Vești proaste înainte de reluarea Ligii 3! Încă un club nu va mai continua din retur, al treilea. Și-a întrerupt antrenamentele și a anunțat FRF

UPDATE: ACS Universitatea „Dunărea de Jos” Galați a anunțat Federația Română de Fotbal că nu mai poate continua în campionatul Ligii 3, așa cum Liga2.ro a anunțat de ieri, din cauza problemelor financiare. În aceste condiții, Seria 1 va rămâne și ea fără o echipă și va continua în retur cu un număr impar de cluburi, așa cum, în această iarnă, s-a întâmplat și în Seriile 3, respectiv 4, de unde s-au retras Tractorul Cetate, respectiv Național Sebiș.

După desfășurarea turului, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” se afla în clasamentul Seriei 1 pe locul 14 din 16, retrogradabil. În urma acestui abandon, produs după încheierea turului, adversarele vor câștiga la „masa verde”, cu 3-0, meciul în care urma să întâlnească echipa gălățeană. Rezultatele înregistrate în tur vor rămâne valabile.

Prima echipă care va profita de acest abandon este KSE Târgu Secuiesc. CSU Dunărea ar fi avut sâmbătă meci în deplasare cu formația din județul Covasna, iar CCA confirmă neprezentarea gălățenilor pe site-ul oficial, acolo unde anunță că jocul nu se va disputa.

–––––––––––––––––––––

Formația studențească ACS Universitatea „Dunărea de Jos” Galați are șanse infime să facă deplasarea la Târgu Secuiesc, pentru partida de sâmbătă, din prima etapă a returului Ligii 3. Retragerea echipei gălățene din campionat este iminentă, chiar dacă, oficial, nimeni din conducere nu s-a pronunțat public. Liga 3 e aproape de al treilea abandon în această iarnă, înainte de retur, după cele ale cluburilor Tractorul Cetate (Seria 3) și Național Sebiș (Seria 4).

Situația de la CSU Dunărea devenise critică încă de săptămâna trecută și s-a mai sperat într-o minune până miercuri, când antrenamentele au fost anulate, iar jucătorii confirmă că au fost anunțați să încerce să-și găsească alte angajamente.

Printre altele, clubul gălățean nu poate accesa fonduri din partea Primăriei și Consiliului Local, din dosar lipsind documente prin care să demonstreze că are cum să-și asigure contribuția de 10 la sută la bugetul proiectului.

De necazul formației studențești au aflat și colegii din Seria 1 a eșalonului al treilea, cei de la SC Oțelul. „Am auzit și noi, ne-ar pare tare rău să se confirme această veste tristă pentru fotbalul gălățean, Oficial nu este nimic, deocamdată, așa că încă sperăm să jucăm cu ei în a doua etapă a returului”, a spus Alexandru Ciobanu, antrenorul principal de la SC Oțelul.

Al treilea abandon gălățean din Liga 3 în ultimii doi ani

ACS Universitatea „Dunărea de Jos” se află în clasamentul Seriei 1 pe locul 14 din 16, retrogradabil.

Clubul a fost înființat în august 2017, dorindu-se a fi continuator al fostei echipe CSU Galați, finalistă a Cupei României în 1976 și care a dispărut în 1982 în urma fuzionării cu FCM Galați.

În primul sezon, 2017-2018, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” a câștigat Liga a 4-a gălățeană și a pierdut barajul de promovare, în fața celor de la CS Făurei. În al doilea sezon s-a reușit promovarea în Liga 3 după ce a câștigat barajul cu AS Fotbal Team Săgeata, iar acum este pe punctul de a părăsi competiția înaintea returului.

Acesta ar fi al treilea abandon gălățean, din ultimii doi ani, la jumătatea campionatului Ligii 3, precedentele două cazuri similare fiind cele ale formațiilor Metalosport Galați și Avântul Valea Mărului, consemnate în primăvara din 2018.

Dacă va consemna a doua neprezentare, în cazul în care nu se va retrage oficial, ACS Universitatea „Dunărea de Jos” Galați va fi exclusă din Seria 1 a Ligii 3 de FRF, iar adversarele vor câștiga la „masa verde”, cu 3-0, meciul în care urma să întâlnească echipa gălățeană. Rezultatele înregistrate în tur vor rămâne valabile.

Articol scris de Marian CĂ‚PĂ‚ȚÎNĂ‚

Pe aceeași temă