Marius Măldărășanu nu ține de post, iar despărțirea de FC Hermannstadt nu e imposibilă: ”Se discuta cu alt antrenor. M-a deranjat foarte mult”. ”Principalul” pune condiții

Andrei PASCU 25 May. 2022, 17:27 Liga 2
Marius Măldărășanu nu ține de post, iar despărțirea de FC Hermannstadt nu e imposibilă: ”Se discuta cu alt antrenor. M-a deranjat foarte mult”. ”Principalul” pune condiții

O nouă situație hilară poate avea loc în fotbalul românesc, de data aceasta la FC Hermannstadt. Antrenorul Marius Măldărășanu nu își simte scaunul de neclintit, chiar dacă a reușit să îi readucă pe sibieni în Liga 1, după un singur campionat în divizia a doua, într-un context economic foarte dificil.

Nu iese fum fără foc, chiar Marius Măldărășanu decizând să vorbească deschis despre situația sa la FC Hermannstadt. A lăsat de înțeles că oamenii din conducere nu i-au dat impresia că postul său e sigur și că va conduce echipa și în Liga 1, asta deși a îndeplinit obiectivul și nimeni nu îi poate spune nimic.

Marius Măldărășanu nu ține de post, iar despărțirea de FC Hermannstadt nu e de domeniul imposibilului

Amenințarea despre care a vorbit Marius Măldărășanu este una probabilă, chiar dacă înțelegerea dintre antrenor și club s-a prelungit automat după promovarea în Liga 1. Se pare că încă de anul trecut s-a vorbit despre posibilitatea înlăturării lui Marius Măldărășanu, după un eșec în fața Stelei.

Antrenorul a fost dezamăgit, pe bună dreptate, să audă că se pune în discuție demiterea lui încă de la prima înfrângere.

Sunt sub contract cu Hermannstadt. Mi s-a prelungit automat după promovare. Dar știți cum se întâmplă în multe cazuri: când începe campionatul, primele care se clatină sunt de obicei noile promovate, iar antrenorii lor sunt cei dintâi schimbați.

N-aș dori să trăiesc o asemenea experiență. De aceea, vreau să văd că se schimbă ceva în următoarele săptămâni. Voi face atunci o evaluare la zi a situației. Oricum, nu sunt omul care să țină de post. Viața mă duce acolo unde trebuie să fiu.

Am înțeles că se discuta deja cu un alt antrenor după ce am pierdut cu Steaua acasă, în noiembrie. M-a deranjat foarte mult. Trăisem un episod similar la Astra, unde am fost demis fără să fiu învins în șapte meciuri, pe locul trei în clasament, la trei puncte distanță de liderul FCSB. Mă durea să fiu dat afară după prima înfrângere la Hermannstadt.

Cum să spun? Sunt așa de bun încât e de neconceput să pierd un meci? Am realizat că exista un plan pentru înlocuirea mea și era foarte important pe ce loc vom termina în decembrie. A venit și victoria cu Petrolul, am echilibrat balanța. Dacă pierdeam, ne depărtam la 11 puncte și situația devenea complicată”, a povestit Marius Măldărășanu pentru playsport.ro.

Veșnicele probleme financiare îl pun pe gânduri pe Marius Măldărășanu

La cum a pus ipoteza Marius Măldărășanu, el își dorește reglarea problemelor cu banii din sezonul recent încheiat pentru formația din Sibiu. Dacă nu se va respecta plata datoriilor, iar bugetul pentru Liga 1 nu va fi unul sigur, iată că antrenorul nu este dispus să rămână așa cum a făcut-o în stagiunea 2021/2022.

S-au tot dat asigurări că problemele se vor regla, dar rămâne să vedem cum se vor așeza lucrurile pentru FC Hermannstadt, pentru abordarea campionatului care vine. Promisiunile sunt la ordinea zilei la Sibiu, așa cum sunt, de obicei, în fotbalul românesc, cam la toate cluburile cu probleme. Iată ce spunea și Radu Neguț, managerul sportiv al FC Hermannstadt, imediat după promovarea în Liga 1:

Lăsând de-o parte ce am vorbit despre Dani, despre jucători, despre Măldă, am avut o echipă extraordinară, jucători cu caracter. Un antrenor motivat, tânăr, preocupat, care și-a dorit din tot sufletul să facă performanță. Însă, la fotbal fără bani nu se poate.

Fără eforturile făcute de Ștefan, de Claudiu, de ceilalți oameni care au fost în jurul echipei, și aici mă refer Ciprian, Dan, Albert, Gabriel, Anca, doamna Daniela, Alina și Sorin, oameni care ne-au ajutat. Sperăm să putem să fim uniți și să ne organizăm altfel. Să avem un buget bine stabilit, pentru că nu mai pot doi oameni să ducă un club.

E echipa orașului, a Sibiului. Este o performanță incredibilă ce am reușit. Dacă vă uitați pe clasamentul play-off-ului, cred că suntem în frunte la toate capitolele, meciuri acasă, meciuri în deplasare. Ca să parafrazăm un pic imnul Rapidului, suntem peste tot acasă, dar jucăm doar în deplasare. Costuri foarte mari.

Sper să fim o echipă care să nu mai retrogradeze niciodată în Liga 2”.

Marius Măldărășanu, parcurs foarte bun cu FC Hermannstadt în play-off

FC Hermannstadt a încheiat play-off-ul Ligii 2 cu 61 de puncte, pe locul 2, la două puncte sub liderul Petrolul. A fost singura echipă care nu a pierdut în grupa de promovare, înregistrând, în cele 10 etape, cinci victorii și cinci remize.

Sibienii au încheiat sezonul cu un golaveraj în play-off de plus nouă, 14 goluri marcate și cinci primite.

Foto: Flaviu Buboi / Mediafax Foto și FC Hermannstadt

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-hermannstadt-buna-de-plata-dupa-promovarea-in-liga-1-clauza-secreta-din-contractul-bulgarului-plamen-iliev-si-cati-bani-trebuie-sa-primeasca-dinamo-19232781

https://liga2.prosport.ro/seria-1/motivul-pentru-care-danut-coman-a-refuzat-sa-conduca-fc-brasov-cum-spera-primarul-allen-coliban-sa-gaseasca-un-inlocuitor-pentru-presedintele-ioan-marginean-19232748

https://liga2.prosport.ro/seria-1/valentin-ticu-nu-mai-merge-la-actiunea-nationalei-romaniei-sub-21-de-ani-din-cauza-problemelor-medicale-in-schimb-a-fost-convocat-un-alt-jucator-din-liga-2-de-la-steaua-19232864

https://liga2.prosport.ro/seria-1/au-tintit-la-adrian-mutu-si-mirel-radoi-cei-doi-fosti-selectioneri-au-fost-ofertati-sa-preia-fc-brasov-raspunsurile-primite-de-oficialii-echipei-19232855

 

 

Andrei PASCU 25 May. 2022, 17:27 Liga 2
Pe aceeași temă