Satelitul Universităţii Craiova va continua în Liga 3 cu un nou antrenor principal, fiul unui fost jucător al echipei care câştiga titlul în Bănie acum 30 de ani | EXCLUSIV

Cosmin STAICU 29 Jul. 2021, 16:01 Liga 3
Satelitul Universităţii Craiova va continua în Liga 3 cu un nou antrenor principal, fiul unui fost jucător al echipei care câştiga titlul în Bănie acum 30 de ani | EXCLUSIV

Deşi a retrogradat la finalul stagiunii precedente, echipa a doua a Universităţii Craiova va evolua în Liga 3 şi în sezonul următor, 2021-2022. Satelitul deţinătoarei Cupei şi Supercupei României a terminat pe penultimul loc în Seria 6 şi a disputat barajul de menţinere/promovare, pe care l-a pierdut în dublă manşă contra formaţiei Voinţa Lupac, campioana din Caraş-Severin (1-0 acasă şi 0-3 în deplasare).

Universitatea Craiova 2, printre cele patru echipe retrogradate, dintr-un total de opt, care au acceptat să revină în Liga 3

Numai 94 din cele 100 de echipe care şi-au câştigat dreptul de participare în Liga 3 s-au înscris în competiţie, iar patru echipe dintre cele opt retrogradate în urma barajelor de menținere au dorit să revină şi au răspuns pozitiv invitației federației, printre care şi echipa secundă a Universităţii Craiova.

Celelate formaţii sunt: CS Făurei, FC Hermannstadt 2 și Minerul Costești. Cum au rămas încă două locuri vacante, CFR Cluj și Campionii FC Argeș au fost cele care au optat să aibă ”satelit” în Liga 3.

FRF a aprobat tot un sistem competițional cu 100 de echipe împărțite în zece serii, iar noul sezon va debuta în ultimul week-end din august. Seriile vor fi stabilite și vor fi anunțate cu maximum zece zile înainte de a începe campionatul.

Alexandru Stoica, instalat antrenor principal la Universitatea 2

Conducerea Universităţii Craiova şi-a păstrat obiceiul de a schimba antrenorul principal al formaţiei satelit înaintea fiecărui sezon.

În stagiunea trecută, cea mai slabă de la promovarea echipei în al treilea eşalon, Universitatea 2 a fost pregătită de Mugur Guşatu şi Bogdan Vrăjitoarea.

Predecesorii acestora au fost Daniel Mogoşanu, Cornel Papură, Dragoş Bon, Adrian Iencsi şi Ionuţ Stancu.

În campionatul următor, satelitul Universităţii Craiova va fi antrenat de Alexandru Stoica (foto, la Gala Ilie Balaci din 2019), fiul lui Ştefan Stoica, fost jucător în echipa care câştiga titlul în Bănie, acum 30 de ani. Alex Stoica a pregătit echipa de juniori under 17 a clubului, cu care a terminat pe locul 3 în Liga Elitelor.

Universitatea Craiova s-a despărţit în vara aceasta de jucătorii care nu mai erau juniori şi se antrenau cu formaţia secundă a clubului, printre care: Andrei Burlacu, Robert Petre sau Raul Hreniuc, iar din sezonul viitor se va miza aproape exclusiv pe jucători tineri, în timp ce seniorii vor completa echipa numai dacă vor fi trimişi de la prima echipă de Laurenţiu Reghecampf, pentru a avea meciuri în picioare.

Universitatea Craiova a avut şi în cantonamentul de vară câţiva puşti care au şi jucat în unele meciuri amicale şi aceştia vor fi folosiţi în campionatul viitor al Ligii 3: Atanas Trică, Ionuţ Mitran, Sebastian Neţoiu, Denis Benga, David Sala, Marian Danciu, Daniel Croitoru sau Alberto Călin.

Cosmin STAICU 29 Jul. 2021, 16:01 Liga 3
Pe aceeași temă