Propunerea din Liga 3 care ar scandaliza liderii celor cinci serii, echipe care speră să ajungă în Liga 2. ”Singura variantă e să nu retrogradeze şi să nu promoveze nimeni, iar totul se reia de la zero”

03 May. 2020, 11:20 Liga 3
Propunerea din Liga 3 care ar scandaliza liderii celor cinci serii, echipe care speră să ajungă în Liga 2. ”Singura variantă e să nu retrogradeze şi să nu promoveze nimeni, iar totul se reia de la zero”

În discuțiile de la începutul acestei săptămâni dintre FRF și reprezentanții cluburilor din Liga 3 s-a discutat despre două variante în care campionatul ar putea fi reluat dacă autoritățile vor permite acest lucru și vor emite un set de reguli care vor putea fi respectate și la acest nivel unde infrastructura și puterea financiară nu sunt la un nivel ridicat. Majoritatea cluburilor au transmis însă verbal și faptul că doresc ”înghețarea” sezonului.

În cazul în care se va apela la ”îngheţarea” acestei ediții de campionat, directorul executiv al SCM Zalău, ultima clasată din Seria a 5-a a Ligii 3, este de părere că nu ar trebui se se mai ţină cont de echipe promovate şi retrogradate în acest sezon. Doru Marcel Țârle propune ca totul să se reia de la zero din următoarea ediție fotbalistică, cu seriile formate cum sunt acum. Această decizie i se pare cea mai potrivită, deoare nu ar avantaja pe nimeni.

”Noi nu ne dorim îngheţarea campionatului. Vrem să se joace, dar să nu fie dezavantajate echipele, iar acest lucru îşi doreşte şi domnul preşedinte Răzvan Burleanu. Dacă, până la urmă, nu se va putea apela la o altă soluţie şi va trebui îngheţat campionatul, eu spun că există o singură variantă. Nu retrogradează şi nu promovează nimeni, iar totul se reia de la zero. Dacă facem reguli care să-i avantajeze pe unii sau alţii nu este drept”, a declarat Doru Ţârle pentru Sportul sălăjean.

Cele două variante de reluare a Ligii 2 sunt de desfășurare a tuturor celor 14 etape rămase de disputat din acest retur, cât și cea cu play-off și play-out, în care se vor forma în fiecare serie câte două grupe, una în care obiectivul să fie promovarea, iar în cealaltă să fie evitarea retrogradării. Această a doua variantă ar aduce doar câte șapte meciuri de echipă.

În acest moment, dacă s-ar decide ”înghețarea” sezonului de Liga 3 și desemnarea echipelor promovate pe baza actualului clasament, atunci ar trebui să acceadă în Liga 2 prima clasată din fiecare dintre cele cinci serii. Adică echipele: Aerostar Bacău (S1), Unirea Slobozia (S2), Progresul Spartac (S3), U Craiova 1948 SA (S4) și Fotbal Comuna Recea (S5).

03 May. 2020, 11:20 Liga 3
Pe aceeași temă