VIDEO | Moment istoric în fotbalul românesc. Frați gemeni au debutat în Liga 3 la 14 ani. Sunt copiii unui fost antrenor de la CSM Slatina și FCSB

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 10 May. 2023, 15:45 Liga 3
VIDEO | Moment istoric în fotbalul românesc. Frați gemeni au debutat în Liga 3 la 14 ani. Sunt copiii unui fost antrenor de la CSM Slatina și FCSB

Recenta etapă din Liga 3 a consemnat un eveniment mai puțin întâlnit în fotbal, chiar mondial, nu neapărat din România.

Doi frați, gemeni, au debutat în același timp la echipa la care sunt legitimați. Și au făcut-o la o vârstă destul de fragedă, la doar 14 ani și 4 luni. E drept și faptul că antrenorul echipei care i-a debutat în competiția de seniori este chiar tatăl lor, iar acesta din urmă este un nume important din fotbalul românesc.

Gemenii Todoran au debutat la Liga 3 la 14 ani și 4 luni, pentru FC Voluntari 2

Gemenii Cristian David Todoran și Robert Ștefan Todoran, copiii lui Dinu Todoran (44 de ani), și-au făcut debutul într-o competiție de seniori, Liga 3, la vârsta de 14 ani și 4 luni. Ambii au fost introduși pe teren, sâmbătă, 6 mai, în meciul pe care FC Voluntari 2 l-a disputat pe teren propriu cu CS Amara și l-a câștigat cu 4-0, în etapa a 7-a a play-out-ului, Seria 3.

FC Voluntari 2 este antrenată chiar de către Dinu Todoran, tatăl băieților, iar cei doi și-au primit ”botezul” la echipa secundă a clubului din prima ligă în minutul 80 al partidei cu CS Amara. În acel moment, al introducerii lor pe teren, scorul era 2-0, iar mai apoi s-a înscris de alte două ori, iar la una dintre reușite a contribuit și unul dintre gemeni.

Alexandru Munteanu a deschis scorul pentru FC Voluntari 2 în minutul 32, iar George Merloi l-a majorat până în pauză, în minutul 38. La prima fază de atac după introducerea gemenilor pe gazon, Robert Ștefan Tudoran i-a pasat decisiv cu capul lui Merloi pentru golul de 3-0, în minutul 81. Ulterior, în minutul 90, Oktay Ozkara a înscris pentru 4-0, rezultat care s-a consemnat și după fluierul final.

”Cristian David Todoran, la 14 ani și câteva luni, un debut atât de precoce la nivel de Liga a 3-a. Intră și fratele acestuia, Robert Ștefan Todoran. Evident, vorbit de băieții antrenorului Dinu Todoran. Doi gemeni atât de promițători, nu o spunem noi, ci cunoscătorii fotbalului, care i-au văzut la lucru. Iată, debut la 14 ani și 4 luni. Doi tineri jucători care cu siguranță promit sunt la debut în Liga 3 la doar 14 ani și câteva luni. Un mijlocaș la creație și un vârf de atac”, a comentat Ionel Luțan, unul dintre comentatorii meciului dintre FC Voluntari 2 și CS Amara, transmis în direct de Metropola TV.

FC Voluntari 2 este antrenată de Dinu Todoran, fost antrenor la CSM Slatina sau FCSB

FC Voluntari 2 activează în Seria a 3-a a Ligii 3, iar în acest sezon evoluează în play-out, unde cu trei runde înainte de finalul campionatului ocupă locul 2 din 6 și încă luptă pentru asigurarea menținerii în această competiție.

Are 35 de puncte, cu șapte mai mult decât Agricola Borcea, clasata pe al doilea loc direct retrogradabil. Primul retrogradabil este ocupat de CS Amara, cu 8 puncte.

FC Voluntari 2 este antrenată din octombrie 2021 de Dinu Todoran, însă echipa a mai fost condusă și în alte două perioade de acesta. Fostul mijlocaș a mai pregătit FC Voluntari (martie-aprilie 2017), în prima ligă, CSM Slatina (decembrie 2020 – martie 2021), în Liga 2, și FCSB (mai-august 2021), în prima ligă.

Ca fotbalist, Todoran a activat mare parte din cariera sa la Petrolul Ploiești, dar și la Farul Constanța. A mai jucat pentru Asta Ploiești, Unirea Urziceni, Victoria Brănești, FC Botoșani și FC Voluntari, la aceasta din urmă încheindu-și activitatea de fotbalist, în 2016.

Todoran, ca jucător, este campion cu Unirea Urziceni, în 2009, iar ca antrenor deține licența UEFA PRO, din 2020.

Dinu Todoran, soția sa și gemenii lor, când erau mult mai mici.

Tot în această etapă, în Liga 3 a debutat un rector, fost ministru, la vârsta de 48 de ani!

Tot în recenta etapă a Ligii 3, dar în Seria a 9-a, tot în play-out, s-a consemnat un debut la polul opus celui reușit de gemenii Todoran.

CS Universitatea Alba Iulia i-a permis în prelungirile meciului cu ultima clasată Sănătatea Cluj (scor 1-0) debutul în acest al treilea eșalon fotbalistic lui Daniel Breaz, în vârstă de 48 de ani. Acesta este nici mai mult, nici mai puțin decât rectorul Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, fost ministru al Culturii și interimar al Educației!?

La 48 de ani, cadrul didactic și fost ministru a dorit să bifeze câteva momente în Liga 3, furând, poate, bucuria unui junior care ar fi putut debuta el la acest nivel competițional și pe care l-ar fi ajutat în cariera viitoare. Breaz, la aproape 50 de ani și la o greutate care la o căzătură în urma unui sprint i-ar fi putut aduce o accidentare, a ținut să își treacă în CV și un astfel de moment, probabil de mândrie pentru el.

Alexandru Buțu a înscris în Liga 3, la finalul lunii aprilie, pentru CSC Ghiroda și Giarmata Vii, la vârsta de 17 ani și 7 luni

Însă tot în Liga 3, de curând, în etapa a 5-a a play-off-ului, pentru CSC Ghiroda și Giarmata Vii, echipă din Seria a 8-a, a marcat gol un jucător în vârstă de 14 ani și 7 luni.

În data de 28 aprilie 2023, Alexandru Buțu a marcat primul său gol la seniori, în play-off-ul Ligii 3, și a devenit, probabil, cel mai tânăr jucător care înscrie în Liga 3. Cu golul să

Buțu este atacant și a avut 14 ani și 214 zile la momentul golului marcat, chiar cel care a închis tabela în meciul terminat cu 6-1 împotriva celor de la Crișul Chișineu Criș.

În toamnă, jucătorul Ghirodei debuta la seniori la doar 14 ani și o lună.

”Mă bucur foarte mult că am marcat pentru Ghiroda! A fost o victorie importantă pentru echipa noastră și sper din tot sufletul să mai marchez pentru echipă atunci când are nevoie de mine cel mai mult. Acesta este doar începutul carierei mele”, a declarat puștiul după reușita sa.

A fost un debut de gemeni în acest sezon și la Dinamo, în Liga 2: frații Irimia

Revenind la gemenii Todoran, aceștia nu sunt singurii frați care au debutut în fotbalul românesc în acest sezon 2022-2023.

În luna februarie a acestui an, la meciul din Liga 2 dintre Dinamo și Unirea Constanța, terminat cu scorul de 6-0, disputat pe stadionul Arcul de Triumf din București, pentru ”câini” au debutat gemenii Irimia.

Gemenii Alexandru și David Irimia și-au făcut debutul oficial la prima echipă a clubului Dinamo, cât și în Liga 2, la vârstă de 17 ani. Aceștia au fost introduși pe teren în minutul 81 al jocului cu Unirea Constanța și au devenit primii gemeni care evoluează în tricoul lui Dinamo.

Debutul a fost îmbibat în emoții. Alex a povestist clipele pe care nu o să le uite vreodată: ”A fost primul meci oficial la o echipă cum este Dinamo, e clar că am tremurat puțin, însă după primul pas pe gazon, ne-am scuturat de orice fel de emoție”. În aceeași linie cu fratele său, David recunoaște că ”a fost multă lume, am avut emoții, debutul meu și al fratelui, însă, în febra meciului, au dispărut.”

  • Tot în Liga 2 au mai jucat în trecut și gemenii Mihai Ionuț Cotolan (portar) și Nicolae Cătălin Cotolan (fundaș), din Ploiești, pentru Pandurii Târgu Jiu, în sezoanele 2018-2019 și 2019-2020, cât și pentru Astra, în sezonul 2021-2022. Portarul a evoluat inclusiv pentru FC Voluntari, atât în Liga 1 (un meci în 2020), cât și la echipa secundă, în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-inca-trei-semifinale-din-barajul-pentru-promovarea-in-liga-2-cele-mai-recente-patru-cluburi-care-si-au-asigurat-prezenta-in-faza-urmatoare-a-ligii-3-si-singura-serie-care-nu-isi-stie-campio-19270083

https://liga2.prosport.ro/special/arbitri/inca-patru-arbitri-au-ajuns-sa-fie-judecati-de-comisia-de-disciplina-si-etica-a-frf-fiindca-ar-fi-jucat-la-pariuri-una-dintre-persoanele-anchetate-este-femeie-19270107

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-rector-si-fost-ministru-debut-in-liga-3-la-48-de-ani-la-echipa-universitatii-pe-care-o-conduce-antrenorul-a-vorbit-apoi-despre-crearea-a-ceva-pentru-viitor-19270064

https://liga2.prosport.ro/liga-3/gol-dat-in-liga-3-la-14-ani-alexandru-butu-a-inscris-pentru-ghiroda-in-victoria-clara-din-play-off-cu-chisineu-cris-si-a-devenit-cel-mai-tanar-marcator-al-tarii-din-liga-3-19268789

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-la-fratii-nunweiller-la-gemenii-irimia-mister-burca-a-inceput-sa-ne-nimereasca-abia-acum-moment-unic-in-istoria-clubului-dinamo-la-primul-meci-oficial-din-2023-19261781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-7-din-play-off-si-play-out-12-meciuri-se-mai-disputa-astazi-in-primul-meci-al-zilei-cs-blejoi-a-castigat-in-extremis-cu-rasnov-19269391

Marius ANGHEL, Daniel NAZARE 10 May. 2023, 15:45 Liga 3
Pe aceeași temă