Ionuț Pîrvu, arma secretă de la SR Brașov! Noul antrenor al ”stegarilor” se gândește serios să revină pe teren, la 52 de ani! ”La nivelul Ligii a 3-a nu ar fi o problemă să joc”

Adi MARICA 12 Jan. 2023, 12:39 Liga 3
Ionuț Pîrvu, arma secretă de la SR Brașov! Noul antrenor al ”stegarilor” se gândește serios să revină pe teren, la 52 de ani! ”La nivelul Ligii a 3-a nu ar fi o problemă să joc”

Fostul mare fotbalist și-a expus planurile pentru sezonul de primăvară

SR Brașov a dat o lovitură de imagine la începutul acestui an, prin numirea fostului mare fotbalist Ionuț Pîrvu ca antrenor principal.

Pîrvu (52 de ani) are planuri mari la prima aventură ca antrenor principal. ”Oferta de a antrena SR Brașov a venit după o discuție banală cu Nelu Gurgu și Cornel Sandu. Discutam cu ei despre echipă, despre proiectele pe care le au și, în final, am zis hai să încercăm. Pentru mine, Steagu rămâne Steagu și am demonstrat și acum 23 de ani când jucam la Onești și am câștigat meciul cu Farul, iar FC Brașov a rămas în Liga 1. Chiar vorbeam cu cei din conducerea clubului și le spuneam că ar fi o nouă minune ca după 23 de ani să reușim o nouă minune. Să promovăm ar fi ceva fantastic, eu am încredere, știu că va fi greu, dar nu e imposibil”, spune antrenorul echipei suporterilor stegari.

Acesta îl va avea ca ”secund” pe Ilie Blaj, iar Ioan Naghi rămâne directorul tehnic: ”Ilie Blaj va fi secundul meu, să vedem dacă mai aducem un antrenor cu portarii. Sunt bucuros că voi colabora cu Ioan Naghi. El este omul cu care am debutat în prima ligă ca fotbalist. Îl respect enorm, este legendă a fotbalului brașovean.”

De ce nu a antrenat până acum la seniori

Ionuț Pîrvu s-a retras din fotbalul profesionist în urmă cu 15 ani. În 2007, Pîrvu juca ultimul său meci la o echipă participantă într-un campionat național, la Pambac Bacău, în Liga a 3-a. De atunci a mai jucat la echipe de județ, la turneele de sală, iar în ultimii ani s-a ocupat de pregătirea copiilor și juniorilor la clubul său, Bucegi Râșnov.

”Chiar nu am avut nicio tragere de inimă să antrenez la seniori, văzând ce se întâmplă în fotbalul românesc. Și chiar am avut multe satisfacții la nivel de copii, iar după șapte ani la acest nivel chiar sunt mulțumit de ce am realizat. Acum urmează altceva, e un alt nivel. O să fie greu la început, dar va fi mult mai ușor la antrenamente. La copii trebuie mereu să le arăți, dar la seniori e altceva”, explică Pîrvu decizia de a nu antrena la seniori până acum.

Ionuț Pîrvu: ”Vreau un stil ofensiv”

Fostul mare fotbalist e conștient că are o misiune dificilă la SR Brașov. Clubul s-a despărțit în această iarnă de câțiva jucători de bază.

”În acest moment lotul este subțire, au fost multe plecări în această iarnă, acum să vedem ce putem aduce. Aștept câțiva jucători, de fapt aștept câțiva fotbaliști, pentru că jucători sunt foarte mulți în România. În acest moment avem cinci-șase jucători de bază, în rest trebuie să o luăm de la zero. Avem nevoie de un portar, de un fundaș central, un mijlocaș. Chiar dacă încă sunt doar jucători eu spun că putem face din ei viitori fotbaliști. Chiar dacă eu am jucat fundaș, ca antrenor mie nu îmi place să mă apăr. Vreau un stil ofensiv, pe atac, asta pentru că vreau să câștig meciurile pentru că ne dorim play-off-ul și să prindem locul 2. Primul joc, cel de la Păulești, va fi extrem de important. Dacă noi vom câștiga, iar AFC Odorheiu Secuiesc nu va câștiga la Plopeni, ne va fi mult mai ușor să intrăm în play-off. Sunt convins că fanii vor fi alături de noi și pe acest lucru mă bazez cel mai mult”, spune Ionuț Pîrvu.

Pune bază pe pregătirea fizică

Antrenorul brașovean spune că va pune accent, în prima fază a pregătirilor, pe partea fizică.

”E clar că Liga a 3-a nu mai este ce a fost în trecut, dar eu spun că pregătirea fizică rămâne baza. Vreau să facem o pregătire la sânge. În primele două săptămâni ne vom axa 90 la sută pe antrenamente fizice, după care vom începe meciurile amicale. Pe 18 februarie am luat deja un meci cu echipa U19 a celor de la Unirea Slobozia, iar până la reluarea campionatului aș dori să jucăm cinci-șase jocuri amicale. Seria din care facem parte mi se pare destul de slăbuță față de celelalte serii din Liga a 3-a. Mai sunt trei etape din sezonul regular, apoi în play-off important este să prindem locul doi și să mergem la baraj unde totul depinde doar de noi”, a spus Pîrvu.

Tentat să revină pe teren! ”Vreau să fac o încercare”

Chiar dacă a împlinit 52 de ani, Pîrvu are o condiție fizică de invidiat și anunță că se va pregăti cot la cot cu elevii săi.

Mai mult, Pîrvu este tentat chiar să revină și pe teren pe finalul meciurilor! ”Vreau să fac o încercare, fizic mai pot, o să vedem. În funcție de cum mă pregătesc, dar și dacă antrenorul mă va băga, chiar este posibil să revin pe teren. Intenția ar fi să intru să joc pe finalul meciurilor, asta doar dacă va fi nevoie. Eu spun că 10-15 minute la nivelul Ligii a 3-a nu ar fi o problemă să joc. Cred că ar fi și un imbold de moral pentru jucătorii tineri. Legitimația mea este la Ozun, la o echipă de Liga 4-a din Covasna. Anul trecut am fost la două jocuri, a fost o încercare. La primul joc am ajuns la pauză, iar după 15 minute am intrat în poartă pentru că portarul luase roșu. M-a descurcat și în poartă, nu am luat gol! Al doilea joc am fost integralist și am jucat fundaș central. A fost destul de greu, așezarea o știu, dar viteza nu mai este… Un adversar a venit la mine și m-a întrebat câți ani am. Când i-am spus 52 a rămas mască! Secretul longevității este viața sportivă. Important este ca după jocuri este recuperarea și odihna. Asta am învățat din perioada când jucam în Grecia și Germania. E vorba de mentalitate, corpul uman are resurse nebănuite!”, este anunțul antrenorului și posibil jucător de la SR Brașov.

Sfatul lui Marin ”Magiun” Barbu

După numirea ca antrenor la SR Brașov, Pîrvu a fost sunat de o mulțime de foști colegi.

”Am primit o mulțime de mesaje, unii au fost suprinși și mi-au spus că sunt nebun, că situația este nu știu cum, alții m-au felicitat. În schimb, Marin Barbu mi-a spus: «Țărane, aleargă-i cum ne alerga Costică Ștefănescu!». Nu pot pune în practică pregătirea pe care o făcea regretatul Costică Ștefănescu, acum e altceva. Dacă i-aș pune pe băieți să alerge cum ne cerea Ștefănescu, mulți s-ar lăsa de fotbal!”, a spus Ionuț Pîrvu.

Deși este stabilit la Râșnov, Pîrvu nu a primit niciodată oferta de a antrena echipa locală, Olimpic Cetate Râșnov: ”Da, e un paradox! Nu am primit niciodată o ofertă de a antrena la Râșnov. Este un subiect mai delicat pe care nu doresc să-l dezvolt.”

”Nu pot promite multe lucruri, în primul rând nu știu impactul pe care îl voi avea la echipă. Singurul lucru pe care îl pot promite este că vom face totul pentru a merge în play-off”
Ionuț Pîrvu, antrenor SR Brașov

SR Brașov, pe locul 4 în Seria a 5-a a Ligii 3

Ionel Antonel Pîrvu, Ionuț fiind numele după care este recunoscut în fotbalul românesc, a câștigat cu Steaua patru titluri de campion, o Cupa României și două Supercupe, iar în Liga Campionilor a evoluat în 18 de meciuri și a înscris 2 goluri.

În cariera sa a jucat pentru FCM Brașov, Steaua, PAOK Salonic (Grecia), FC Onești, Fortuna Dusseldorf (Germania), Farul Constanța, SV Sandhausen (Germania), Metalurg Zaporijia, SC Tavriya Simferopol (ambele din Ucraina), Politehnica Iași, FC Brașov și Pambac Bacău, iar pentru naționala României a jucat într-un meci.

SR Brașov ocupă locul 4 în Seria a 5-a a Ligii 3, cu 23 puncte acumulate în 15 etape. Campionatul se va relua la începutul lunii martie, iar brașovenii mai au trei meciuri de disputat în sezonul regular, cu CS Păulești (locul 7, deplasare), KSE Târgu Secuiesc (locul 8, acasă) și CSO Plopeni (locul 2, deplasare).

Poziția pe care se află în acest moment îi asigură accederea în play-off, iar al doilea loc care duce la baraje e ocupat de Plopeni, care are 27 de puncte acumulate.

Foto: SR Brașov

Adi MARICA 12 Jan. 2023, 12:39 Liga 3
Pe aceeași temă