Starea de spirit la „FC U” Craiova, descrisă de golgheterul Marian Stoenac: „Avem un singur scop, să ducem echipa în Liga 1.” Punctele forte și meciul la care viseară

Marius ANGHEL 12 Jan. 2020, 14:11 Stiri
Starea de spirit la

Autor a nouă reușite în tricoul alb-albastru, Marian Stoenac, e devenit jucătorul exponențial al „FC U” Craiova în acest tur de campitonat al Ligii 3. Echipa lui Adrian Mititelu este lider detașat în Seria a 4-a cu un total de 41 de puncte acumulate în 15 meciuri, urmărită de la distanță de Șoimii Lipova (28 de puncte), în drumul către promovarea în eșalonul secund.

Mijlocașul Marian Stoenac vorbește, într-un interviu acordat pentru Liga2.ro, despre echipa care își desfășoară meciurile de pe teren propriu la Târgu Jiu și despre ceea ce urmează.

Care este atmosfera la echipă după parcursul perfect din acest tur de campionat?
Este un mediu foarte plăcut aici, suntem ca o familie. Ne bucurăm că suntem în grafic cu obiectivul pentru anul ăsta. Suntem la zi cu salariile, la fel și cu primele. Ttotul este perfect. Oricum, e ceva aparte să joci pentru Universitatea Craiova, suporterii sunt foarte atașați de echipă și asta ne împinge de la spate, ne face mai puternici.

Se zvonește despre interesul altor echipe după evoluțiile tale. Care este poziția ta?
Sunt la U Craiova, mai am contract aici și nu mă interesează alte oferte. Eu și băieții tragem tare la antrenamente pentru că avem un singur scop, să ducem echipa în Liga 1, pentru că acolo este locul Științei. Cred cu tărie că vom reuși acest lucru pentru că cei din conducere ne-au pus la dispoziție absolut toate condițiile pentru a face performanță.

Ți-a fost greu să te impui ca titular la echipă?
Sincer să fiu, eram conștient când am venit că va fi concurență mare, având în vedere lotul de jucători, însă m-am pregătit la capacitate maximă la fiecare antrenament, am avut evoluții bune, am marcat și în momente decisive și probabil asta l-a convins pe mister că merit sa fiu titular.

Care crezi ca sunt punctele forte ale echipei?
Punctele forte… Aș putea spune că punctele noastre forte sunt seriozitea cu care ne antrenăm, avem un preparator fizic foarte bun și asta se vede la joc, facem pressing din primul minut până în ultimul, pentru că, la acest nivel, asta trebuie să faci, să sufoci adversarul indiferent că avantaj pe tabelă. Mai mult de atât, Mister (n.r. – antrenorul Eugen Trică) ne face să venim cu zâmbetul pe buze la antrenament chiar dacă sunt grele și obositoare.

Ce îți propui pe plan personal în acest nou an?
Sunt mulțumit de mine și de parcursul meu de până acum, îmi doresc foarte mult să promovăm și sunt convins că se va întampla acest lucru, ar fi a șasea promovare pentru mine. Pe lângă asta, mi-aș dori foarte mult un derby cu cei de la CSU (n.r. – echipa Craiovei din Liga 1), ar fi un meci de impact emoțional pentru că ultrașii noștri ar ieși la rampă și s-ar ridica din nou la înălțime, ar fi ceva foarte frumos pentru toată lumea.

Jucătorii lui Eugen Trică se vor reuni pe 13 ianuarie la Craiova unde vor începe pregatirile pentru partea a doua a sezonului Ligii 3, iar pe 26 ianuarie, Stoenac și compania vor decola spre Turcia, pentru un stagiu centralizat în Antalya, unde vor susține și câteva meciuri amicale, unul fiind cu Rapid.

Articol scris de Gabriel PĂ‚TRU

Marius ANGHEL 12 Jan. 2020, 14:11 Stiri
Pe aceeași temă