LPF reacţionează după ce Mititelu a pierdut procesul dezafilierii Universităţii Craiova: "Este un verdict normal pentru toate părţile implicate. Un asemenea prejudiciu ar fi însemnat falimentul total al fotbalului"

15 iun 2017 1138 afişări Fotbal Intern
LPF reacţionează după ce Mititelu a pierdut procesul dezafilierii Universităţii Craiova: "Este un verdict normal pentru toate părţile implicate. Un asemenea prejudiciu ar fi însemnat falimentul total al fotbalului"

Secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal, Justin Ştefan, şi-a exprimat părerea în cazul deciziei date azi de Curtea de Apel Bucureşti în cazul dezafilierii Universităţii Craiova.

  • Magistraţii au decis că Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu n-au comis abuz în serviciu, motiv pentru care au fost achitaţi
  • Adrian Mititelu nu va mai primi despăgubirile de 240 de milioane de euro. În schimb va achita 2.000 de lei cheltuieli de judecată
  • Bunurile lui Mircea Sandu, Dumitru Dragomir şi ale LPF rămân însă sub sechestru. Adrian Mititelu are la dispoziţie 30 de zile pentru a deschide un proces în civil având acelaşi obiect

Adrian Mititelu a pierdut lupta iniţiată în instanţă în care i-a acuzat pe Dumitru Dragomir şi Mircea Sandu că au dezafiliat abuziv Universitatea Craiova. Decizia dată de instanţă este una definitivă, iar omul de afaceri a pierdut şi despăgubirea de 240 de milioane de euro. Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, şi-a exprimat punctul de vedere după ultimele evenimente: "Este un verdict normal pentru toate părţile implicate. În ceea ce priveşte Liga Profesionistă de Fotbal, trebuie menţionat faptul că ea nu a făcut altceva decât să aplice o hotărâre a Comitetului Executiv. Tocmai de aceea considerăm că s-a făcut dreptate şi din această perspectivă. Am spus-o de la început, am fost şi suntem nevinovaţi. 240 de milioane de euro nu valorează tot fotbalul românesc, cu toate echipele de club şi echipele naţionale. Un asemenea prejudiciu ar fi însemnat falimentul total al fotbalului, acest fenomen care şi aşa trece în această perioadă prin momente grele. Ziua de astăzi poate aduce crearea unei unităţi pentru salvarea fotbalului românesc", a declarat Justin Ştefan pentru AGERPRES. 

Totuşi, Adrian Mititelu mai are o cale de atac şi poate deschide proces în civil: "În ceea ce priveşte un eventual proces în civil, să nu uităm că hotărârea Comitetului Executiv al FRF privind dezafilierea Universităţii Craiova a fost menţinută de către Înalta Curte. Era anormal ca un litigiu de drept sportiv să ducă la condamnarea Ligii Profesioniste de Fotbal", a adăugat Justin Ştefan. 

 

Versiune selectată: mobil / standard

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.