Situație grea la Unirea Alba Iulia! Jucătorii au primit doar două salarii și jumătate sezonul trecut. Speranțele clubului sunt într-un viitor transfer al lui Nicolae Stanciu

Andrei PASCU 06 Jun. 2021, 18:04 Liga 3
Situație grea la Unirea Alba Iulia! Jucătorii au primit doar două salarii și jumătate sezonul trecut. Speranțele clubului sunt într-un viitor transfer al lui Nicolae Stanciu

Fotbalul românesc continuă să fie măcinat de probleme financiare. În această categorie a intrat încă o formație din Liga 3, Unirea Alba Iulia, unde în acest an jucătorii nu au văzut vreun leu. Restanțele s-au adunat, iar situația e una critică. Sprijinul poate veni de la autoritățile locale sau, din nou, de la Nicolae Stanciu.

UPDATE: În weekendul trecut, 5-6 iunie, în conturile clubului au intrat, în cele din urmă, anumite sume de bani, iar jucătorii au primit un salariu și jumătate din totalul restanțelor. Potrivit Ziarul Unirea, sunt primele fonduri pe care Unirea Alba Iulia le-a încasat pe întreg anul 2021.

Știrea inițială: 

Jucătorii Unirii Alba Iulia, un singur salariu întreg primit sezonul trecut 

Din cauza lipsurilor, jucătorii nu au fost plătiți în 2021. Mai mult, în ultimele nouă luni, din septembrie anul trecut, a fost achitat doar un salariu întreg, anunță Ziarul Unirea. În perioada următoare, situația s-ar putea remedia într-o oarecare măsură, deoarece consilierii locali au aprobat, în luna aprilie, alocarea a 200.000 de lei către Unirea Alba Iulia. Până acum, banii nu au intrat în conturile clubului, astfel că nerăbdarea e mare.

Nicolae Stanciu ar putea aduce din nou o anumită sumă de bani pentru echipa la care și-a început cariera. În cazul unui nou transfer al mijlocașului român, de la Slavia Praga la altă formație, ar fi plătit procentul de solidaritate către Unirea Alba Iulia.

Sezonul 2020/2021, plin de probleme financiare pentru echipele din ligile inferioare 

Sezonul 2020/2021 a fost cu probleme pentru echipele din fotbalul românesc, în special pentru cele din eșaloanele inferioare. În Liga 2 de exemplu, cele mai mari dificultăți le-au avut / le au Dunărea Călărași, Fotbal Comuna Recea, Aerostar Bacău sau Turris Oltul. Aceasta din urmă nici nu a terminat campionatul și s-a retras înaintea finalului de sezon regular chiar.

În Liga 3, printre cluburile cu bugetele afectate se numără, pe lângă Unirea Alba Iulia, SC Oțelul, Dacia Unirea Brăila sau SR Brașov.

Liga2.ro a anunțat în exclusivitate, la finalul lunii mai, faptul că mai multe echipe din Liga 3 se vor retrage din campionat, în pricipal din cauza banilor. Printre cluburile care au apelat la această hotărâre, majoritatea a finalizat sezonul 2020/2021 pe ultimele locuri. Federația Română de Fotbal a luat cea mai la îndemână decizie pentru înlocuirea acestora.

Cluburile din Liga 4, pregătite să promoveze din oficiu pentru completarea locurilor din Liga 3 

Echipele campioane de Liga 4 care au pierdut barajele cu ultimele clasate din Liga 3 au fost contactate pentru a fi promovate din oficiu în divizia a treia. Un oficial al unei formații de Liga 4 a declarat că echipa sa este gata să accepte propunerea FRF.

”Am fost contactați de cineva de la Federația Română de Fotbal, într-un dialog pur informativ, dacă suntem dispuși să mergem în Liga 3, chiar dacă am pierdut barajul de promovare. Noi suntem gata să acceptăm propunerea. Din ce am înțeles, e vorba de mai multe echipe care nu vor mai continua în Liga 3, nu mai vor să participe din cauza problemelor cu banii, și locurile respective vor fi luate de echipele de Liga 4 care au fost învinse în baraje.

Nu știm exact câte echipe s-au retras, nu ni s-a comunicat asta, nu știm nici după ce principii vor promova cele din Liga 4, dar noi am spus că acceptăm să jucăm în Liga 3. De aceea ne-am și organizat în acest sezon”, a declarat un oficial al unui club de Liga 4, pentru Liga2.ro.

Foto: Ziarul Unirea

 

 

 

Andrei PASCU 06 Jun. 2021, 18:04 Liga 3
Pe aceeași temă