Situație dificilă la SC Oțelul după ratarea promovării în Liga 2. Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu, rezervați în privința viitorului clubului: ”Nu știm ce va urma, vom vorbi cu conducerea, cu primăria. Au fost momente foarte grele”

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2021, 15:56 Liga 3
Situație dificilă la SC Oțelul după ratarea promovării în Liga 2. Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu, rezervați în privința viitorului clubului: ”Nu știm ce va urma, vom vorbi cu conducerea, cu primăria. Au fost momente foarte grele”

În ciuda multelor veniri importante din ultimii ani, de jucători cu multă experiență, SC Oțelul a pierdut barajul decisiv de promovare în Liga 2, 1-2 la general cu rivalii de la Dacia Unirea Brăila. Cristian Sîrghi (34 de ani) și Ionuț Neagu (31 de ani) au explicat motivele acestui eșec.

Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu nu știu ce va urma la echipă după ratarea obiectivului 

Cei doi au recunoscut că o parte importantă pentru înfrângerea din dubla cu Dacia Unirea Brăila a venit din pricina problemelor de tot felul cu care s-a confruntat SC Oțelul. Au afirmat că, pe lângă aspectele de ordin financiar, gălățenii au avut și anumite probleme în structura de conducere.

Cristian Sîrghi și Ionuț Neagu au lăsat de înțeles că nu se știe ce se va întâmpla cu SC Oțelul după acest sezon. Dacă echipa își va continua cursul normal, dar nici dacă vor mai rămâne la echipă.

Cristian Sîrghi: ”Suporterii au venit, sunt foarte fanatici și țin echipa. Nu știu ce va urma pentru Oțelul. Nu știu ce se întâmplă mâine. În momentul de față e clar că este un sentiment mare de tristețe. E păcat, pentru că aveam un grup de gălățeni care a reușit să ajungă până aici. (N.r. – Va continua acest proiect de la Galați?) Nu știu, nu știu. Noi suntem jucători, nu știm ce o să fie”.

Ionuț Neagu: ”Nu știu ce va urma. Vom vorbi cu conducerea, primăria, cei care se implică la club și vom vedea ce va fi. Dacă se va continua proiectul, vom încerca să rămânem aici, dar e nevoie de condiții mai bune. A fost un sezon greu din toate punctele de vedere. Multă lume nu știe ce s-a întâmplat. Toți jucătorii au fost eroi, iar anul viitor, dacă vor dori să continuăm, e nevoie de altceva.

Au fost momente foarte grele, am trecut peste ele, dar ne-au afectat”.

Cristian Sîrghi: ”E greu să montezi un vestiar întreg și mă refer și la problemele financiare și la cele de ordin administrativ” 

Cristian Sîrghi a declarat, strict pe eșecul cu Dacia Unirea Brăila, că el și colegii săi nu au putut să se motiveze din pricina problemelor. A simțit că la antrenamente nu s-a dat sută la sută, iar asta s-a văzut cu cei de la Brăila.

Chiar dacă SC Oțelul a avut unul dintre cele mai puternice loturi din Liga 3, jucătorii nu s-au putut capacita așa cum trebuia, pentru îndeplinirea obiectivului, a mai declarat fundașul central.

Nu am știut să gestionăm meciurile decisive, asta e clar. Nu am reușit să marcăm, ei au marcat pe contraatac și asta s-a întâmplat în toate celelalte meciuri contra celor de la Brăila. Este probabil rezultatul tuturor problemelor de la club și s-a văzut asta și în teren.

Nu e suficient ce ai făcut până acum. E greu să montezi un vestiar întreg și mă refer și la problemele financiare și la cele de ordin administrativ. Astfel de lucruri nu mai contează când joci meci decisiv, dar au fost momente când echipa nu se putea monta la antrenamente și acesta e rezultatul când nu te antrenezi la capacitate maximă.

Până acum, ca și la celelalte meciuri, băieții au dat tot ce s-a putut în acest moment. Ideea este cum te pregătești până la acel meci. Degeaba faci faza meciului și îți dorești și vrei, dacă la antrenamente nu reușești să te pregătești la capacitate maximă. E greu să faci ce îți dorești tu”, a declarat Cristian Sîrghi după meciul cu Dacia Unirea Brăila, de la Însurăței, la microfonul DigiSport.

Ionuț Neagu: ”E mare tristețe, am venit aici cu gânduri mari” 

Ionuț Neagu crede că Dacia Unirea Brăila a știut să fructifice momentele importante, și nu doar în această dublă decisivă de promovare în Liga 2, ci și în sezonul regular, pentru că echipele au făcut parte din aceeași serie a Ligii 3, a 2-a.

Referitor la diferența de nivel, Liga 1 și cupele europene, unde Ionuț Neagu a jucat ani buni, și Liga 3, mijlocașul crede că în eșalonul inferior efortul fizic trebuie să fie unul mai susținut, pentru a compensa lipsurile tehnice.

E mare tristețe, am venit aici cu gânduri mari. Am avut câteva ocazii, nu am marcat și din păcate am pierdut această șansă importantă, pe care o doream toți. Cred că am făcut tot ce a depins de noi, nu știu ce a lipsit. Pe hârtie eram favoriți, dar uite că în meciurile directe au fost mai buni.

Este alt nivel la Liga 3, se joacă alt fotbal. E mai lipsit de tehnică, dar se aleargă mai mult și se joacă mult mai dur. Voiam să promovăm să etalăm alt fotbal, dar nu s-a putut.

Le mulțumim suporterilor, și noi suntem supărați, dar atât s-a putut anul acesta”, a spus Ionuț Neagu.

După 1-1 la Galați, în tur, în returul de duminică, de la Însurăței, Dacia Unirea Brăila a învins SC Oțelul grație reușitei din minutul 86 a lui Narcis Ioniță.

SC Oțelul în  returul cu Dacia Unirea Brăila: Iulian Dinu – Ștefan Farcaș, Stelian Cucu, Costin Ghiocel (cpt.), Marius Sevastian (Bogdan Gavrilă 74′) – Ionuț Neagu, Fernando Dobre (Denis Cireș 74′) – Cosmin Stoian, Alin Nica, Gabriel Răducan – George Cîrjan (Georgian Păun 74′)
Rezerve neutilizate: Gabriel Ursu – Ștefan Stancu, Cristian Sîrghi, Bogdan Crihană, Alin Petrache, George Bîrlădeanu
Antrenor: Petre Grigoraș 

Foto: SC Oțelul Galați

https://liga2.prosport.ro/liga-3/video-steaua-a-promovat-in-liga-2-in-ghencea-a-fost-show-noua-arena-a-vibrat-pentru-prima-data-pe-ritmul-galeriei-capitanul-valentin-barbulescu-mesaj-emotionant-pentru-martin-tudor-19187801

https://liga2.prosport.ro/liga-3/daniel-oprita-s-a-temut-la-afumati-de-un-episod-middlesbrough-si-se-pregateste-de-revizie-antrenorul-nu-stie-daca-va-continua-la-steaua-astept-sa-mi-se-p-19187747

https://liga2.prosport.ro/liga-3/steaua-incepe-pregatirile-pentru-liga-2-imediat-dupa-promovare-george-ogararu-a-facut-primele-promisiuni-dupa-meciul-cu-cs-afumati-vom-face-tot-posibilul-sa-aliniem-o-echipa-care-sa-se-bata-19187748

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2021, 15:56 Liga 3
Pe aceeași temă