”Eroul de la Guadalajara” are școală de fotbal care îi poartă numele, la Sighet. Emeric Dembroschi: ”Va încerca să ofere fotbalului alte talente din acest izvor nesecat numit Maramureș”

Liga2.ro 21 Sep. 2020, 16:26 Diverse

Emeric Dembroschi, fost internațional român și jucător la FCM Bacău și Politehnica Timișoara, care la 6 octombrie împlinește 75 de ani, are, începând de astăzi, acedemie de fotbal care îi poartă numele. La inaugurarea ”școlii” care își desfășoară activitatea în Maramureș, la Sarasău, aproape de granița cu Ungaria, a participat și Miodrag Belodedici.

La inaugurarea Academiei ”Emeric Dembroschi”, fostul atacant și-a adus aminte de începuturile sale la fotbal

Academia ”Emeric Dembroschi” și-a început activitatea la Sighet. La eveniment a participat chiar legendarul jucător care a evoluat și a marcat împotriva Braziliei în ”Groapa cu Lei” de la Guadalajara, din Mexico 70.

”Am debutat la Forestiera Sighet, la 16 ani, după care am ajuns la Roman, unde m-a văzut Teașcă și m-a dus la Bacău. În numai un an am ajuns din Divizia C în echipa națională”, și-a amintit Emeric Dembroschi, care speră ca Academia care îi poartă numele să găsească talente, iar tinerii jucători să aibă o șansă de a ajunge în fotbalul mare.

Emeric Dembroschi și-a început cariera în fotbal la juniorii de la Foresta Sighet și Victoria Roman, iar la seniori a jucat pentru FCM Bacău și Politehnica Timișoara, unde a anunat aproape 400 de meciuri și a marcat peste 100 de goluri. La naționala României are 27 de meciuri și 9 goluri. Fostul atacantul este cunoscut și ca ”Eroul de la Guadalajara”. Ulterior a fost antrenor în două perioade, 1983-1985, respectiv 1994-1997, la Politehnica Timișoara.

Miodrag Belodedici: ”Este un excelent moment ca Sighetul să mai dea lumii un Emeric Dembroschi”

Alături de ”mexicanul” Dembroschi s-a aflat și dublul câștigător al Cupei Campionilor, Miodrag Belodedici (56 de ani).

”Este un excelent moment ca Sighetul să mai dea lumii un Emeric Dembroschi, iar din proiectul văzut aici am convingerea că Academia care poartă numele maestrului Dembroschi, va reuși să ofere cel puțin un jucător de talia sa”, a declarat Balodedici.

”Școala fotbalistică ce-mi poartă numele va încerca să ofere fotbalului alte talente din acest izvor nesecat numit Maramureș”

Academia nu percepe nicio taxă pentru copiii selectați la grupele de performanță, datorită efortului a doi investitori. Mai mult, noul concept beneficiază și de suport tehnic venit din partea unei firme de renume mondial în materie de articole sportive.

Cătălin Mihai Dinu este antrenorul coordonator, fost ”secund” la SCM Gloria Buzău, în sezonul 2018-2019, când buzoienii au promovat în Liga 2.

Academia își desfășoară activitatea la baza de la Sarasău, între Câmpulung la Tisa și Sighet, adică localitățile din inima lui Dembroschi, unde s-a născut și unde s-a lansat în fotbalul de mare performanță.

”Mă simt onorat ca Academia din orașul formării mele îmi poartă numele. Nu am uitat niciodată de unde am plecat și mă bucur că acasă la mine școala fotbalistică ce-mi poartă numele va încerca să ofere fotbalului alte talente din acest izvor nesecat numit Maramureș”, a precizat, în discursul său, Emeric Dembroschi.

Articol scris de Victor Mihalcea

Liga2.ro 21 Sep. 2020, 16:26 Diverse
Pe aceeași temă