VIDEO viral | Romulus Buia demonstrează încă o dată de ce i se spune ”Figo din Banat”! Filmulețul care concurează cu ”scamatoriile” lui Budescu

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2020, 16:20 Diverse

Romulus Buia împlinește la data de 15 iunie 50 de ani, s-a retras de ceva timp din cariera de fotbalist, dar sezoanele petrecute pe teren își spun și acum cuvântul, iar calitățile nu i-au fost ”șterse” mai deloc. Tehnicitatea și măiestria i-au adus porecla de ”Figo din Banat”, renume care i se potrivește și acum.

Revenit pe gazon, după pandemie, alături de jucătorii de la Minaur Baia Mare, echipă din Liga 3 la care ocupă funcția de director tehnic, Buia senior a făcut puțin spectacol. Din dorința de a-i motiva, poate, și pe fotbaliști, care în acest final de sezon vor disputa barajul pentru promovarea în Liga 2.

Buia a încărcat pe contul personal de Facebook un videoclip în care arată că, deși anii au trecut, calitățile care l-au făcut celebru la Universitatea Craiova, Dinamo sau Politehnica Timișoara au rămas intacte. Modul în care trimite mingiile din spatele porții în plasă, peste transversală, l-ar uimi și pe Constantin Budescu, cel care a impresionat cu provocările în urma cărora trimite balonul în poartă din poziții care par imposibile, mult din spatele colțului terenului, din parcarea stadionului sau de pe culoarul care duce la vestiare.

Alături de postarea cu videoclipul, Buia pune și următoarea întrebare: ”Cine răspunde acestei provocări?”

Cine răspunde acestei provocări?

Publicată de Buia Romulus Adrian pe Vineri, 5 iunie 2020

Romulus Buia are planuri mari la Minaur 

Romulus Buia este director tehnic la Minaur Baia Mare de la începutul anului. Vrea să facă multe pentru echipa din orașul natal și a promis, încă de când a venit, că va ajuta la promovarea în Liga 2. Imediat după momentul numirii, fostul mare mijlocaș vorbea pentru Liga2.ro despre planurile de la Minaur.

”Sunt director tehnic. Am venit de dinainte de Revelion, primarul a discutat cu mine. Vrem să promovăm, dar ne mai trebuie doi-trei jucători. A venit Bud, vrem să-l luăm și pe Paul Batin și încă doi jucători din Liga 2. Suntem la patru puncte de Recea și avem la ei în etapa a doua. Voi merge cu antrenorul zilele acestea în Ungaria să vedem locația de cantonament. La Debrecen vrem să facem. Urmează să vedem perioada. Vor fi zece zile”, spunea Buia în primele zile ale lui 2020.

Cariera de fotbalist a lui Romulus Buia a fost marcată de echipe mari la nivelul României. Pe lângă experiențele de la Universitatea Craiova, Dinamo și Politehnica Timișoara, și-a mai trecut în dreptul său și alte formații, precum Progresul Șomcuta Mare, Sportul Studențesc, Rocar București, Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu, Minerul Valea Copcii, Fortuna Covaci, FC Chișoda sau FC Maramureș. În afara României a evoluat doar pentru o singură echipă, Germinal Beerschot (Belgia). Romulus Buia nu a apucat să îmbrace de prea multe ori tricoul naționalei. A prins doar două meciuri.

Ca antrenor a pregătit echipele FC Maramureș și Fotbal Comuna Recea, împotriva acesteia din urmă urmând ca actuala lui echipă, Minaur, să joace barajul de promovare în Liga 3.

Răzvan STÎNGĂ 06 Jun. 2020, 16:20 Diverse
Pe aceeași temă