CS Dinamo și-a numit un nou antrenor principal. Marius Bratu îl înlocuiește pe interimarul Dănuț Lupu. ”Ministerul de Interne ne asigură tot ceea ce avem nevoie ca să facem performanță. Avem tot ceea ce ne trebuie”

Marius ANGHEL 28 Dec. 2022, 16:23 Liga 3
CS Dinamo și-a numit un nou antrenor principal. Marius Bratu îl înlocuiește pe interimarul Dănuț Lupu. ”Ministerul de Interne ne asigură tot ceea ce avem nevoie ca să facem performanță. Avem tot ceea ce ne trebuie”

CS Dinamo București va aborda partea a doua a sezonului de Liga 3 cu un nou antrenor principal, echipa având un nou staff tehnic după o perioadă în care interimatul a fost asigurat de către Dănuț Lupu (55 de ani), managerul său.

Locul lui Daniel Iftodi (54 de ani), demis de la mijlocul lunii noiembrie, a fost luat de către Marius Bratu (49 de ani), ultima dată antrenor tot în Liga 3, la CSM Focșani.

Marius Bratu, noul antrenor al echipei CS Dinamo

Conducerea clubului Ministerului Afacerilor Interne l-a ales pe Marius Bratu ca antrenor principal la echipa de seniori a secției de fotbal. Acesta era liber de contract tot din luna noiembrie, atunci când s-a despărțit de CSM Focșani, formație pe care a preluat-o în vară.

În ultimele două etape din 2022, CS Dinamo a fost condusă de managerul Dănuț Lupu, cel care a asigurat interimatul după despărțirea de Daniel Iftodi, antrenorul care a promovat echipa în vară din Liga a 4-a în Liga a 3-a.

”Sper să fie bine. Mi-am dorit să revin. Cel mai important aspect este să rămân în fenomen, am prilejul să antrenez, să fac ceea ce-mi place și îmi doresc din inimă să reușesc, să reușim ca și echipă, prin ceea ce ne-am propus. E un proiect interesant, un proiect frumos, avem tot ceea ce ne trebuie. În spatele echipei este Ministerul de Interne, ne asigură tot ceea ce avem nevoie ca să facem performanță. Sper să fim în play-off”, a spus Marius Bratu într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ionescu, postat pe pagina sa de Youtube.

”Obiectivul este clar: play-off”

CS Dinamo este nou-promovată în Liga 3, iar după primele 15 etape ale sezonului ocupă locul 5 în Seria a 4-a, cu 18 puncte acumulate în 13 jocuri.

Din sezonul regular mai sunt de disputat doar trei runde, iar echipa celor de la MAI se află pe prima poziție sub cele care duc în play-off-ul care determină cele două formații care vor merge la barajele de promovare în Liga 2. Totuși, deasupra ei se află o echipă, Flacăra Moreni, are are un meci mai mult disputat, 14 în total, și are 20 de puncte, deci ar putea fi depășită inclusiv de CS Dinamo.

În ultimele trei runde din sezonul regular, noua echipă a lui Marius Bratu va întâlni SC Popești Leordeni (deplasare / locul 2, 27 puncte), ACS Muscelul Câmpulung Elite (acasă / locul 9, ultimul / 7 puncte) și FC Pucioasa (deplasare / locul 7, 14 puncte). Lider este CS Tunari, cu 31 de puncte acumulate în 13 jocuri.

Obiectivul noului antrenor al roș-albilor este accederea în play-off. ”Obiectivul este clar, play-off, și noi o să facem tot ce depinde de noi, și aici mă refer la stafful meu, stafful tehnic, și la băieți. O să dăm totul pe teren, mai sunt trei meciuri din campionatul regular, sper să luăm maximum din cele nouă puncte și să mergem în play-off, iar acolo, dacă avem și puțină șansă, lucrurile se vor schimba, pentru că te întâlnești cu cei trei trei adversari de trei ori, că joci tur-retur-tur, și se poate întâmpla orice. Ar fi senzațional. Dar mai întâi să ajungem în play-off și mai departe vom vedea”, a spus Bratu.

În play-off merg primele patru clasate și acestea vor juca meciuri în sistem tur-retur-tur, la final, ocupantele primelor două locuri urmând a merge la barajele de promovare în Liga 2 cu primele două clasate din Seria a 3-a, acolo unde lider cel mai probabil va fi CS Afumați.

  • CS Dinamo București își desfășoară meciurile de pe teren propriu pe stadionul Dinamo.

Promovarea în Liga 2, obligatorie în sezonul 2023-2024, dar nu se dă la o parte dacă se poate și acum

Marius Bratu a mai lucrat la CS Dinamo, înainte să primească oferta de a antrena echipa din orașul natal, pe CSM Focșani.

Întrebat dacă formația din ”Ștefan cel Mare” țintește o promovare în Liga 2, noul ”principal” a spus că, din ce știe din primul său mandat, accederea în liga secundă trebuia să fie un obiectiv obligatoriu abia la finalul sezonului următor, 2023-2024. Actualul sezon, 2022-2023, era stabilit ca unul de obișnuire cu Liga a 3-a.

”După cum știu de anul trecut, din vară, pentru că am fost și eu angrenat în acest proiect, după care am plecat la Focșani, – a rămas prietenul și colegul meu Daniel Iftodi, care a făcut o treabă extraordinară, a promovat din Liga a 4-a în Liga a 3-a – atunci, și nu cred că s-a schimbat nimic, erau trei ani în care secția de fotbal a CS Dinamo trebuia să promoveze din primul an din Liga a 4-a în Liga a 3-a, ceea ce s-a și întâmplat, al doilea an era unul de tranziție, iar în al treilea an trebuia să promovăm în Liga a 2-a. Asta nu înseamnă că dacă putem să o facem în sezonul acesta nu o facem. Ar fi un lucru extraordinar. Conducerea toată își dorește acest lucru, ne-a asigurat că dacă se va întâmpla nu vor fi niciun fel de probleme, și aici mă refer la buget. Deci, de ce nu! Dar să o luăm treptat, să o luăm cu începutul, să reușim să ajungem în play-off și mai departe mai vedem”, a declarat Marius Bratu, care a mai spus că ”în inimă și în suflet”, ca antrenor, îl are pe Răzvan Lucescu, pe care îl adoră, dar spune și că regretă că nu a stat mai mult pe lângă el, deoarece bagajul său de cunoștiințe era ”cu totul și cu totul altul” acum.

Mircea Rednic, Răzvan Lucescu, Ioan Ovidiu Sabău și Anghel Iordănescu au fost antrenorii care l-au cooptat în stafful lor tehnic pe Marius Bratu, cel care ca fotbalist, ca portar, a activat la Unirea Focșani, Progresul București, Selena Bacău (în două perioade), Rapid (în două perioade), AS Bacău, Astra Ploiești (în două perioade), Uralan Elista (Rusia / în două perioade), Petrolul Ploiești și FC Vaslui.

Marius Bratu și Daniel Coman, pe când erau coechipieri la Rapid.

Interviul integral cu Marius Bratu îl poți vedea mai jos:

Video: Ovidiu Radu Ionescu

Marius ANGHEL 28 Dec. 2022, 16:23 Liga 3
Pe aceeași temă