Contra i-a răspuns lui Hagi: "Să spună cine e în spatele meu!". "Guriţă", mirat de ofensiva totală a "Regelui": "Mă surprinde acest atac!"

12 mai 2018 8868 afişări Nationala
Contra i-a răspuns lui Hagi: "Să spună cine e în spatele meu!". "Guriţă", mirat de ofensiva totală a "Regelui": "Mă surprinde acest atac!"

Cosmin Contra, selecţionerul României, i-a răspuns lui Gică Hagi, care l-a criticat dur pentru că nu a convocat mai mulţi fotbalişti de la Viitorul în lotul echipei naţionale. "Guriţă" spune că îl are în vederi pe Ianis Hagi, însă pe postul său joacă, acum, Stanciu şi Budescu, iar în ceea ce-l priveşte pe Ţîru, spune că Nedelcearu, cel pe care l-a convocat, e peste căpitanul Viitorului.

”Am văzut ce a spus Gică Hagi la conferinţa de presă. E treaba lui şi eu nu vreau să intru în polemici cu el, să ne bălăcărim prin presă. Eu am vrut să dau continuitate la echipa naţională pentru meciurile din Liga Naţiunilor, de aceea, pe postul lui Ianis Hagi, i-am convocat pe Stanciu şi pe Budescu, care erau la lot, care au jucat, care au avut rezultate. Budescu e cel mai bun număr 10 din România, a jucat bine la echipa naţională. Stanciu joacă, e cel mai bun la echipa lui de club, în Cehia.

Din punctul meu de vedere, ca antrenor, cei doi sunt în acest moment peste Ianis Hagi. El este în atenţia noastră, l-am monitorizat mereu. A avut evoluţii foarte bune la început, când a revenit la Viitorul, dar a avut şi unele prestaţii mai puţin reuşite în unele partide. Noi îl urmărim şi poate oricând să ajungă la echipa naţională, chiar şi acum, dacă s-ar întâmpla ceva cu un jucător”
, a reacţionat Contra, pentru gsp.ro.

Selecţionerul a explicat şi cum poate să ajungă Ianis Hagi la prima reprezentativă, dar l-a somat pe Hagi senior să vină cu probe dacă ştie că selecţiile se fac ”pe la spate”.

”Dacă mie mi se accidentează Budescu sau Stanciu, este foarte posibil să îl chem pe Ianis Hagi. Dar nu din cauza presiunii pe care o pune Gică Hagi, ci pentru că eu consider că trebuie să fac asta. Eu nu am orgolii. Dar mi se părea mult mai corect ca Hagi să încerce să vorbească cu mine, să mă sune, să discutăm, nu să mă atace aşa, furibund, în presă, într-o conferinţă de presă. ’Băi Cosmine, vreau să vorbesc cu tine’. Ok, hai să ne vedem, să vorbim. Putea să-mi spună în faţă ce crede el să discutăm pe argumente, nu în presă.

Dacă ştie el cine e în spatele meu şi cine mă influenţează, să spună, să aducă probe. Dar el ştie foarte bine cum sunt eu. Am fost coechipieri la echipa naţională, el a fost şi antrenorul meu la echipa naţională, cred că avem o relaţie foarte bună. Totdeauna am spus că Gică Hagi este un exemplu pentru ceea ce face pentru viitorul fotbalului românesc, i-am luat mereu apărarea, niciodată nu am zis un cuvânt rău despre Gică Hagi. Si dintr-o dată un atac aşa, furibund, la adresa mea, nici nu ştiu de unde a venit. Aşa am gândit eu în legătură cu Ianis Hagi în acest moment. El este foarte bine monitorzat aici, la noi. Am făcut şedinţă cu tot stafful, am analizat evoluţiile lui Ianis, Budescu şi Stanciu şi am vrut să dăm continuitate. Atâta tot. A fost alegerea mea. Nu înseamnă că Ianis Hagi nu are viitor la echipa naţională dacă va evolua foarte bine.

Nu vreau să intru într-o discuţie, într-un război cu Gică Hagi. Eu îi respect părerea. Dar, repet, cred că acum a vorbit mai mult tatăl lui Ianis Hagi. E normal, mă pun în pielea lui. Dincolo de statistici, am văzut unele meciuri personal şi Ianis nu a avut mereu prestaţii foarte bune. A fost oscilant. Iar eu o să chem un jucător la echipa naţională atunci când consider că trebuie să vină”
, a mai spus Contra.

Contra a explicat şi de ce Nedelcearu este în continuare un jucător de bază în viziunea sa. ”Acest atac frontal care a venit înainte de Liga Naţiunilor mă pune pe gânduri. Dar asta e situaţia. Cât despre Ţîru... Din punctul meu de vedere, ca antrenor, Nedelcearu ca şi calităţi, este în acest moment peste Ţîru. Ok, a avut acele derapaje, a trecut peste ele, iar acum este unul dintre cei mai buni oameni la echipa sa de club, în Rusia. Joacă meci de meci, Tîru a fost accidentat, suspendat. Sunt lucruri care se evaluează. Nu se fac convocările aşa, pe la spate, cum a spus el. Am fost şi eu şi colaboratorii mei la meciurile Viitorului, de la Craiova, cu FCSB. Facem o analiză foarte corectă şi profesionistă pe fiecare jucător în parte”, a mai spus Contra.

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul S.C. WEB EDITING DEVELOPMENT SRL.