu, Deac, Marin, Mitriță, Cicâldău
Selecționer: Cosmin Contra

â–ºMinutul 90+5: Nu am marcat golul care să ne aducă „biletul” pentru urna a 3-a. Începem preliminariile pentru EURO din urna a 4-a.


â–ºMinutul 90: Se arată cinci minute de prelungiri.


â–ºMinutul 88: Schimbare decisă de Cosmin Contra: iese Keșeru și intră Băluță.


â–ºMinutul 87: Muntenegru marchează, dar se dictează ofsaid.


â–ºMinutul 86: Mai avem nevoie de un gol pentru a ne califica în urna a 3-a.


â–ºMinutul 75: E momentul să marcăm! Israel a marcat pentru 3-2 în Scoția, astfel că picăm în urna a patra la aceste scoruri.


â–ºMinutul 72: Apără Tătărușanu!!! Jankovic a șutat în stânga lui Tătărușanu, iar omul care a apărat două penalty-uri în acest sezon al Ligue 1 a parat excelent. Rămânem în cursa pentru urna a treia a preliminariilor.


â–ºMinutul 72: Penalty pentru Muntenegru! Săpunaru l-a impins pe Mugosa în propriul careu, iar centralul Felix Zwayer, aflat în apropiere, a indicat punctul cu var. Jankovic va executa.


â–ºMinutul 64: Suntem în urna a treia în acest moment! Scoția s-a desprins la două goluri în dauna Israelului, astfel că România trece peste în clasamentul formațiilor aflate pe 2 în Liga C. Lituania a reușit de asemenea să reducă din diferență la Belgrad, deci putem visa în continuare la primul loc.


â–ºMinutul 63: Alergăm cu disperarea după golul de 2-0. După ce Keșeru l-a întins serios pe Petkovic, a venit rândul lui Chipciu să-și încerce norocul. Șutul mijlocașului a fost deviat în lateral de același Petkovic.


â–ºMinutul 58: Mitrovic a marcat pentru 2-0 la Belgrad, astfel că ne luăm rămas bun de la primul loc al grupei. Am fost acolo pentru scurt timp. Acum ne îndreptăm atenția spre Scoția – Israel. În lupta pentru ultimul loc care prinde urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020, Israelul are avantajul golaverajului. Dacă nu punem la socoteală meciurile cu Lituania, ultima clasată, noi avem trei goluri marcate și două primite. De partea cealaltă, Israelul are cinci marcate și patru primite. Așadar, trebuie să avem un gol în plus la adevăr. Dacă Scoția – Israel se termină la egalitate, nu mai avem nicio șansă.


â–ºMinutul 51: Minunea de la Belgrad a durat doar 51 de minute. Zulpa a înscris în propria poartă, iar Serbia revine pe primul loc al grupei. La aceste scoruri, suntem în urna a patra a preliminariilor pentru EURO 2020. Avem nevoie să mai înscriem două goluri dacă Scoția păstrează un avantaj minim în fața Israelului.


â–ºMinutul 46: S-a reluat partida dintre Muntenegru și România. În acest moment suntem siguri de primul loc în grupă și de urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. Rămâne de văzut cum se vor desfășura cele trei jocuri în aceste ultimel 45 de minute.


â–ºMinutul 45+1: Pauză la Podgorica! În acest moment suntem pe primul loc în Grupa 4. Dacă Serbia nu trece în avantaj cu Lituania, câștigăm grupa. Putem spune că mergem pe sârmă, deoarece dacă Serbia preia conducerea cu Lituania și în Scoția – Israel nu se mai înscrie, cădem în urna a patra.


â–ºMinutul 43: GOOOL România! Țucudean a deschis scorul în finalul primei reprize. Maxim i-a scos lui Țucudean la 23 de metri, care a șutat pe jos spre poarta adversă. Petkovic a scăpat mingea în propria poartă, iar la acest scor România trece pe primul loc. La Belgrad este 0-0! De asemenea Scoția conduce cu 2-1 în meciul cu Israel, astfel că pentru moment astrele s-au aliniat în favoarea noastră.


â–ºMinutul 35: Maxim a primit în marginea careului și a ales să tragă la colțul scurt. Țucudean se afla în careu, însă mijlocașul a ales să finalizeze cu șut. Între timp, Scoția a egalat în partida cu Israel. Important ar fi ca britanicii să treacă la conducere, pentru că egalul ar fi dezastruos pentru noi. La Belgrad e 0-0, astfel că poate vom vedea cum Lituania bifează primul punct în actuala campanie. Rămâne de văzut ce se va întâmpla și acolo.


â–ºMinutul 20: In-form Chipciu confirmă și la Podgorica. Jucătorul cedat de Anderlecht la Sparta Praga a centrat din stânga, mingea s-a îndreptat spre poarta adversă, dar Petkovic a reușit să respingă peste bara transversală cu vârful degetelor.


â–ºMinutul 17: Țucudean a trecut din nou pe lângă gol. Maxim a centrat din flancul stâng la colțul scurt, Țucudean a deviat în ultimul moment, dar mingea s-a scurs pe lângă poarta apărată de Petkovic. Important e că rămânem periculoși, iar gazdele nu și-au creat vreo ocazie până acum.


â–ºMinutul 10: Se complică situația României. Israel conduce în Scoția, astfel că avem nevoie de un succes la patru goluri diferență în acest moment pentru a mai prinde urna a treia la tragerea la sorți pentru preliminariile EURO 2020. Și mai dramatic ar fi dacă Scoția și Israel ar remiza, pentru că atunci n-am mai avea matematic nicio șansă să rămânem în urna a treia. Ideal ar fi ca Scoția să câștige, iar noi să ne impunem la o diferență de cel puțin două goluri. Sau să ne impunem la limită la Podgorica și Lituania să încurce Serbia.


â–ºMinutul 10: Primul cartonaș galben al partidei l-a încasat Kosovic.


â–ºMinutul 4: O nouă șansă la poarta lui Petkovic. Paul Anton a șutat din drop de la 20 de metri, însă balonul a trecut la o palmă de bara laterală. Controlăm debutul de joc și adversarii sunt complet debusolați de startul bun de meci al băieților lui Contra.


â–ºMinutul 3: Rămânem în atac. Stanciu i-a trimis lui Țucudean la 14 metri, vârful campioanei s-a aruncat la sacrificu, dar execuția sa a trecut pe lângă poarta apărată de Petkovic. România începe promițător partida de la Podgorica, astfel că putem spera la un rezultat mare.


â–ºMinutul 2: Ocazie pentru România. Tricolorii s-au aruncat în atac încă din primele secunde. Maxim a alunecat într-un moment bun în careul advers, iar Toșca și-a încercat norocul.


â–ºMinutul 1: A început partida de la Podgorica. Gazonul arată impecabil, chiar dacă în Muntenegru este cod roșu de ploi până în această noapte. Suntem obligați să câștigăm pentru a mai spera la urna a treia în vederea tragerii la sorți pentru preliminariile EURO 2020.


21:20 Mihai Stoichiță, șeful Comisiei Tehnice din cadrul FRF, anunță, de la Podgorica, că startul meciului nu e atât de sigur pe cât se părea. Vremea își face din nou de cap, iar decizia stă în mâna arbitrului. Totuși, vestea bună e legată de starea terenului: „Nu știm! Să vedem ce decid oficialii. E vând, ploaie, am făcut încălzirea și așteptăm decizia lor. Când a plouat, când a bătut vântul, asta e vremea, suntem în noiembrie…Acum, dacă aș fi arbitru, aș da drumul la meci. Terenul arată impecabil, nu știu cum au reușit să-l facă atât de bun”, a declarat federalul, pentru Digi Sport.

Plecăm la drum cu gândul că arbitrul neamț poate întrerupe meciul în orice moment, dacă descărcările electrice își fac apariția deasupra stadionului.


20:35 Marius Șumudică e, într-un fel, de acord cu formula ofensivă aleasă de Cosmin Contra și tocmai a explicat motivele din spatele alegerii selecționerului. De la antrenorul lui Al Shabab aflăm de ce „Guriță” a preferat cuplul Keșeru-Țucudean: „E greu, nu va fi ușor. Știm ce înseamnă Muntenegru, cu un teren micuț, presiunea publicului, terenul aproape și condițiile meteo. Va fi un meci de luptă, vedem ce se va întâmpla. 4-4-2 e un sistem ofensiv, cu unul dintre cele două vârfuri trebuind să coboare pentru a închide mijlocașul defensiv advers. Muntenegru joacă mult contraatac, atunci probabil ai nevoie de atacanți, dar sunt spații reduse și va trebui să evoluăm cu jucători care au viteză de execuție pe spațiu restrâns. Nu cred că avem nevoie de pivoți. Dacă joacă Țucudean, e nevoie ca al doilea vârf să fie ceva mai mobil. Țucudean e mai fix, el și Keșeru sunt atacanți compatibili. Lui Țucudean îi plac contactele, Keșeru e mai de spații”, a spus antrenorul român, la Digi Sport.



20:01 Conform ultimelor informații, gazonul se prezintă destul de bine, prognoza meteo nu mai este la fel de rea pentru următoarele ore, iar meciul de la Podgorica se va juca, lucru confirmat de oficialii meciului.


19:12 Până să aflăm dacă se joacă meciul, avem echipa de start a României. Conform Telekom Sport, acesta este primul „11” pe care Contra îl va alinia la Podgorica:

  •  Tătărușanu – Cr. Manea, Săpunaru, Moți, Toșca – Anton, Stanciu – Chipciu, Keșeru, Maxim – Țucudean

19:00 Nocturna stadionului a fost oprită, îngrijitorii fac tot posibilul pentru ca gazonul să se prezinte în condiții cât mai bune la eventualul start al partidei, iar o decizie finală va fi luată cu 45 de minute înainte de primul fluier.

Astfel, brigada de arbitri va ieși pe gazon pentru o nouă inspecție în jurul orei 21:00, când va lua decizia oficială.


18:25: Oficialii UEFA și arbitrii întâlnirii au ieșit pe teren pentru a inspecta starea gazonului. Sunt locuri în care mingea nu sare și, conform sport.ro, mingea se află în terenul arbitrului neamț Felix Zwayer.


foto: sport.ro.

La Podgorica furtuna s-a oprit, dar fulgerele care se abat asupra orașului reprezintă un mare pericol și vor fi un detaliu luat în seamă de oficialii meciului. Înaintea luării unei decizii, arbitrii și observatorii vor consulta prognoza Institutului Meteo din Podgorica și nu va conta doar starea gazonului. Dacă se va anunța furtună în timpul partidei, atunci meciul ar urma să fie amânat pentru mâine.


17:14 Sunt șanse ca meciul să fie amânat! Ploua torențial la Podgorica, iar gazonul va fi mai mult ca sigur inundat în această seară. Dacă va ploua torențial și la ora jocului, există șanse ca centralul Felix Zwayer să amâne partida. La ora jocului vor fi 49% șanse de precipitații, conform Accuweather. Furtuna ar trebui să se mai domolească în jurul orei 20:00.


Prima reprezentativă a României va disputa, marți, ultima partidă din cadrul Ligii Națiunilor. Tricolorii vor întâlni Muntenegru la Podgorica, echipă care vine după o înfrângere pe terenul Serbiei, scor 2-1. Meciul din Muntenegru va avea ca miză, cel mai probabil, locul doi. Serbia are un meci ușor la prima vedere, pe teren propriu, împotriva Lituaniei. În cazul în care lituanienii vor produce surpriza la Belgrad și vor pleca neînvinși, iar România va câștiga în capitala Muntenegrului, tricolorii vor termina grupa pe primul loc, cu avantajul meciurilor directe.

Pentru a termina pe locul doi în Grupa 4, tricolorii trebuie să plece neînvinși din capitala Muntenegrului, acolo unde au pierdut în preliminariile Campionatului Mondial din 2014, scor 1-0, prin golul marcat de vedeta Stevan Jovetic, în prezent legitimat la Monaco. Pentru această partidă, Contra nu se poate baza pe Romario Benzar și pe Răzvan Marin, amândoi accidentați.

„Chiar dacă terminăm pe locul 2, avem o șansă ca Serbia să se califice direct din preliminarii. Dacă lituanienii aleagă la fel de mult cum au alergat azi, de ce nu? Ne pregătim ca pentru o finală. Avem pe bancă jucători care pot intra fără probleme cu Muntengru. O să gândesc foarte bine meciul pentru a câștiga”, a spus Cosmin Contra, după victoria cu Lituania, la Pro TV.

Lotul României:

  • Portari: Ciprian Tătărușanu (FC Nantes, 55/0), Costel Pantilimon (Nottingham Forest, 27/0), Florin Niță (Sparta Praga, 2/0)
  • Fundași: Cristian Manea (CFR Cluj, 6/1), Romario Benzar (FCSB, 13/0)*, Cristian Săpunaru (Kayserispor, 31/0), Ionuț Nedelcearu (FC Ufa, 3/0), Cosmin Moți (Ludogorets, 12/0), Alexandru Pașcanu (Leicester City, 0/0), Alin Toșca (PAOK Salonic, 14/0), Nicușor Bancu (U Craiova 1948 CS, 6/0)
  • Mijlocași: Alexandru Chipciu (Sparta Praga, 38/5), Răzvan Marin (Standard Liege, 14/1)*, Paul Anton (Krylia Sovetov, 6/0), Tudor Băluță (FC Viitorul, 2/0), Nicolae Stanciu (Sparta Praga, 26/9), Alexandru Cicâldău (U Craiova 1948 CS, 2/0), Alexandru Mitriță (U Craiova 1948 CS, 6/0), Ianis Hagi (FC Viitorul, 0/0), Alexandru Maxim (Mainz, 32/3), Ciprian Deac (CFR Cluj, 16/3)
  • Atacanți: Claudiu Keșerü (Ludogorets, 27/6), George Pușcaș (US Palermo, 2/0), George Țucudean (CFR Cluj, 8/2)

*Sunt accidentați și nu vor evolua în această seară

Lotul Muntenegrului:

  • Portari: Danijel PetkoviÇ (Lorient), Milan Mijatovic (BuduÇnost Podgorica), Damir LjuljanoviÇ (Titograd Podgorica)
  • Fundași: Marko SimiÇ (Pakhtakor Tashkent), Adam MaruÅ¡ic (Lazio), Emrah Klimenta (Sacramento), Boris KopitoviÇ (ĂŒukariÍki), Nemanja MijuÅ¡kovic (Hermannstadt), Risto RadunoviÇ (Astra Giurgiu), Igor VujaÍiÇ (Zeta)
  • Mijlocași: Marko VeÅ¡oviÇ (Legia Varșovia), Vladimir JovoviÇ (Jablonec), Aleksandar Å Ă‡ekiÇ (Partizan Belgrad), Mirko IvaniÇ (BATE Borisov), Marko JankoviÇ (Partizan Belgrad), NebojÅ¡a KosoviÇ (Partizan Belgrad), Aleksandar BoljeviÇ (Waasland-Beveren), Darko ZoriÇ (ĂŒukariÍki), Asmir KajeviÇ (ĂŒukariÍki), Luka MirkoviÇ (BuduÇnost Podgorica), Stefan LonÍar (Sutjeska NikÅ¡iÇ), Deni HoÍko (Famalicão)
  • Atacanți: Fatos BeÇiraj (Maccabi Netanya), Stefan MugoÅ¡a (Incheon United), Luka ÐjorĂ‘eviÇ (Arsenal Tula)

 

Urmărește ProSport.ro pe Google News
Știri despre
Pe aceeași temă
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Andreea nu este singura victimă a lui Mirel! Ce i-a făcut fostei iubite într-o criză de gelozie?!
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă îi dă cineva!"
Câți bani cere Oana Zăvoranu pentru o apariție la TV. Cristi Brancu a dat-o de gol: „Habar nu am dacă…
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul lor.
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă zi şi noapte la mormântul…
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Cea mai frumoasă femeie din România i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe ultimul drum
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
Vedete cu lenjeria intimă la vedere! Topul celor mai transparenți chiloței
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
F1 Manager 2024 va permite crearea și gestionarea unor noi echipe de Formula 1
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro ANALIZĂ
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Imagini ruşinoase din Gaza: soldaţi israelieni s-au fotografiat jucându-se cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup