Contra a trăit intens primul meci ca selecţioner: "Am rămas fără voce în minutul 30, nu mi s-a mai întâmplat asta!" Concluziile după victoria cu Kazahstan şi cât de mult îşi doreşte să învingă Danemarca: "N-am uitat..."

5 oct 2017 8104 afişări Nationala
Contra a trăit intens primul meci ca selecţioner: "Am rămas fără voce în minutul 30, nu mi s-a mai întâmplat asta!" Concluziile după victoria cu Kazahstan şi cât de mult îşi doreşte să învingă Danemarca: "N-am uitat..."

Cosmin Contra a trăit intens primul său meci ca selecţioner al naţionalei, în România - Kazahstan 3-1. Noul selecţioner al României a rămas fără voce în minutul 30 şi spune că nu i s-a mai întâmplat aşa ceva.

România a făcut un meci bun cu Kazahstan, primul pentru Contra ca selecţioner al României. Fostul antrenor al lui Dinamo a trăit intens şi a rămas fără voce încă din minutul 30. Contra spune că este pentru prima dată când trece prin asta în timpul unui meci. Însă selecţionerul naţionalei îşi felicită jucătorii pentru atitudinea pe care au avut-o şi explică de ce Budescu a făcut un meci mare:

”Mi-am pierdut vocea în minutul 30, n-am mai putut. Nu mi s-a mai întâmplat în timpul unui meci. Emoţiile există la orice debut pe orice funcţie. Mă bucur pentru băieţi că au înţeles că este un nou început. Am încercat în aceste zile să le redau din agresivitate şi de multe ori ne-a ieşit. Budescu era într-o formă bună, l-am simţit bine şi la antrenamente. Le-am zis jucătorilor că jucăm cu Kazahstan, jucăm acasă, deci trebuie să stăm mai mult în terenul lor. Dacă vom renunţa la momentele de relaxare, cred că vom fi pe drumul cel bun în preliminarii”, a declarat Cosmin Contra la TVR1.

Următorul test pentru Contra este cu Danemarca, la Copenhaga. Selecţionerul naţionalei n-a uitat coşmarul trăit în urmă cu 14 ani, la acel Danemarca - România 2-2, rezultat care ne-a împiedicat să ajungem la Cupa Mondială. Naţionala noastră a fost atunci egalată în prelungiri: ”Mergem să jucăm bine cu Danemarca. Poate răzbunăm acea gerenaţie după foarte mult timp. Făceam parte din acea generaţie şi ştiu ce a însemnat acel rezultat în Danemarca”.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.