Steaua e a patra echipă din Liga 3 calificată matematic la barajul de promovare, dar ”militarii” vor să fie campionii seriei. Adversarul pe care echipa lui Daniel Oprița îl poate întâlni în prima ”dublă” pentru Liga 2

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 21:01 Liga 3
Steaua e a patra echipă din Liga 3 calificată matematic la barajul de promovare, dar ”militarii” vor să fie campionii seriei. Adversarul pe care echipa lui Daniel Oprița îl poate întâlni în prima ”dublă” pentru Liga 2

Steaua București, liderul Seriei a 4-a a Ligii 3, este a patra echipă calificată matematic în acest sezon (2020/2021) la cel puțin primul baraj de promovare în Liga 2, în urma rezultatelor înregistrate vineri, în debutul etapei a 15-a.

Formația lui Daniel Oprița a câștigat astăzi, cu 5-0, meciul din deplasare de la Concordia Chiajna 2, având, astfel, siguranța rămânerii pe una dintre primele două locuri ale seriei, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular.

Steaua va lupta în continuare cu FCSB 2, posibil până în ultimul meci al sezonului, pentru locul 1.

Corona Brașov și Viitorul Șelimbăr sunt campioane matematic, CS Afumați e și ea calificată matematic la baraj

După etapa din weekendul trecut, a 14-a, am consemnat primele două campioane în cele zece serii ale Ligii 3, Corona Brașov a câștigat Seria a 5-a, nemaiputând fi dată jos de pe locul 1, iar în aceeași situație este și Viitorul Șelimbăr, în Seria a 7-a.

Tot după rezultatele din etapa a 14-a știm și a treia echipă calificată matematic la baraj. CS Afumați, liderul Seriei a 3-a, s-a distanțat suficient de a treia clasată pentru a nu mai putea fi prinsă în ultimele patru etape. Ilfovenii nu sunt însă campioni, fiindcă încă mai pot fi depășiți, teoretic, de Mostiștea Ulmu.

Steaua, a patra echipă calificată matematic la barajul de promovare

Revenind la meciul Stelei, aceasta s-a impus fără probleme în deplasarea de la Chiajna, unde a trecut cu 5-0 de Concordia 2. Împotriva penultimei clasate au marcat Alexandru Zaharia (10), Remus Chipirliu (24, 60), Florin Răsdan (89) și Emilian Pacionel (90+2).

Cu această victorie, Steaua a acumulat 39 de puncte și s-a distanțat, cel puțin până mâine, la 14 puncte de a treia clasată Progresul Spartac (25 puncte), și indiferent dacă aceasta câștigă mâine în deplasare la CS Tunari, nu-i mai poate prinde din urmă pe ”militari” în ultimele trei etape ale sezonului.

Astfel, Steaua și-a asigurat matematic accederea la primul baraj de promovare în Liga 2, însă încă nu este campioană, fiindcă are cinci puncte față de FCSB 2 (34 puncte) și distanța poate fi redusă la două puncte, dacă echipa secundă a clubului lui Gigi Becali va câștiga mâine la Metalul Buzău (locul 4, 23 puncte).

Steaua, în meciul cu Concordia Chiajna 2: Ștefan Mușat – George Călinţaru, Walace da Silva, Antonio Vlad, Adrian Ilie, Mădălin Mihăescu, Liviu Băjenaru, Florin Răsdan, Alexandru Zaharia, Philippe Nsiah, Remus Chipirliu. Rezerve: Horia Iancu, Rareș Enceanu, Robert Neacșu, Vlad Niţu, Emilian Pacionel, Ovidiu Morariu, Sergiu Bactăr, Valentin Bărbulescu, Dragoș Huiban. Antrenor: Daniel Oprița

Rezultatele etapei a 15-a a Ligii 3

CLASAMENTUL SERIEI 4 a Ligii 3

Steaua o va întâlni la primul baraj pe Mostiștea Ulmu sau CS Afumați

La primul baraj de promovare, locul 1 din Seria 4 va întâlni locul 2 din Seria 3, iar locul 2 din Seria 4 va întâlni locul 1 din Seria 3.

Cu siguranță, echipele din Seria 4 care merg la baraj sunt Steaua și FCSB 2, iar din Seria a 3-a vor fi calificate CS Afumați și Mostiștea Ulmu.

Ordinea clasării finale încă nu este sigură în niciuna dintre serii, cel puțin în cazul Seriei a 4-a s-ar putea decide în ultima etapă. Ulterior, câștigătoarele acestui prim baraj vor juca între ele pentru promovarea în Liga 2. Barajele vor avea loc în sistem tur/retur.

”Importat e să luăm meci cu meci, să câștigăm fiecare partidă în parte, pentru că noi vrem să terminăm pe locul 1 acest campionat. Asta contează”, a spus, la Steaua TV, Florin Răsdan, unul dintre marcatorii Stelei, la finalul meciului cu Concordia 2.

”Toate meciurile le luăm ca pe finale. De la meci la meci sperăm să jucăm din ce în ce mai bine și aceasta a fost o victorie foarte bună pentru moralul mostru”, a declarat și Emilian Pacionel, marcatorul ultimului gol al Stelei la Chiajna.

Cum se promovează în Liga 2 la finalul sezonului 2020/2021 de Liga 3

La finalul sezonului regular al Ligii 3, primele două clasate din fiecare serie, zece la număr, vor merge la barajele de promovare.

În funcție de locurile ocupate, cele 20 de echipe clasate pe locurile 1 sau 2 vor fi împerecheate între serii și vor juca în dublă manșă pentru rămânerea în lupta pentru Liga 2.

Cele zece învingătoare vor juca din nou între ele, iar ultimele cinci câștigătoare vor promovova.

Modul în care se va retrograda a fost schimbat în această săptămână, după ce FRF a decis schimbarea sistemului competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului regular.

Împerecherea la primul baraj în dublă manșă pentru promovarea în Liga 2 se va face astfel:

B1: Locul 1, Seria 1 v Locul 2, Seria 2
B2: Locul 1, Seria 2 v Locul 2, Seria 1
B3: Locul 1, Seria 3 v Locul 2, Seria 4
B4: Locul 1, Seria 4 v Locul 2, Seria 3
B5: Locul 1, Seria 5 (Corona Brașov) v Locul 2, Seria 6
B6: Locul 1, Seria 6 v Locul 2, Seria 5
B7: Locul 1, Seria 7 (Viitorul Șelimbăr) v Locul 2, Seria 8
B8: Locul 1, Seria 8 v Locul 2, Seria 7
B9: Locul 1, Seria 9 v Locul 2, Seria 10
B10: Locul 1, Seria 10 v Locul 2, Seria 9

  • Datele de disputare ale primului baraj: 8 mai 2021 – tur, 15 mai 2021 – retur

Învingătoarele din primul baraj se vor duela între ele, tur-retur, în al doilea baraj, decisiv pentru promovarea în Liga 2, de această dată, pe baza următoarei împerecheri:

Învingătoarea B1 v Învingătoarea B2
Învingătoarea B3 v Învingătoarea B4
Învingătoarea B5 v Învingătoarea B6
Învingătoarea B7 v Învingătoarea B8
Învingătoarea B9 v Învingătoarea B10

  • Datele de disputate ale celui de-al doilea baraj: 22 mai 2021 – tur, 29 mai 2021 – retur

Foto: AS47 și Steaua TV

 

 

Marius ANGHEL 09 Apr. 2021, 21:01 Liga 3
Pe aceeași temă