EXCLUSIV | Contra, omul potrivit, la momentul potrivit! "Guriţă" continuă să impresioneze cu naţionala şi e lăudat din toate părţile: "A făcut schimbări foarte bune, e foarte important!"

6 iun 2018 2433 afişări Nationala
EXCLUSIV | Contra, omul potrivit, la momentul potrivit! "Guriţă" continuă să impresioneze cu naţionala şi e lăudat din toate părţile: "A făcut schimbări foarte bune, e foarte important!"

Viorel Moldovan, fost antrenor al naţionalei de tineret şi al celei mari în mandatul lui Anghel Iordănescu, a pus "lupa" pe prestaţia tricolorilor din meciul cu Finlanda. Elevii lui Cosmin Contra au învins formaţia nordică cu 2-0, după golurile marcate de Manea şi Deac. Moldovan a vorbit despre suflul nou adus de "Guriţă" şi despre ce jucători a remarcat.

România a învins Finlanda la Ploieşti, cu 2-0, după ce Cristian Manea (37) şi Ciprian Deac (61) au marcat şi Moldovan spune că succesul a fost obţinut în mod relaxant. Viorel Moldovan a participat cu echipa naţională la ultima ediţie a CM la care tricolorii au fost prezenţi, în 1998, în Franţa. Fostul atacant a vorbit despre ceea ce-i face pe tricolori să arate altfel în mandatul lui Contra şi a scos în evidenţă câţiva jucători tineri care s-au remarcat în cele două meciuri, cu Chile şi Finlanda.

"Nu am avut mari emoţii fiind un amical, reuşit din partea noastră, o victorie obţinută relaxant, chiar dacă ritmul nu afost intens, circumstanţe sunt, fotbaliştii sunt la sfârşit de sezon. Cosmin a adus agresivitate, dorinţa de a câştiga. Jucătorii au altă atitudine, se pare că le vorbeşte pe limba lor şi e foarte important. A făcut schimbări foarte bune, mă refer la tineri, rulaţi în amicale ca să vadă potenţialul fiecăruia. Am văzut unii care pot creşte mai mult şi să ofere satisfacţii", a spus Viorel Moldovan, la ProSport LIVE.

George Puşcas, Alexandru Cicâldău, Cristi Manea şi Alex Mitriţă au fost remarcaţii lui Viorel Moldovan: "Pe Puşcaş l-am debutat eu la U21, era sub vârstă cu doi ani, am avut şi trei, chiar patru ani o echipa mai tânără. Calificarea era deja compromisă am luat decizia de a credit tinerilor. Nedelcu avea vreo 17 ani. George e un atacant de calitate, simte foarte bine golul, are fler în faţa porţii. Chiar dacă joacă într-un campionat puternic, în Italia, trebuie să mai progreseze, şi să se impună ca un veritabil număr 9. Are vârsta, are calităţi

Cicâldău e interesant, profil interesant în zona mediană. Mitriţă, pase între liniile adversarilor, crează superioritate. Progres din partea lui Manea, acolo în banda dreaptă"
, a mai spus Moldovan, la ProSport LIVE.
 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.