Marian Constantinescu a revenit pe gazon la 41 de ani. Atacantul cu peste 200 de meciuri în prima ligă are un nou obiectiv: ”Mai vreau o promovare”

Adi MARICA 02 Mar. 2023, 10:56 Liga 4

După mai bine de doi ani și jumătate, Marian Constantinescu (41 de ani) a revenit pe teren în calitatea de fotbalist.

Fostul atacant din prima ligă a semnat cu Ciucaș Tărlungeni (locul 3 în Liga a 4-a Brașov) și a debutat în amicalul disputat, miercuri, la Tărlungeni, cu FC Brașov, scor 0-2.

Marian Constantinescu va juca în Liga 4, la Ciucaș Tărlungeni

Chiar dacă are două kilograme peste greutatea optimă, ”Costică” a pus probleme echipei lui Dan Alexa. S-a zbătut în atac, s-a luptat cu fundașii Diallo și Marc și a ratat două șanse de a marca.

Mai mult, la un duel umăr la umăr cu Andrei Marc, l-a pus la pământ pe fundașul lui FC Brașov. ”E greu cu mine”, a spus, la final, Constantinescu, fost coleg la Ceahlăul timp de patru ani cu Andrei Marc.

A rezistat pe teren 65 de minute în amicalul cu FC Brașov și acum se gândește doar la promovarea în Liga 3. ”Chiar mi-a fost dor de fotbal. Așa am mai jucat pe la sală, dar acum este cu totul altceva. Am două kilograme peste greutatea optimă, dar scap repede de ele. Am venit să ajut această echipă, să fac puțină mișcare și, de ce nu, să promovăm”, a spus atacantul brașovean.

Coleg cu Marian Cristescu

La Ciucaș Tărlungeni, Marian Constantinescu va fi coleg cu alt fotbalist cu vechi state în prima ligă, Marian Cristescu (37 de ani), antrenor-jucător la gruparea din Liga a 4-a.

”L-am convins rapid pe Costică să vină să joace la noi. Ionuț Mitroi, fratele meu, care este antrenorul echipei alături Cristescu, a vorbit mai des cu el. Noi avem salarii mici, prime de joc, iar dacă vom promova le voi da bunusuri pe măsură”, a spus Răzvan Mitroi, finanțatorul echipei Ciucaș Tărlungeni, fost fotbalist la SR Brașov.

În vara lui 2020 s-a retras după promovarea Coronei în Liga 3

În vara lui 2020, Marian Constantinescu promova cu Corona Brașov în Liga 3. Corona câștiga grupa de promovare cu CS Ocna Mureș (Alba) și CS Gheorgheni (Harghita), pe care le-a învins cu 5-0, respectiv 16-0. Contra echipei din Harghita, Constantinescu a înscris un gol, din penalty. Chiar dacă fizic ar mai fi putut face față nivelului Ligii a 3-a, unul modest în ultimii ani, lui ”Costică” i s-a sugerat că ar fi momentul să se retragă.

”Sincer, mai puteam juca la acest nivel. Eu am fost și sunt un profesionist. Acum, dacă cei de la Corona au considerat că nu îi mai pot ajuta ca fotbalist eu ce pot spune. Nu le pot reproșa nimic, asta e viața… Consider că mi-am făcut datoria, am venit cu sufletul deschis, le mulțumesc și acum începem un nou proiect. Este un moment dificil din viața mea, dar când m-am apucat de fotbal știam că, la un moment dat, va scrie ca la finalul unui film: The end”, povestea Marian Constantinescu.

  • FC Brașov, Juventus București, CFR Timișoara, Poli AEK Timișoara, Gloria Bistrița, Jiul Petroșani, Inter Curtea de Argeș, CS Otopeni, Ceahlăul Piatra Neamț, Concordia Chiajna și Corona Brașov sunt echipele pentru care a evoluat Marian Constantinescu în cariera sa de fotbalist

Își caută locul la FC Brașov

Deținător al Licenței UEFA A de antrenor, Marian Constantinescu a rămas în fenomen, mai întâi ca antrenor la echipa U19 a clubului Corona, iar din vara trecută a trecut la ”new FC Brașov”, fosta Corona, unde a antrenat tot echipa U19. Apoi a fost solicitat de fostul antrenor Ilie Stan să îndeplinească rolul de team-manager la echipa de seniori. Nu pentru mult timp, pentru că, după demiterea lui Stan, ”Costică” a primit alte sarcini în cadrul clubului.

Din acest campionat, Constantinescu se ocupă de scouting și este delegat al echipelor de la Centrul de Copii și Juniori al clubului brașovean. ”Viața, în general, nu știi pe unde te duce sau pe ce cărări vei merge. Sunt într-o postură nouă, într-un domeniu nou, dar am oameni minunați lângă mine, oameni care se pricep la ceea ce fac. Și ca fotbalist am activat pe mai multe posturi și eu spun că e bine atunci atunci când te lași de fotbal să știi să faci mai multe activități în cadrul clubului. Nu știu de va fi peste 2-3 ani”, a spus Marian Constantinescu.

  • 208 de meciuri a jucat Marian Constantinescu în Liga 1, reușind 27 de goluri și 19 assist-uri.
  • 450 de mii de euro a fost cea mai înaltă cotă de piață pe care a atins-o Marian Constantinescu, potrivit site-ului de specialitate Transfermarkt.com, pe vremea când juca la Ceahlăul Piatra Neamț.
Adi MARICA 02 Mar. 2023, 10:56 Liga 4
Pe aceeași temă