FRF a anunțat datele de disputare ale meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Ordinea jocurilor și cum se face departajarea în caz de egalitate de puncte

Andrei PASCU 07 Jul. 2020, 14:44 Liga 4
FRF a anunțat datele de disputare ale meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3. Ordinea jocurilor și cum se face departajarea în caz de egalitate de puncte

Comitetul de Urgență al Federației Române de Fotbal întrunit astăzi, 7 iulie, a făcut mai multe precizări cu privire la meciurile de baraj în urma cărora vor fi stabilite echipele care promovează din Liga 4 în Liga 3, la finalul acestei stagiuni afectate de pandemia COVID-19.

În primul rând, au fost stabilite datele de desfășurare a partidelor. Ele vor avea loc la începutul lunii august, în zilele de 1, 5 și 9. Ora de start a meciurilor este 17:30.

La baraj vor participa 42 de campioane județene, însă barajele nu vor mai avea loc în dublă manșă între două echipe, ci vor fi organizate 14 mini-turnee de câte trei echipe din care prima clasată promovează, iar a doua are și ea șanse de a urca în Liga 3.

Modul de departajare al echipelor aflate la egalitate de puncte

S-a decis și modul de împerechere al celor trei meciuri din fiecare grupă, jocurile urmând a se desfășura pe teren neutru.

Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru.

În ceea ce privește criteriul de departajare, după cel al punctelor, diferențierea se va face după golaverajul din meciurile directe. Următorul criteriu este cel al golurilor mai multe marcate în deplasare.

  • Cea mai importantă echipă care va participa la barajul de promovare este Steaua București, care va fi desemnată campioana Capitalei și care va întâlni reprezentantele județelor Ialomița și Giurgiu pentru a încheia pe primul loc și a accede, în sfârșit, în Liga 3. Fiindcă pornește de pe locul 2 în Grupa B, Steaua joacă primul meci, de pe 1 august, cu campioana din Giurgiu, iar al doilea, din 5 august, îl va desfășura cu campioana din Ialomița. Partida dintre echipele din Giurgiu și Ialomița are loc în data de 9 august.

Comunicatul FRF:

”Comitetul de Urgență FRF a aprobat astăzi, 7 iulie 2020, calendarul și regulamentul de organizare și desfășurare pentru partidele care vor contribui la configurarea componenței Ligii 3 în sezonul 2020/2021.

Pentru promovarea în al treilea eșalon, prin tragere la sorți fuseseră deja stabilite 14 mini-grupe de câte 3 echipe, în fiecare mini-grupă urmând să se dispute 3 partide, fiecare dintre acestea pe teren neutru.

Partidele se vor disputa conform tabelei Berger de patru echipe – 2 vs 3, 1 vs 2, 3 vs 1 -, iar fiecare echipă va îndeplini o dată rolul de gazdă, deși partidele se dispută pe teren neutru.

Câștigătoarele fiecărei mini-grupe vor promova în Liga 3.

Datele de disputare a partidelor din mini-grupe vor fi 1 august, 5 august și 9 august, de fiecare dată de la ora 17:30.

În situația în care o partidă se termină la egalitate, se vor executa lovituri de departajare, dar rezultatul acestora va fi luat în considerare DOAR drept criteriu pentru situația în care două sau trei echipe sunt la egalitate de puncte în mini-grupă, criteriul 7 din lista de criterii:

  1. rezultatele directe
  2. golaverajul în jocurile directe
  3. număr mai mare de goluri marcate în meciurile directe
  4. număr mai mare de goluri marcate în deplasare în jocurile directe (deși partidele se dispută pe teren neutru, una din echipe are statutul de gazdă)
  5. golaverajul general din mini-gr6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
  6. număr mai mare de goluri marcate în mini-grupă
  7. rezultatul executării loviturilor de departajare în jocurile directe terminate cu remiză între echipele aflate la egalitate de puncte

În conformitate cu noile modificări aduse Legilor Jocului, s-a aprobat creșterea la cinci a numărului de schimbări permise în aceste partide”.

Regulamentul complet privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru promovarea în Liga 3 sezonul 2020/2021 este disponibil AICI.

Componența mini-grupelor barajului de promovare în Liga 3 rezultate în urma tragerii la sorți

În edițiile precedente, promovatele în Liga 3 se decideau în urma unui baraj între două campioane de județ. Situația s-a schimbat acum din pricina pandemiei COVID-19 și, practic, pentru că sezonul de Liga 3 a fost suspendat definitiv în cele cinci serii, cu anumite excepții, nu va retrograda nimeni, iar astfel numărul de locuri disponibile în eșalonul trei este mai mic. Din acest motiv, s-a decis ca duelurile de baraj să se dispute acum între trei echipe, într-un mini-turneu.

FRF a decis ”înghețarea” campionatului Liga 3, cu excepția a unui total de șase echipe din fruntea seriilor 2, 3 și 5, care trebuie să joace un baraj de promovare, dar și schimbarea modului de promovare din Liga 4 pentru această vară.

Regiunea 1, Nord-Est:
Grupa A: Suceava, Iași, Neamț
Grupa B: Bacău, Vaslui, Botoșani

Regiunea 2, Nord-Vest:
Grupa A: Bihor, Satu Mare, Cluj
Grupa B: Sălaj, Bistrița-Năsăud, Maramureș

Regiunea 3, Centru:
Grupa A: Sibiu, Covasna, Mureș
Grupa B: Alba, Brașov, Harghita

Regiunea 4, Vest:
Grupa A: Gorj, Arad, Caraș-Severin
Grupa B: Hunedoara, Mehedinți, Timiș

Regiunea 5, Sud-Vest:
Grupa A: Dâmbovița, Dolj, Argeș
Grupa B: Teleorman, Olt, Vâlcea

Regiunea 6, Sud:
Grupa A: Prahova, Călărași, Ilfov
Grupa B: Ialomița, București, Giurgiu

Regiunea 7, Sud-Est:
Grupa A: Brăila, Vrancea, Galați
Grupa B: Tulcea, Constanța, Buzău

Foto: AS47

https://liga2.prosport.ro/liga-3/au-fost-stabilite-cele-14-mini-grupe-ale-barajului-de-promovare-in-liga-3-rezultatul-tragerii-la-sorti-efectuate-de-frf-doar-cinci-ajf-uri-si-au-decis-pana-acum-campioanele-19136267

https://liga2.prosport.ro/liga-3/se-cunosc-echipele-gazda-ale-celor-trei-meciuri-de-baraj-de-promovare-in-liga-2-datele-de-disputate-ale-jocurilor-nu-au-fost-anuntate-nici-acum-19136281

https://liga2.prosport.ro/liga-4/amfb-da-inapoi-steaua-e-ca-si-declarata-campioana-bucurestiului-si-reprezentanta-la-barajul-pentru-promovarea-in-liga-3-ultimele-decizii-ale-asociatiei-conduse-de-marian-lumanare-19137419

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-brasov-va-decide-campioana-la-liga-4-in-urma-unui-play-off-daca-se-va-juca-fara-masurile-suplimentare-din-protocolul-medical-ce-echipe-vor-participa-si-datele-de-disputare-ale-meciurilor-19137996

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-arges-a-anuntat-ca-decide-campioana-din-liga-4-pe-teren-sistemul-adoptat-si-datele-de-disputare-ale-meciurilor-19137436

https://liga2.prosport.ro/liga-4/ajf-buzau-a-decis-cum-finalizeaza-liga-4-sezonul-se-termina-pe-sezon-cu-un-play-off-intre-primele-patru-clasate-19136982

Andrei PASCU 07 Jul. 2020, 14:44 Liga 4
Pe aceeași temă