Inedit | Hușana Huși are mascote: doi curcani! Cele două păsări au purtat noroc echipei dintre vii la primul meci în care au fost aduse la stadion, la derby-ul Vasluiului | VIDEO

Marius ANGHEL 26 Sep. 2021, 13:59 Liga 3

Echipa de Liga 3 Hușana Huși are, începând din acest weekend, mascote. Două. Unele vii! Dacă Benfica Lisabona, de exemplu, are ca talisman un vultur, care face turul stadionului înainte de fiecare meci disputat acasă de echipa portugheză, clubul din județul Vaslui are ca amulete tot păsări, doi curcani!

Petrică și Costel, așa cum au fost porecliți cei doi curcani, și-au făcut apariția pentru prima dată pe stadionul Municipal din Huși ieri, 25 septembrie 2021, la meciul dintre Hușana Huși și Sporting Juniorul Vaslui, derby-ul județului Vaslui în Liga 3.

Curcanii Petrică și Costel, transformați în mascotele echipei Hușana Huși

Cu eșarfe și fulare ale echipei din Huși puse la gât, cu picioarele colorate în albastru, la fel și penele de pe spate, dar și cu eșarfe roșii, pentru a nu fi deocheați, cei doi curcani au fost aduși pe gazon înainte de meci și pare că au purtat noroc echipei Hușana, ținând cont de faptul că trupa antrenată de Laurențiu Sinescu au câștigat cu 2-1 derby-ul județean cu Sporting Juniorul Vaslui, în etapa a 5-a a Ligii 3.

Petru Agrigoroaei (20 – penalty) și Adrian Viorică (25) au marcat pentru echipa dintre vii, în timp ce pentru Sporting a înscris pe final Aurel June (82).

La final, curcanii au intrat din nou pe gazon, nu să mănânce iarba, ci să atragă aplauzele spectatorilor. Jucătorii Hușanei, alături de staff și copiii de mingi au făcut poză de grup cu marcotele clubului și apoi au făcut salutul în stil islandez în fața micuței galerii din Huși intitulată ”Brigada dintre vii”.

Dacă Benfica Lisabona are pe siglă vulturul, cine știe, poate Hușana Huși își va schimba și ea emblema în curând și îi va pune pe Petrică și Costel la loc de cinste! Dinamo a făcut acest lucru cu ”câinii”, cum și Concordia Chiajna are în centrul logo-ului un vultur.

  • Hușana Huși în meciul cu Sporting Juniorul Vaslui: Jan Turiță – Jose Cozma, Paul Deleanu, Bogdan Țenu, Sergiu Gîrdea, Adrian Viorică, Sebastian Cotiugă, Petru Agrigoroaei (cpt.), George Dănilă, Dănuț Munteanu, Cosmin Tofan
    Rezerve: Dan Manole – Petruț Romasc, Marius Mareș, Alex Dumitru, Robert Ciobanu, Cosmin Ciubotariu, Călin Ciobanu, Alex Berezanu, Cosmin Rotaru
    Antrenor: Laurențiu Sinescu

Hușana, la egalitate cu marea pretendentă la promovare Ceahlăul

După cinci etape desfășurate în acest sezon de Liga 3, Hușana Huși ocupă locul 6 din 10 în Seria 1, cu 7 puncte acumulate, la fel ca CSM Ceahlăul Piatra Neamț, echipă cu mari pretenții la promovare. Lider surpriză este Dante Botoșani, cu 13 puncte.

Hușana a ajuns în acest sezon până în Faza a IV-a a Cupei României, unde a pierdut cu 0-1 meciul de acasă cu divizionara secundă Politehnica Iași. În ediția trecută a competiției KO, trupa din Huși a ajuns până în 16-imi, unde a pierdut, tot acasă, cu Universitatea Cluj (Liga 2), cu 2-8.

În etapa a 6-a, Hușana joacă în deplasare la ultima clasată CSM Pașcani (1 octombrie, ora 15:00), iar următorul joc în care va avea curcanii pe teren, acasă, va fi cu Bucovina Rădăuți (locul 2, 11 puncte), la 9 octombrie.

Declarația marcatorului Adrian Viorică după meciul cu Sporting Juniorul Vaslui:

Foto și video: ACS Hușana și Religia Sportului

Marius ANGHEL 26 Sep. 2021, 13:59 Liga 3
Pe aceeași temă