SCM Zalău a intrat în șomaj tehnic. ”Suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență”

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 13:34 Liga 3
SCM Zalău a intrat în șomaj tehnic. ”Suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență”

SCM Zalău, echipă din Liga 3, va apela la varianta șomajului tehnic pe perioada pandemiei de coronavirus. Din cauza situației economice nu foarte bune de la club, conducerea a decis ca jucătorii să fie plătiți în concordanță cu Ordonanța de Guvern impusă în urmă cu câteva săptămâni și care acoperă inclusiv sportul.

Astfel, jucătorii vor primi nu mai mult de 75 la sută din salariul mediu brut până când problema cu COVID-19 va dispărea.

Comunicat din partea S.C.M. Zalău cu privire la suspendarea activității sportive

Sport Club Municipal Zalau traversează o perioada foarte dificilă, situație în care se află și celelalte structuri sportive din România și din întreaga lume. Pandemia de COVID-19 a dat peste cap strategiile tuturor, atât la nivel individual, cât și colectiv.

Ca urmare a amânării pe termen nelimitat a tuturor competițiilor sportive, hotărâri luate de federațiile de specialitate, Sport Club Municipal Zalău a întrerupt activitatea secției de fotbal, sănătatea sportivilor și a iubitorilor de sport, a noastră, a tuturor, fiind pe primul loc.

Am dori să vă informăm că, având în vedere prevederile Ordonanțelor militare nr. 1 și 2/2020, prin care se suspendă, printre altele, activitatea sportivă, suntem obligați de Ordonanța 30/2020 (articolul XV, alineatul 2) să suspendăm contractele de activitate sportivă pe durata stării de urgență.

Participanții la activitatea sportivă beneficiază pe durata suspendării contractelor de activitate sportivă de o indemnizație de 75 la sută din drepturile în bani aferente activității sportive prestate, dar nu mai mult de 75 la sută din câștigul salarial mediu brut prevăzut de Legea Bugetului Asigurărilor Sociale de Stat pe anul 2020 (număr 6/2020).

Decizia va fi suspendată în momentul în care oficialitățile vor ridica starea de urgență. Să sperăm că acest lucru se va petrece cât mai repede posibil.

Trebuie să avem răbdare și înțelegere, trebuie să dăm dovadă de maturitate, de solidaritate și, suntem siguri, că vom ieși învingători și din această teribilă încercare.

Conducerea S.C.M. Zalău”, se arată în comunicatul celor de la SCM Zalău.

SCM Zalău, în luptă pentru evitarea retrogradării

Marius Pașca, antrenorul SCM Zalău, a vorbit despre terminarea actualului sezon din Liga 3 în sistem play-off / play-out. Tehnicianul se teme de o astfel de implementare a Federației Române de Fotbal, pentru că echipa lui ar avea șanse și mai mici să se salveze de la retrogradare.

Am văzut că au fost cele două variante la federaţie, cu play-off şi play-out, dar deocamdată sunt doar discuţii. Este clar că pe noi ne-ar dezavantaja disputarea unui play-out între echipele de pe locurile 9 – 16. Din punct de vedere sportiv nu este fair-play, fiindcă nouă ne-ar reduce la jumătate şansele de salvare de la retrogradare. Nu aş fi de acord sub nicio formă cu un astfel de sistem. Noi am făcut eforturi disperate şi acum nu ar fi corect să ni se reducă şansele.

Dacă se doreşte un play-out şi vor înjumătăţi meciurile, atunci trebuie înjumătăţite şi punctele. Aşa ar fi logic. Înţelegem că este o forţă majoră, dar  trebuie să fie echidistanţă şi toată lumea să aibă şanse. Dacă se înjumătăţesc jocurile ar trebui să se procedeze la fel şi cu punctele, nu să se creeze un avantaj pentru cei care sunt deasupra liniei”, a spus Marius Paşca, citat de Sportul Sălăjean.

SCM Zalău se situează pe locul 16, ultimul, în Seria 5 a Ligii 3, cu numai 9 puncte. Normal, pe teren, echipa a obținut 15 puncte și s-ar fi situat pe locul 13, însă a început sezonul cu o penalizare de 6 puncte, din cauza nerespectării regulamentului.

Foto: Sportul Sălăjean și SCM Zalău

Răzvan STÎNGĂ 27 Mar. 2020, 13:34 Liga 3
Pe aceeași temă