Situație disperată la Național Sebiș. Clubul din Liga 3 e la un pas de desființare după ultima ședință a Consiliului Local

Marius ANGHEL 30 Jan. 2020, 15:08 Stiri

Unul dintre cele mai vechi cluburi care activează în Liga 3 e la un pas de desființare. Național Sebiș trece prin momente grele în această iarnă, iar, în acest moment, continuarea în campionat este sub semnul întrebării. Președintele Raul Pîrv și-a dat demisia, iar Seria a 4-a e pe punctul de a continua din retur doar cu 15 echipe.

Autoritățile locale din Sebiș trebuiau să tranșeze soarta clubului de fotbal înainte de ședinta de Consiliu Local de vineri, când se discută proiectul de buget pentru anul 2020. Constrângerile financiare au făcut ca în anumite domenii de activitate să se opereze tăieri importante față de anul trecut, iar sportul și fotbalul nu au fost ocolite. S-a propus o sumă între 450 și 600 de mii lei, insuficientă pentru a acoperi activitatea curentă și datoriile din urmă, necesarul fiind cam dublul acestei sume, scrie Sport Arad.

Astfel, astăzi, după ședința informală a Consiliului Local, concluzia trasă e cât se poate de cruntă pentru viitorul fotbalului sebișean. Dacă nu se întâmplă ceva neprevăzut în următoarele zile, Național Sebiș se va retrage din campionatul Ligii 3, pentru ca în privința juniorilor să se încerce continuarea activității în campionatele organizate de AJF Arad până în vară.

Președintele clubului și-a dat demisia, Șomcherechi mai doar 14 jucători la antrenamente

Președintele clubului, Raul Pîrv, și-a depus deja demisia, în timp ce antrenorul Dănuț Șomcherechi și cei 14 jucători care se pregătesc de zece zile pe avarie la baza sportivă Crișana au fost anunțați și ei de cum stau lucrurile. În acest moment, la Național Sebiș sunt restanțe de trei luni.

În acest an, Sebișul sărbătorește 100 de ani de fotbal în oraș. Decesul fulgerător al primarului interimar Radu Demetrescu pare să coincidă și cu finalul poveștii clubului Național Sebiș.

În acest moment, Național Sebiș ocupă locul 13, ultim retrogradabil direct, în Seria a 4-a a Ligii 3, cu 14 puncte acumulate în 15 etape, iar retragerea din campionat după încheierea turului înseamnă pentru adversare câte o victorie la „masa verde” atunci când urmau să întâlnească echipa arădeană. Pe celelate poziții care duc în Liga 4 se situează ACSO Filiași (12 puncte), ACS Poli Timișoara și Gilortul Târgu Cărbunești (ambele cu câte 11 puncte).

Într-o situație dificilă, aproape de retragerea din campionat, este și Ozana Târgu Neamț, ocupanta locului 7 la finalul turului în Seria 1 a Ligii 3.

Foto: Sport Arad

Marius ANGHEL 30 Jan. 2020, 15:08 Stiri
Pe aceeași temă