Tiberiu Bălan, numit ”principal” în Liga 3! Fostul mijlocaș, prezentare cu mare fast: ”E transferul anului. Doamnelor, domnilor, Tiberiu Bălan este antrenorul echipei noastre”

Andrei PASCU 12 Apr. 2022, 16:19 Liga 3
Tiberiu Bălan, numit ”principal” în Liga 3! Fostul mijlocaș, prezentare cu mare fast: ”E transferul anului. Doamnelor, domnilor, Tiberiu Bălan este antrenorul echipei noastre”

Someșul Dej, ocupanta locului 3 în play-off-ul Seriei 10 al Ligii 3, și-a numit noul antrenor principal după ce omul care a dus echipa în grupa pentru promovare, Dănuț Șomcherechi, a fost îndepărtat după două eșecuri în depasare.

Echipa clujeană l-a anunțat în funcția de ”principal” pe fostul mijlocaș al Sportului Studențesc, Tiberiu Bălan (41 de ani). Acesta a activat ultima dată ca antrenor la Axiopolis Sport Cernavodă, tot în Liga 3, în sezonul trecut, iar în noua sa carieră a mai condus și Pandurii Târgu Jiu, doar trei jocuri în Liga 2.

Tiberiu Bălan, antrenor principal la Someșul Dej!

Someșul Dej îl prezintă cu un comunicat la superlativ pe Tiberiu Bălan, în dreptul căruia sunt trecute toate experiențele pe care le-a avut în fotbalul românesc, atât la nivelul echipelor de club, cât și la nivelul echipei naționale, ca jucător însă. Clubul începe postarea pe Facebook în care face publică numirea lui Bălan cu ”transferul anului”, însă nu dă detalii elementare.

Nu este precizată durata contractuală pentru care fostul mijlocaș de la Sportul Studențesc, Unirea Urziceni, Rapid sau FCSB a semnat, dar cu siguranță obiectivul este promovarea în Liga 2.

Cariera de antrenor a lui Bălan, noua sa meserie, pentru care a ajuns la Someșul, este neimportantă pentru echipa a doua ca importanță din Dej.

”COMUNICAT DE PRESĂ -TRANSFERUL ANULUI

Suntem în măsură să venim cu o veste excelentă atât pentru prietenii echipei noastre dar și pentru toți pasionații de fotbal.

După o carieră încununată cu multe obiective atinse, multe goluri marcate pentru echipe prestigioase din România dar și multe puncte acumulate pentru Echipa Națională a României, începând de azi, un jucător de excepție al fotbalului românesc, va antrena echipa FC SOMEȘUL DEJ.

Doamnelor, domnilor, Tiberiu Bălan este începând de astăzi antrenorul echipei noastre.

Tiberiu Bălan a făcut performanță pentru SPORTUL STUDENȚESC, UNIREA URZICENI, U CLUJ, RAPID BUCUREȘTI ȘI STEAUA BUCUREȘTI (n.r. – FCSB).

Bun venit, Tibi în familia noastră!”, a scris Someșul Dej pe contul de Facebook.

Cu această fotografie de mai sus a fost prezentat Tiberiu Bălan ca antrenor la Someșul Dej. Comentariul lăsat de Eugen Todea pune punctul pe i: ”Mâinile din buzunar era greu să le scoată?”

Ulterior, dejenii au mai publicat o postare pe site-ul de socializare, în care Tiberiu Bălan este alături de patronul-președinte al Someșului Dej, Vicențiu Știr (foto principal).

Tiberiu Bălan debutează la Someșul Dej cu Minaur Baia Mare

Două meciuri a jucat în play-off-ul Seriei 10 din Liga 3 Someșul Dej. În prima rundă a cedat cu 0-2 în fața CA Oradea, moment în care a fost demis și Dănuț Șomcherechi, iar ulterior a cedat cu 1-2 în fața Lotus Băile Felix. La acest al doilea eșec, pe banca echipei a stat Cosmin Corovei, secundul lui Șomcherechi.

În momentul de față, Someșul Dej se află pe locul 3 în Seria 10 a Ligii a 3-a, cu 35 de puncte, la șapte puncte de locul 2, CA Oradea, și la 13 de locul 1, Minaur Baia Mare. Locul 4 în grupa pentru promovare este ocupat de Lotus Băile Felix, 32 de puncte.

Tiberiu Bălan va debuta pe banca echipei din Dej sâmbăta următoare, în etapa a 3-a a play-off-ului, cu un meci acasă, cu liderul Minaur Baia Mare.

Someșul Dej, despre despărțirea de Dănuț Șomcherechi: ”A survenit în urma deciziei conducerii clubului după cele două înfrângeri din ultimele două deplasări”

Despre demiterea lui Dănuț Șomcherechi, Someșul Dej a informat oficial la câteva zile după ce Liga2.ro anunța în exclusivitatea decizia patronului Știr.

”Încheiere colaborare!
Clubul Someșul Dej a luat decizia de a renunța la serviciile antrenorului Dan Somcherechi. Încetarea raporturilor contractuale, a survenit în urma deciziei conducerii clubului după cele 2 infrangeri din ultimele două deplasări, respectiv cu SCM Zalău si CAO Oradea!
Clubul Someșul Dej îi mulțumește d-lui Dan Somcherechi pentru activitatea depusă și pentru calificarea echipei in Play-off-ul Ligii a III-a, de asemenea îi dorește mult succes în cariera de antrenor!”, a comunicat Someșul Dej.

Noul antrenor al Someșului, Tiberiu Bălan, este originar din Ocna Mureș, iar în această postură a condus două echipe, pe Axiopolis Sport Cernavodă, în două rânduri, de fiecare dată în Liga 3, și pe Pandurii Târgu Jiu, în trei jocuri în Liga 2. De la Pandurii a plecat după doar trei jocuri, în care echipa a pierdut acasă cu ”U” Cluj (0-1) și în deplasare CS Mioveni (0-4) și SSC Farul Constanța (0-5). Meciul cu ”U” Cluj a fost cel de inaugurare a noului stadion din Târgu Jiu.

 

Foto: Someșul Dej

https://liga2.prosport.ro/special/razvan-burleanu-reales-in-unanimitate-ca-presedinte-al-frf-dupa-ce-acum-nu-a-avut-adversar-e-la-al-treilea-mandat-19226966

https://liga2.prosport.ro/liga-3/bogdan-andone-a-dat-raspunsul-final-in-privinta-ofertei-de-la-scm-zalau-decizia-antrenorului-liber-de-contract-din-mai-2021-19226886

https://liga2.prosport.ro/liga-3/flacara-horezu-s-a-despartit-de-antrenorul-narcis-enachescu-si-si-a-ales-noul-principal-situatia-devine-critica-trebuie-sa-producem-un-soc-la-echipa-19226831

Andrei PASCU 12 Apr. 2022, 16:19 Liga 3
Pe aceeași temă