Clubul Sportul Șimleu Silvaniei, acuzat de AFAN de fals, uz de fals şi şantaj în litigiul care i-a adus o depunctare din partea FRF. Declarațiile care l-au făcut pe Hulubei să ”explodeze”

Marius ANGHEL 21 Nov. 2022, 15:07 Liga 3
Clubul Sportul Șimleu Silvaniei, acuzat de AFAN de fals, uz de fals şi şantaj în litigiul care i-a adus o depunctare din partea FRF. Declarațiile care l-au făcut pe Hulubei să ”explodeze”

Sportul Șimleu Silvaniei, singura echipă din acest sezon de Liga 3 depunctată după 13 etape, este acuzată de ”fals ordinar” și de infracţiune de şantaj de către Emilian Hulubei, preşedinte Asociaţiei Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori din România (AFAN).

Echipa din județul Sălaj este în proces cu Alexandru Petruş, fost jucător al ei, apărat de asociația condusă de Hulubei, cel care este și membru în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

Emilian Hulubei, atac la adresa clubului Sportul Șimleu Silvaniei

O declarație a președintelui clubului din Șimleu Silvaniei, Ioan Gurzău, referitoare la Alexandru Petruș, l-a făcut pe Emilian Hulubei să ”explodeze” în acest caz care i-a adus echipei de la poalele Măgurii o penalizare cu două puncte în clasamentul Ligii 3.

Într-un drept la replică emis către Sportul Sălăjean, clubul Sportul Șimleu Silvaniei este acuzat de infracţiunile de fals si uz de fals în cadrul litigiului cu Alex Petruș. Președintele AFAN susţine că trupa din Sălaj a depus la dosar ”falsuri ordinare” pentru a păcăli Comisia de Disciplină și Etică a FRF și a scăpa de procesul cu jucătorul, interdicția la transferuri și de depunctarea primită.

Hulubei susține că jucătorul pe care îl apără nu a primit suma de 10.000 de lei de la echipa din Liga 3, așa cum declara Gurzău, acuzând că semnătura lui Petruș a fost falsificată.

Președintele AFAN: ”Acţiunile reprezentanţilor CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei sunt încadrate cu siguranţă la rubrica AŞA NU”

”ASOCIAŢIA FOTBALIŞTILOR AMATORI ŞI NONAMATORI din România AFAN în calitate de organizaţie sindicală a fost sesizată în luna martie 2022 de către Petruş Alexandru Emanuel despre faptul că CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei înregistreaza restanţe financiare către el şi că nu este sprijinit în procesul de recuperare medicală necesara în urma unei accidentări.

Astfel, la data de 24.03.2022, AFAN a notificat Clubul solicitându-i să îşi îndeplinească obligaţiile contractuale, respectiv să îi achite remuneraţiile aferente ultimelor 5 (!!!) luni, în caz contrar urmând să ne adresăm comisiilor cu atribuţii jurisdicţionale ale FRF pentru obţinerea unei hotărâri de obligare a Clubului la plata sumelor restante şi de constatare a încetării raporturilor contractuale pentru justa cauză – neplata drepturilor financiare.

Camera Naţională de Soluţionare a Litigiilor din cadrul FRF (CNSL) a emis în data de 12.05.2022 o hotărâre prin care a constatat încetarea raporturilor contractuale dintre părţi din culpa clubului (neplată drepturi financiare) şi a dispus obligarea Clubului la plata sumelor restante, respectiv plata remuneraţiilor aferente perioadei octombrie 2021 – februarie 2022.

Întrucât Clubul nu a achitat în mod voluntar sumele la a căror plată a fost obligat de către CNSL, hotărârea a fost pusă în executare la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF (CDE).

Şi, acum începe o adevarată “telenovală” având în rol principal reprezentanţii Clubului, plini de “corectitudine”. Respectiv, în cadrul dosarului de executare a fost depusă o “Dispoziţie de plată” (anexa 1) în suma de 10.000 lei prin care s-a încercat dovedirea achitării parţiale a debitului înregistrat de Club către jucător. Pentru ca jucătorul a contestat faptul ca ar fi încasat acea sumă şi a afirmat că semnătura existentă pe acel document NU ÎI APARŢINE, s-a dispus efectuarea unei expertize grafoscopice de către un expert autorizat de Ministerul Jusţitiei.

Rezultatul expertizei a fost fără echivoc: SEMNĂTURA NU A FOST EXECUTATĂ DE PETRUŞ ALEXANDRU EMANUEL (anexa 2). Cu alte cuvinte, ne aflăm în faţa unui fals ordinar făcut de către cei care se proclamă victime.

Pentru aceste motive, având în vedere faptul că nu achitase sumele către jucător, Clubul a fost sancţionat cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri şi i s-au scăzut 2 puncte.

Acum, să demontăm punct cu punct şi alte elucubraţii din respectivele articole:

– ”Clubul nu mai avea datorii pentru că jucătorul renunţase la bani prin Acordul de Transfer” – FALS.

Un Acord de Transfer produce efecte doar dacă este semnat de către 3 părţi: Jucător, Clubul de la care pleacă şi Clubul la care ajunge. Dacă una dintre părţi nu semnează (în cazul nostru Clubul la care ar fi trebuit să ajungă), acel Acord de Transfer este nul şi nu produce efecte.

– În luna iunie nu a fost activitate la Club, Jucătorii nu trebuie plătiţi” – FALS.

Dacă luna iunie este cuprinsă în contract atunci trebuie platită. Luna iunie, fiind ultima lună a anului competiţional poate fi folosită pentru acordarea de concedii/vacanţe jucătorilor dar tot trebuie platită. Clubul nu a organizat antrenamente/cantonamente ca să poata acuza Jucătorii că au lipsit şi, deci, nu trebuie să îi plătească.

– “Îi mai trebuie bani şi pentru cele două luni în care ne-am judecat” – CORECT.

Conform regulamentelor sportive, până la obţinerea unei hotărâri definitive, contractul dintre părţi rămâne în vigoare. Dacă ar fi citit regulamentul ar fi ştiut asta.

– “Toată această nebunie este în primul rând din cauza lui” – FALS.

Toată această nebunie este pentru că nu se respectă obligaţiile contractuale şi se încearcă păcălirea, inclusiv a comisiilor federaţiei, cu falsuri ordinare.

Suntem profund consternaţi având în vedere faptul că, în urma articolului publicat, pe lângă infracţiunile de fals şi uz de fals din cadrul dosarului de executare de la FRF, se mai conturează şi o posibilă infracţiune de şantaj – îl eliberăm pe Petruş doar dacă renunţă la prime ceilalţi jucători.

În România anului 2022 acţiunile reprezentanţilor CS Sportul 2007 Şimleu Silvaniei sunt încadrate cu siguranţă la rubrica “AŞA NU”. Ideal ar fi să încetăm văicărelile şi să ne oprim în a mai poza în oameni corecţi când faptele şi documentele dovedesc exact contrariul”, sună comunicatul emis de AFAN și semnat de Emilian Hulubei.

Ioan Gurzău, despre Alexandru Petruș și fratele său, Sebastian: ”Nu am crezut că voi găsi fotbalişti cu aşa tupeu şi neruşinare”

Replica lui Emilian Hulubei vine după ce Ioan Gurzău, președintele de la Sportul Șimleu Silvaniei, susținea într-un articol publicat de Sportul Sălăjean că echipa a plătit salariile jucătorului Alexandru Petruș pentru a nu mai fi depunctată în continuare de către FRF, însă îl acuza și de tupeu și nerușinare fiindcă solicită plata pentru încă două luni, din perioada în care a deschis cazul şi până ce a devenit jucător liber de contract.

Gurzău susţinea că jucătorul a fost cel care a semnat că renunţă la pretenţiile financiare, fapt ce a fost specificat în acordul de transfer la CS Ocna Mureș.

”La vremea respectivă jucătorul ne-a informat că pleacă la Ocna Mureş şi i-am dat acordul de transfer, în care s-a menţionat că jucătorul renunţă la pretenţiile financiare. A semnat negru pe alb, dar ne-am trezit după câteva luni cu o adresă de la AFAN, cum că noi nu am plătit jucătorul”, a spus Ioan Gurzău, care preciza că întregul scandal a început de la fratele jucătorului, lăsat să plece în vară la actuala FC Bihor: ”Toate aceste probleme sunt din cauza lui Sebastian Petruş. Dacă nu îi dădeam atunci dezlegare să plece la Oradea, nu aveam aceste probleme. El a venit şi a negociat plecarea lui, cât şi a fratelui său Alexandru. Am ajuns la o înţelegere cu ei, să-i lăsăm să plece, iar colegii de echipă au fost dispuşi să renunţe la primele de joc pentru ei.”

Clubul din Șimleu Silvaniei și-a dat în judecată, în civil, fostul jucător, pe motiv că acesta a semnat un act cum că renunţă la bani pentru a primi acordul de transfer, însă nu a mai informat FRF de acest lucru, a scris Sportul Sălăjean. Gurău a susținut că l-a plătit pe jucător timp de 5 luni și e revoltat că acesta vrea și alți bani.

”După ce comisia i-a dat câştig de cauză şi noi l-am plătit, ne-am trezit că am fost reclamaţi din nou la comisie, din momentul în care a depus memoriu şi până când a fost declarat jucător liber. Îi mai trebuie bani şi pe cele două luni în care ne-am judecat. După atâţia ani de fotbal, nu am crezut că voi găsi fotbalişti cu aşa tupeu şi neruşinare. Să nu le pese de colegii lor, care au intervenit să-i lăsăm să plece şi au renunţat la nişte prime pentru ei. Aceasta este mulţumirea. Nu ştiu cum va putea da ochii cu ei Sebastian Petruş la meciul de sâmbătă cu FC Bihor. Toată această nebunie este în primul rând din cauza lui”, susţinea Ioan Gurzău pentru sursa citată.

”El ne-a reclamat că nu l-am plătit, deşi el a renunţat la orice drepturi financiare şi materiale. A semnat un act cu noi şi s-a făcut că nu mai ştie. Dacă este un act semnat între părţi, nu ai cum să îl negi. Sperăm ca justiţia să ne dea dreptate, iar apoi comisia să analizeze din nou cazul”, a mai spus conducătorul echipei de la poalele Măgurii, care spera la anularea deciziei de depunctare.

Sportul Şimleu Silvaniei a învins liderul FC Bihor și e pe locul 8 din 10 în Seria a 10-a a Ligii 3

Sportul Şimleu Silvaniei și FC Bihor Oradea, actuala echipă a lui Sebastian Petruș, au jucat sâmbătă în etapa a 13-a a campionatului regular al Ligii 3, Seria 10.

Echipa din Sălaj, penultima în clasament înaintea meciului, a reușit surpriza pe teren propriu, câștigând cu un incredibil 4-1 în fața liderului clasamentului. Astfel, FC Bihor a suferit al treilea eșec în acest sezon și a fost detronat de pe primul loc de Gloria Bistrița Năsăud (29 de puncte față de 28.)

După 13 etape, Sportul Şimleu Silvaniei, antrenată de Dănuţ Şomcherechi, a urcat un loc, pe 8, cu 10 puncte acumulate, fiind la două puncte peste ultima clasată Victoria Carei (8 puncte) și la zece puncte în spatele ultimei clasate pe locurile de play-off, SCM Zalău (locul 4, 20 puncte).

Șimleu a strâns pe teren 12 puncte, însă două le-a pierdut în litigiul cu Alexandru Petruș.

Foto: Sportul Sălăjean

Marius ANGHEL 21 Nov. 2022, 15:07 Liga 3
Pe aceeași temă