VIDEO | Fază antologică în Liga 3, în derby-ul Seriei a 6-a! Viitorul Dăești a lovit bara de trei ori în aceeași fază în meciul cu CSM Slatina, a pierdut jocul și a cedat locul 1

Adrian MUJEA 15 Mar. 2022, 12:14 Liga 3

Primele două clasate din Seria 6 a Ligii 3, Viitorul Dăești și CSM Slatina, s-au înfruntat sâmbătă, la Fedeleșoiu, în derby-ul etapei a 16 a sezonului regular, prima programată în 2022. Oaspeții s-au impus cu 2-0, după reușitele lui Radu Necșulescu, din penalty (minutul 19), și Marius Neicu (minutul 89).

În urma acestui succes, Slatina a devansat la puncte Dăeștiul și a urcat pe primul loc în Seria 6. Cele două echipe sunt calificate deja în play-off.

Dăeștiul a trimis mingea în bară de trei ori în aceeași fază

Duelul dintre cele două favorite la accederea la jocurile de baraj a fost unul aprig și a oferit în minutul 65 o fază antologică, vâlcenii trimițând mingea în bară de trei ori la aceeași fază! Astfel, în urma unui corner, antrenorul – jucător Adi Popa a deviat balonul în bara laterală, mingea a revenit în careu, de unde, pe rând, Samson Nwabueze și Florian Pîrvu au șutat în transversală!

Fostul internațional Florin Costea a fost și el aproape de gol în minutul 60, reluarea sa fiind salvată de Manea de pe linia porții.

Ovidiu Burcă, două victorii în fața Dăeștiului: ”Trebuie să rămânem echilibrați”

CSM Slatina și Viitorul Dăești sunt principalele favorite la accederea la meciurile de baraj, cele două echipe având deja un avans important față de locul 3, ocupat de CSM Alexandria. Cele două echipe oltene se vor mai întâlni de trei ori în play-off. În sezonul regular, Slatina a câștigat ambele dueluri cu Dăeștiul, 2-0 atât în tur, cât și în retur.

Antrenorul echipei CSM Slatina, Ovidiu Burcă spune că sistemul de promovare nu permite niciun moment de relaxare. ”A fost un meci foarte dificil, primul meci este foarte greu după perioada de pregătire, dar trebuie să rămânem echilibrați, Dăeștiul ne-a pus de multe ori în dificultate, a avut și ocazii rarisime. Una peste alta au fost și foarte multe lucruri bune rămâne să muncim, să fim umili, să facem reglajele în așa fel încât lucrurile să meargă așa cum îmi doresc. Când câștigi, criticile și reglajele sunt mai ușor de făcut. Sistemul de promovare este unul complicat, nu te lasă să te relaxezi niciun moment, dar trebuie să ne adaptăm”, a spus Burcă.

Adrian Popa: ”Ne-au surprins pe contraatac”

Antrenorul-jucător de la Viitorul Dăești, Adrian Popa, spera ca echipa sa să își ia revanșa în play-off.

”A fost un joc disputat, cu ocazii. Din păcate, nu am reușit să înscriem, iar adversarii ne-au surprins pe contraatac. Echipa a muncit, ne-am exprimat bine, am pus presiune, dar ne-a lipsit luciditatea la finalizare. Lupta continuă și vom lupta în fiecare meci să fim acolo în față. În play-off vor fi meciuri grele, vor fi echipe puternice, alături de noi și Slatina”, a declarat Adrian Popa.

CSM Slatina: Preduţ – A. Stan, Manea (cpt.), Sălcianu, Pisăru, I. Popescu, D. Toma, Dav. Oprescu, R. Constantin, Necşulescu, Al. Popovici
Au mai intrat: Cincă, Deta, Neicu, B. Enache, Trancă
Antrenor: Ovidiu Burcă

Viitorul Dăeşti: Lungu – Nwabueze, Ct. Pârvulescu, Cr. Munteanu, Grosu, Precup, Fl. Pîrvu, Oct. Vasile, A. Călin, Şerban, Cioablă
Au mai intrat: Fl. Costea, Mocioacă, Ov. Popescu, Ad. Popa, Ceapă
Antrenor: Adrian Popa

CSM Slatina și Viitorul Dăești sunt în play-off, pentru ultimele două poziții se luptă cinci echipe

Cu două etape înainte de finalul sezonului regular, CSM Slatina a revenit pe locul 1 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 39 de puncte, în timp ce pe locul 2 se află Viitorul Dăești, cu 37 de puncte.

Pentru ultimele două locuri care duc în play-off se luptă CSM Alexandria (29 puncte), Vedița Colonești (26 puncte), Sporting Roșiori (23 puncte), ACSO Filiași și Petrolul Potcoava (ambele cu câte 21 de puncte).

În ultimele două etape, Slatina mai are meciuri cu Vedița Colonești (acasă) și U Craiova 2 (deplasare), în timp ce Dăeștiul le va mai întâlni pe Minerul Costești (deplasare) și CSM Alexandria (acasă).

Rezumatul meciului Viitorul Dăești – CSM Slatina 0-2:

Foto: Dan Lixandru / Viitorul Dăești
Video: Antena 3 Vâlcea

Adrian MUJEA 15 Mar. 2022, 12:14 Liga 3
Pe aceeași temă