Și ”FC U” Craiova se folosește de Ordonanța de Guvern, însă Mititelu spune că jucătorii nu vor pierde niciun leu: ”E normal să apelăm la acest ajutor.” Care e stadiul lucrărilor la noul stadion

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2020, 13:14 Liga 3
Și ”FC U” Craiova se folosește de Ordonanța de Guvern, însă Mititelu spune că jucătorii nu vor pierde niciun leu: ”E normal să apelăm la acest ajutor.” Care e stadiul lucrărilor la noul stadion

Adrian Mititelu (52 de ani) are planuri mari cu U Craiova 1948 SA, unde este patron. Omul de afaceri se gândește deja la următorul sezon, când speră să se lupte la unul din primele locuri în Liga 2. Deși Liga a 3-a a fost suspendată din cauza pandemiei de COVID-19, ca, de altfel, toate competițiile fotbalistice, Mititelu crede că nu se mai pune problema ca formația lui, lider detașat în Seria a 4-a, să nu promoveze.

Își conturează deja perioada de transferuri, când la echipă ar urma să vină mai mulți jucători, câțiva dintre ei chiar din Liga 1, după cum spunea chiar și președintele Marcel Pușcaș în urmă cu o săptămână.

”De promovat n-am cum să nu promovez. Chiar dacă se îngheață sezonul, cu siguranță vor da echipelor din frunte ceea ce merită. Probabil că nu se va retrograda, dar cele de sus vor câștiga trofeul sau vor promova. N-am nicio emoție. Deja mă pregătesc pentru Liga a 2-a. Fac calcule deja, vreau să atac promovarea în Liga 1 din primul sezon. Am discuții cu jucători, e adevărat că s-au dat puțin peste cap după situația creată, dar sunt optimist că într-o lună sau două scăpăm. Sunt convins că într-o lună, o lună și jumătate scăpăm.

Ne mișcăm, chiar dacă mai durează puțin până scăpăm definitiv. Există șansa să jucăm cu porțile închise, cred eu, pentru început. Părerea mea e că luna aprilie e hotărâtoare pentru ce se va întâmpla. Există șansa să se pună stop acum, să dea pauză, ori să se joace și să nu mai fie pauză, abordăm direct noul sezon”, a declarat Adrian Mititelu pentru gsp.ro.

Stadionul lui Mititelu ”s-a blocat”

În ceea ce privește construirea stadionului, lucrările s-au sistat, iar cel mai devreme vor fi reluate în primăvara lui 2021. ”Pentru stadion s-au blocat puțin treburile. Există riscul să mă apuc mai târziu de el. N-am abandonat ideea. Planul era să încep în toamnă, acum probabil mă voi apuca în primăvara anului viitor, să vedem cum decurg lucrurile”, a mai punctat patronul echipei U Craiova 1948 SA.

Deși este una dintre cele mai bogate echipe din Liga 3, ”FC U” se va ajuta de Ordonanța de Guvern, ca să primească sprijin financiar pentru plata salariilor.

”Plătim 30.000 de euro impozite pe lună pentru salarii, e normal să apelăm la acest ajutor. Cel puțin până în vară, când unii jucători vor avea salarii mărite. Vom vedea atunci ce vom face, dar am încredere că se rezolvă situația. Jucătorii noștri primesc salariile integral, la noi nu e situația de la Liga 1, salariile sunt mai mici. Contabila noastră a făcut demersul să primim acel ajutor, iar noi vom completa restul. Deci jucătorii își vor lua toți banii, normal”, a mai spus Adrian Mititelu.

Ca și promovată în Liga 2

”FC U” Craiova e pe primul loc în Seria 4 a Ligii 3, cu 42 de puncte acumulate în 16 etape, în care nu a cunoscut gustul înfrângerii. Doar două echipe în acest sezon nu au pierdut, Craiova și Unirea Slobozia (liderul Seriei a 2-a a Ligii 3).

Ecartul oltenilor față de principala urmăritoare, Șoimii Lipova, este de 13 puncte, astfel că promovarea este foarte aproape. În primul și singurul duel din campionat din 2020, ”FC U” Craiova a remizat, scor 2-2, pe teren propriu, chiar cu Șoimii Lipova.

Altfel, în această situație de criză de coronavirus, în care campionatul a fost suspendat, antrenorul Eugen Trică le-a dat liber jucătorilor săi. În funcție de cum decurg lucrurile, ”FC U” Craiova va decide dacă va mări vacanța forțată sau dacă va rechema jucătorii la antrenamente.

Răzvan STÎNGĂ 04 Apr. 2020, 13:14 Liga 3
Pe aceeași temă