Ștefan Grigorie i-a preluat atribuțiile lui Dan Alexa la Reșița, în barajul de promovare în Liga 2 cu Dumbrăvița: ”Lipsa antrenorului principal contează foarte mult și asta nu se pune la îndoială”

Anda DELIU 05 Jun. 2022, 00:52 Liga 3

CSM Reșița a obținut doar o remiză, la scorul de 0-0, la CSC Dumbrăvița, fără să etaleze un joc grozav sau ceva pe măsura bugetului fabulos avut în acest sezon de Liga 3, în comparație cu echipele de la acest nivel fotbalistic.

Cărășenii au fost lipsiți în turul fazei finale a barajului de promovare în Liga 2 de antrenorul Dan Alexa, suspendat după ce în returul semifinalei a fost eliminat, iar ”secundul” Ștefan Grigorie și-a condus echipa de pe bancă în această deplasare.

Dudea și Manolache au fost prudenți cu faulturile

Ștefan Grigorie a spus că CSC Dumbrăvița a fost periculoasă pe contraatac, dar și că apărătorii centrali ai Reșiței nu au vrut să riște vreo eliminare.

”Un meci fără goluri, un meci deschis în unele momente. Știam că va fi un meci greu, în care ei vor aștepta de multe ori contraatacul, pentru că aici ne-au surprins în două-trei acțiuni periculoase. Asta, corobrat cu faptul că cei doi fundași centrali ai noștri aveau cartonașe galbene și la acele faze au ezitat să facă fault. Normal se făcea fault, dar riscau. De aici s-au născut acele ocazii periculoase ale lor”, a declarat ”secundul” din stafful lui Dan Alexa.

Lipsa lui Dan Alexa și oboseala acumulată cu Ghiroda

Grigorie a spus că reșițenii nu au avut claritate în atac, acolo unde Mediop s-a remarcat cu două gafe de cascadorii râsului și pentru că le-a lipsit antrenorul principal Dan Alexa, dar și după consumul din semifinala cu Ghiroda.

”Lipsa antrenorului principal contează foarte mult și asta nu se pune la îndoială. Ce nu a mers, cred că în ultimii 30 de metri am încercat să jucăm foarte desiciv, deși aveam superioritate de multe ori în zone laterale. Am încercat să rezolvăm cât mai rapid faza. Acolo s-a încheiat tot. Am fost și prea încărcați după «dubla» cu Ghiroda și atunci se poate să iei decizii nu tocmai potrivite”, a punctat fostul jucător al lui Dinamo și Rapid.

  • CSM Reșița în meciul tur cu CSC Dumbrăvița: Micu – Bărboianu, Dudea (Drăghiceanu 86’), Ant. Manolache, Nic. Sima, Vasluian, Cioinac, Jorza, Breșneni (cpt.)(C. Cristea 67’), Ndiaye, Val. Munteanu. Rezerve neutilizare: Zimmermann – Fota, Rimovecz, Velcotă, Al. Negru, Val. Lazăr, Mura.

Atenție sporită pentru returul cu Dumbrăvița

Teoretic, remiza și returul acasă par să o favorizeze pe Reșița, dar stafful știe că în deplasare Dumbrăvița poate da lovitura.

”Suntem la mâna noastră. Este foarte important când ești la mâna ta. Dumbrăvița are o echipă foarte bună e contraatac, ceea ce este o armă cu două tăișuri, pentru că trebuie să fim foarte atenți. Nu cred că în patru zile poți să schimbi partitura de la un meci la altul. Și de-a lungul campionatului, cam aceasta a fost jocul lor. Cu atât mai mult, trebuie să fim pregătiți pentru tranziția negativă”, a punctat Grigorie.

Dumbrăvița, mai periculoasă decât Ghiroda

Mult timp, în Seria 8, CSC Ghiroda și Giarmata Vii a fost liderul, dar CSC Dumbrăvița a venit ”din urmă” pe final de play-off și a urcat pe locul 1.

Ștefan Grigorie a spus că alb-verzii sunt un adversar mult mai periculos. ”Sunt două echipe diferite, din punctul nostru de vedere. Dumbrăvița are jucători foarte reactivi, care în relație unu la unu pot pune probleme oricărui adversar de la mijloc în sus, au jucători foarte dinamici. Pe posesia noastră, dacă nu sunt atenți să încercăm să-i blocăm când avem mingea, atunci ne pot crea probleme. Sunt o echipă mult mai periculoasă”, a conchis ”secundul” Reșiței.

Returul dintre CSM Reșița și Dumbrăvița se joacă miercuri, în Valea Domanului

CSM Reșița, locul 1 în Seria 7, a trecut cu greu în primul baraj de o altă echipă din Timiș, CSC Ghiroda şi Giarmata Vii (locul 2 în Seria 8), după 1-0 în tur, la Ghiroda, și 1-1 în retur, la Reșița.

CSC Dumbrăviţa a fost prima clasată în Seria a 8-a a Ligii 3, iar în primul baraj de promovare a trecut de CSM Deva (locul 2 în Seria 7), 5-1 la Orăștie, în tur, și 1-3 la Dumbrăvița, în retur.

Meciul retur al barajului dintre CSM Reșița și CSC Dumbrăvița se va juca miercuri, 8 iunie, pe stadionul ”Mircea Chivu” din Reșița, de la ora 17:30.

Reșița poate reveni în Liga 2 după un sezon, în timp ce echipa din Dumbrăvița ar putea fi la o promovare istorică în eșalonul secund.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-dumbravita-a-dominat-dar-nu-a-reusit-sa-se-impuna-acasa-in-turul-barajului-cu-csm-resita-cosmin-stan-tot-ei-sunt-favoriti-dar-sansele-noastre-cresc-19234066

https://liga2.prosport.ro/liga-3/promovarea-in-liga-2-primele-trei-meciuri-tur-din-faza-finala-a-barajului-au-loc-de-la-ora-1600-19234003

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-slatina-a-obtinut-doar-o-remiza-in-mansa-tur-a-barajului-cu-afc-odorheiu-secuiesc-ovidiu-burca-avem-sanse-la-promovare-suntem-pozitivi-suntem-optimisti-meciul-se-va-juca-pana-la-ulti-19234054

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

Anda DELIU 05 Jun. 2022, 00:52 Liga 3
Pe aceeași temă