Robert Ilyeș a marcat în Liga 3 la 46 de ani! Mijocașul, pe urmele niponului Kazuyoshi Miura: ”Îmi mai spune și soția că de ce mă bag, dar nici prin cap nu-mi trece să mă las. Iubesc fotbalul”

Răzvan STÎNGĂ 10 Oct. 2020, 15:19 Liga 3

Robert Ilyeș continuă să joace fotbal, chiar dacă a ajuns la 46 de ani. Nu o face atât de des, dar mai intră în partidele celor de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2, prezenți în Seria 5 din Liga a 3-a. Deși este și antrenor secund la prima echipă, din Liga 1, Robert Ilyeș ajută satelitul când e nevoie.

Asta s-a întâmplat și vineri, într-un meci jucat pe teren propriu, cu Astra 2, în etapa a 5-a. Mijlocașul central a marcat un gol, în minutul 68, din lovitură liberă, dar nu a putut să își salveze formația de la eșec. Astra 2 a câștigat cu 2-1.

Robert Ilyeș: ”Copiii făceau cârcei, mai și trăgeau de timp. Le ziceam că la vârsta asta, la 20 de ani, să stea jos nu e ok… iar eu la 47 de ani să stau în picioare?”

Robert Ilyeș nu are de gând să se retragă și vrea să continue, după cum a declarat într-o discuție cu Liga2.ro. Nu se pregătește constant, dar simte că poate să joace ușor 90 de minute în Liga 3. Pe lângă faptul că ajută echipa din teren, mijlocașul îi susține cu sfaturi și pe cei tineri. La meciul cu Astra 2, Ilyeș le-a atras atenția adversarilor care simulau și acuzau crampe.

”Fac mereu mișcare, așa că am o condiție fizică bună. Am mers să joc la echipa a doua pentru că prima echipă a avut două meciuri amicale în două zile și nu a putut să dea jucători acolo. A fost nevoie să îi ajut pe cei tineri. Încă îmi place să joc, îmi place să mă motivez. Îmi place să îi motivez pe cei tineri. Tot ce fac prin atitudinea mea e de a arăta, dar și dorința de a câștiga. La antrenamente, când avem jucători impari mai intru, mă mențin. Nici prin cap nu îmi trece să mă las.

Am jucat 90 de minute fără probleme (n.r. – cu Astra 2). Au fost momente când copiii făceau cârcei, mai și trăgeau de timp. Le ziceam că la vârsta asta, la 20 de ani, să stea jos nu e ok… iar eu la 47 de ani să stau în picioare? Nu e frumos. Bine, au tras și ei timp. Din păcate nu pot să ajut mai mult timp. Merg doar când nu sunt ocupat cu prima echipă.

Mă motivează totul, sunt ca la 20 de ani. Atât de mult iubesc fotbalul, am dorința de a juca, de a lupta. Am în sânge, nu pot să mă las. Îmi mai spune și soția că de ce mă bag. Îmi place, dacă pot să joc 90 de minute, de ce să nu joc? Nu mă antrenez mereu, doar când suntem impari la antrenamente. Joc de plăcere, iar această plăcere nu o poate lua nimeni.

Intru pe orice post, nu contează, fotbal să joc. Ieri am jucat doar mijlocaș. Am marcat din lovitură liberă, dar am mai avut câteva ocazii. Au scos ei (n.r. – cei de la Astra 2) de pe linia porții… cred că a fost și gol, dar nu a văzut asistentul”, a declarat Robert Ilyeș pentru Liga2.ro.

Ultima dată jucase la FK Csikszereda, când echipa era în Liga 3.

Robert Ilyeș, pe urmele lui Kazuyoshi Miura: ”Cine știe?” 

Robert Ilyeș are în plan să bată recordul niponului Kazuyoshi Miura (53 de ani), care joacă în prima ligă japoneză, la Yokohama FC. Fostul mijlocaș al Rapidului nu ar spune nu experienței de a evolua până după 50 de ani.

”Nu cred că mai joacă vreun jucător din România la 46 de ani. De japonezul acela știu și eu, da. Bine, el e un caz special. El joacă în prima ligă. Poate o să mai joc și eu până atunci, cine știe? Pot să joc bine la un ritm de 90 de minute”, a mai declarat Robert Ilyeș.

Robert Ilyeș este decis să preia o echipă ca antrenor principal, peste doi ani 

Fotbalistul născut la Miercurea Ciuc se pregătește temeinic și de cariera de antrenor principal. Are în plan să mai acumuleze experiență ca ”secund” pentru un an-doi, după care să preia o echipă.

”Mai am să acumulez experiență. Am antrenat de jos, am luat-o de jos, acum sunt secund la Sepsi. Mai am nevoie de vreo doi ani de zile să acumulez experiență. Numai așa poți să prinzi experiență, când stai lângă antrenor cu ani în spate, cum e Leo Grozavu. Strâng multe informații și de la jucători.

Nu am avut oferte în perioada asta și nici nu mă interesează, mai stau un an-doi pe postul acesta. Mă simt și bine la Sepsi. Există respect, e o atmosferă bună, e profesionalism”, a încheiat Robert Ilyeș.

Robert Ilyeș a jucat în carieră la echipele Foresta Suceava, Rapid, FC Brașov, FK Csikszereda, FCM Târgu Mureș și Xazar Lankaran (Azerbaijan). Are un trofeu în palmares, Cupa României, cu Rapid, în sezonul 2001-2002.

Foto principal: Szekelyhon

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-5-noua-meciuri-se-disputa-astazi-iar-cinci-partide-au-fost-amanate-din-cauza-problemelor-cu-covid-19-steaua-si-minaur-baia-mre-printre-echipele-cu-infectati-19151624

https://liga2.prosport.ro/liga-3/mostistea-ulmu-se-muta-la-bucuresti-dupa-ce-stadionul-din-calarasi-unde-juca-din-aceasta-vara-a-fost-inchiriat-de-o-echipa-din-liga-1-19151748

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lecce-si-a-luat-trei-tineri-jucatori-romani-de-la-uta-u-cluj-si-sr-brasov-astept-cu-nerabdare-sa-ajung-in-italia-si-sa-incep-munca-la-noua-mea-echipa-19151532

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Oct. 2020, 15:19 Liga 3
Pe aceeași temă