Retragerile din Liga 3 continuă! Sporting Juniorul Vaslui renunță, după ce patronul-antrenor a cerut sume uriașe în schimbul jucătorilor. Zilele trecute, moldovenii anunțau calificarea în turul 2 al Cupei României

Andrei PASCU 12 Aug. 2022, 14:59 Liga 3
Retragerile din Liga 3 continuă! Sporting Juniorul Vaslui renunță, după ce patronul-antrenor a cerut sume uriașe în schimbul jucătorilor. Zilele trecute, moldovenii anunțau calificarea în turul 2 al Cupei României

Continuă retragerile din Liga 3, iar o nouă echipă a decis să renunțe, cu puțin timp înainte de începerea unui nou sezon. Este vorba de Sporting Juniorul Vaslui, care a terminat pe locul 3 în play-out-ului Seriei 1 a Ligii 3 în stagiunea trecută. Decizia îi aparține lui Cornel Cracea, patronul-antrenor al clubului.

Sporting Juniorul Vaslui se retrage din Liga 3!

Ieri, 11 august, Cornel Cracea (foto articol) i-a anunțat pe jucători că trebuie să își caute alte echipe, se pare, în urma rezultatelor din partidele de verificare foarte slabe, câteva înfrângeri la diferențe, clare, 2-7 cu Știința Miroslava și 0-7 cu CSM Focșani.

Potrivit Vremea Nouă, omul de afaceri a început deja să facă demersuri pentru a înscrie echipa în Liga 5 Vaslui. Decizia pare una surprinzătoare, ținând cont de informațiile suplimentare oferite de sursă.

În această vară, jucătorii echipei erau nemulțumiți de faptul că aveau salarii mici, între 1.500 și 2.000 de lei pe lună, dar mai ales pentru că patronul-antrenor Cornel Cracea cerea foarte mulți bani pentru a-i lăsa să plece.

Sporting Juniorul Vaslui n-are bani, dar conducerea cerea sume uriașe pentru transferuri

Deși fotbaliștii de la Sporting Juniorul Vaslui și-au căutat alte echipe și chiar și-au găsit, Cracea a decis să ceară bani foarte mulți în schimbul lor, sume mai mari decât se cer, poate, și în Liga 2, în jurul a 30.000-40.000 de euro.

Astfel, Sporting Juniorul Vaslui se retrage din Liga 3, campionat în care a promovat în 2020, la doar un an după ce a fost înscrisă în Liga 4 Vaslui. Iată că acum s-a decis ca echipa să fie retrasă din divizia a treia și să activeze în Liga 5 Vaslui.

  • Gaz Metan Mediaș, Academica Clinceni, Hușana Huși, Rapid 2, Speranța Răucești sau Pandurii sunt alte echipe care aveau dreptul să ia startul în noul sezon de Liga 3, dar care au refuzat.

Sporting Juniorul Vaslui se calificase în turul 2 al Cupei României, culmea, după retragerea echipei Hușana Huși

Deși era un club de divizie a treia care comunica destul de mult cu oamenii care apreciază pagina de Facebook, Sporting Juniorul Vaslui nu a anunțat nimic în această direcție, în privința retragerii din Liga 3. Ultima postare datează din 8 august, când era anunțată adversara din turul 1 al Cupei României, Hușana Huși, culmea, retrasă și ea din Liga 3.

Practic, formația din Vaslui trebuia să joace automat în turul 2 al competiții, dar acum nu va mai lua nici ea startul în acest sezon în Liga 3 și în Cupa României.


Pe lângă rezultatele slabe din amicale, retragerea din Liga 3 hotărâtă de Cornel Cracea a venit și ca urmare a problemelor financiare, chiar dacă, așa cum am precizat anterior, s-au cerut sume foarte mari de bani pe jucătorii care își găsiseră echipe pentru transferuri.

Sporting Juniorul Vaslui, o echipă în stilul FCSB

Despre modul în care se lucrează la Sporting Juniorul Vaslui se știa, mai ales după un episod care a atras atenția și a apărut în spațiul public anul trecut. Implicarea patronilor la echipe din alte perspective nu mai e o noutate în fotbalul românesc, iar antrenorul Romică Dorin părăsea formația din Vaslui chiar din pricina faptului că patronul încerca să ia decizii la nivelul vestiarului.

Nu a fost lăsat să își facă meseria. Cei din club au o altă viziune și vor să conducă totul, ceva în stilul lui Gigi Becali la FCSB”, declara unul dintre fotbaliști anul trecut, cu privire la mersul lucrurilor de la Sporting Juniorul Vaslui.

Foto: Sporting Juniorul Vaslui

https://liga2.prosport.ro/liga-3/pandurii-n-are-loc-la-liga-4-nici-macar-la-liga-5-s-au-cam-terminat-incrierile-daca-in-toamna-intra-in-faliment-clubul-sustine-presedintele-ajf-gorj-19240299

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-focsani-a-reusit-mutari-importante-in-aceasta-vara-a-adus-jucatori-care-sezonul-trecut-au-evoluat-la-steaua-gloria-buzau-si-petrolul-iar-obiectivul-nu-poate-fi-decat-promovarea-in-liga-2-19240288

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-l-a-cedat-la-noua-echipa-din-targu-mures-19240245

https://liga2.prosport.ro/liga-3/afc-unirea-1924-a-fost-preluat-de-primaria-alba-iulia-si-se-spera-la-un-nou-inceput-pentru-clubul-fanion-din-alba-cum-se-va-numi-echipa-in-noul-sezon-de-liga-3-si-promisiunea-edilului-gabriel-plesa-19240060

https://liga2.prosport.ro/liga-3/virtualul-club-fc-bihor-oradea-are-presedinte-dar-anuntul-frf-intarzie-sa-fie-oficializat-legenda-sandor-kulcsar-numita-in-functie-iar-primaria-se-lauda-ca-in-perioada-preelectorala-fostul-atacan-19240061

Andrei PASCU 12 Aug. 2022, 14:59 Liga 3
Pe aceeași temă