Steaua 2020 = Juventus București 2017! Oprița a adus în Ghencea încă un jucător pe care l-a avut în Colentina, când promova în Liga 1. Noutățile de la reunirea ”militarilor”

Andrei PASCU 18 Aug. 2020, 16:52 Liga 3

Daniel Oprița a demarat pregătirile pentru abordarea noului campionat, în Liga 3. Steaua a efectuat primele antrenamente, iar antrenorul a oferit un interviu pentru Steaua TV, în care a vorbit despre planurile de viitor ale echipei, despre cele mai noi transferuri și despre posibilele nume noi care s-ar putea alătura lotului.

Referitor la ultimele veniri, Daniel Oprița a declarat că s-au făcut achiziții pentru viitor, câteva dintre ele, dar a anunțat și un nou jucător din Liga 2 pe care l-a legitimat.

George Călințaru a semnat cu Steaua

Este vorba de George Călințaru (fundaș stânga, 31 de ani), care s-a despărțit de Turris Oltul Turnu Măgurele după terminarea play-off-ului Ligii 2.

Mijlocașul a fost jucător de bază la trupa din Teleorman, evoluând în sezonul recent încheiat în 25 de meciuri, 24 ca titular și doar într-unul fiind înlocuit.

În cariera sa a mai jucat pentru Juventus București, Victoria Brănești, Viitorul, Farul Constanța și FC Voluntari, pentru unele dintre aceste echipe evoluând atât în Liga 2, cât și în Liga 1.

Călințaru avusese o înțelegere secretă cu Oprița și Steaua încă din timpul sezonului de Liga 2, așa cum a avut și cu Bogdan Chipirliu, de la SCM Gloria Buzău, și Dean Beța, de la CS Mioveni.

George Călințaru a lăsat Liga a 2-a și pe Turris Oltul pentru a juca în Liga 3, la Steaua. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Nouă foști elevi ai lui Oprița la Juventus sunt sub comanda sa la Steaua

Prin achiziționarea și a lui Călințaru, putem spune că Steaua se apropie în proporții foarte mari de echipa din 2017 pe care a avut-o Juventus București, care îl avea antrenor pe Daniel Oprița.

De altfel, la Juventus, Oprița a înregistrat și cea mai mare performanță a sa ca antrenor: promovarea în Liga 1 în vara lui 2017 cu trupa din Colentina.

În lotul Stelei sunt în acest moment nu mai puțin de nouă jucători care în urmă cu trei ani promovau în prima ligă cu Juventus, sub comanda actualului antrenor al roș-albaștrilor.

Dacă în prima parte a actualului sezon i-a avut la dispoziție pe Liviu Băjenaru, Valentin Bărbulescu și Ovidiu Morariu, în iarnă, Steaua i-a mai adus pe Alexandru Zaharia și Mădălin Mihăescu, după ce intraseră în dizgrație la Petrolul. Ulterior, pe cei doi i-a urmat și brazilianul Walace Alves da Silva, plecat tot de la Petrolul.

Ultimii trei sosiți sunt Remus Chipirliu, Dean Beța și George Călințaru.

Pentru a reîntregi cât mai fidel echipa pe care a avut-o la dispoziție la Juventus, Oprița ar trebui să-i mai aducă și pe Relu Stoian (SCM Gloria Buzău), Ioan Neag, Iulian Carabela (Farul), Alin Ilin, Robert Neacșu (Turris Oltul), Vasile Buhăescu (Campionii FC Argeș), Cristian Bustea (UTA) sau Florin Cazan.

Remus Chipirliu și George Călințaru vor face din nou echipă, de această dată la Steaua, după ce cu Juventus au promovat în Liga 1. Au fost antrenați tot de Daniel Oprița.

Daniel Oprița: ”Suntem cu gândul să mergem în Liga 2. Avem un lot bun”

Steaua a adus și trei tineri de perspectivă, printre care un portar de la Viitorul Constanța, de 19 ani. Oprița a infirmat posibilitatea ca la echipă să mai vină jucători cu experiență.

Consideră că are un lot foarte bun, foarte echilibrat și nu mai e nevoie de alte nume consacrate. Bogdan Chipirliu (atacant, 28 de ani) și Dean Beța (fundaș central, 29 de ani) au fost luați de Steaua înainte de terminarea sezonului la Liga 4, dar pe care Daniel Oprița poate să îi pregătească abia acum.

”Mă gândesc să fie lucrurile în regulă cu tot ce se întâmplă acum, cu toate aceste lucruri. Sperăm să mai scăpăm de restricții, să fie mai lejere pentru că e greu dacă rămân în continuare așa. Chiar și pentru noi, un club care ne permintem, nu o să fie ușor să facem acele teste în fiecare săptămână, înainte de fiecare joc. Sperăm să se stabilească acum ceva și să fie bine pentru toate echipele.

Suntem cu gândul să mergem în Liga 2. Avem un lot bun, am făcut câteva transferuri dacă iau în calcul și juniorii pe care i-am semnat zilele acestea. Este vorba de un portar, Mușat, 2001 de la Viitorul Constanța, Udeanu, tot junior, fundaș stânga, Nicolae Dragoș, un copil din 2002 care joacă stânga, dreapta și în spatele vârfului. Am încredere în el. Călințaru de la Turris Turnu Măgurele, Beța care a semnat și el, Chipirliu. Mai avem nevoie de doi, trei juniori și totul e în regulă.

Sunt jucători valoroși, concurență pe toate posturile. Nu o să-mi fie ușor, pentru că sunt jucători cu multe meciuri și în Liga 1 și în Liga 2. Sunt și câte doi pe același post. Le-am spus că o să fie greu să prindă și lotul. O să fie bătaie, e concurență, suntem Steaua și trebuie să avem un lot valoros și numeros”, a declarat Daniel Oprița pentru Steaua Tv.

Daniel Oprița vrea parcurs lung în Cupa României: ”Vrem să întâlnim o echipă din Liga 1” 

În ceea ce privește obiectivul Stelei, acesta este clar: promovarea în Liga 2 în vara lui 2021. Daniel Oprița este convins că acest lucru este realizabil, întrucât știe că are jucători foarte buni la dispoziție. Pentru a vedea la ce nivel este echipa, el își dorește și un parcurs lung în Cupa României și un meci cu o echipă din Liga 1.

”Obiectivul clubului și al meu este promovarea în Liga 2. Am vorbit și cu jucătorii și un obiectiv e și Cupa României. Să întâlnim o echipă din Liga 1, să avem un parcurs cât mai lung”, a încheiat Daniel Oprița.

Steaua a promovat în Liga 3 după trei ani la rând petrecuți în Liga 4. ”Militarii” și-au îndeplinit țelul după ce au câștigat cu 6-0 partida cu numărul doi din baraj, cu Bărăganul Ciulnița, reprezentanta Ialomiței. Golurile Stelei în succesul cu Ciulnița au fost marcate de Andrei Neagoe (15, 21), Andrei Antohi (28), Liviu Băjenaru (42, 44) și Rareș Enceanu (76). În prima etapă a barajului, Steaua câștigase partida cu Argeșul Mihăilești, reprezentanta Giurgiului, cu 8-1.

La stadionul Steaua a început montarea gazonului

Altfel, lucrările la stadionul Steaua se apropie cu pași repezi de finalizare. De ieri a început montarea gazonului.

”Lucrările de montare a gazonului au ajuns la 30%!
Lucrările la Stadionul Steaua se îndreaptă cu pași mari de final. În prezent se lucrează de zor la finisaje interioare și la montarea gazonului, care a ajuns la 30%. De asemenea, pe scaune se montează în aceste zile numerele cu locurile pentru fiecare în parte!”, a anunțat Steaua TV.

https://www.youtube.com/watch?v=eGPX86ovB10&fbclid=IwAR0TJtm1dp7ddC3YXm0KCFBKRCIxSip4az2Bxahj5BtUI1q7Ymx3o7qtMdw

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-propunerea-inedita-a-frf-pentru-noul-sezon-de-liga-3-100-de-echipe-vor-juca-in-10-serii-cand-ar-fi-prima-etapa-si-cum-se-va-promova-si-retrograda-19144560

Andrei PASCU 18 Aug. 2020, 16:52 Liga 3
Pe aceeași temă