Progresul Spartac e ”absolut convinsă” că FRF face ”jocurile” pentru CSM Slatina și Minaur Baia Mare, prin propunerea barajului pentru promovare în Liga 2: ”Altfel nu s-ar mai fi chinuit nimeni să inventeze, să scoată din joben baraje. Nu ne lăsăm călcați în picioare”

Marius ANGHEL 08 May. 2020, 13:40 Liga 3
Progresul Spartac e ”absolut convinsă” că FRF face ”jocurile” pentru CSM Slatina și Minaur Baia Mare, prin propunerea barajului pentru promovare în Liga 2: ”Altfel nu s-ar mai fi chinuit nimeni să inventeze, să scoată din joben baraje. Nu ne lăsăm călcați în picioare”

”Baraj scor din joben”, este modul în care Progresul Spartac, liderul Seriei a 3-a a Ligii 3, interpretează modul în care Federația Română de Fotbal s-a decis să decidă anumite echipe care vor promova din Liga a 3-a în acest sezon stopat de nou coronavirus. Conducătorii clubului bucureștean sunt ”absolut convinși” că altfel ar fi fost planul pentru ”înghețarea” sezonului și determinarea nou-promovatelor dacă alte echipe s-ar fi aflat pe primul loc în Seriile 3, respectiv 5.

Nu doar Foresta Suceava, respectiv CS Afumați, formații clasate pe locurile 2, respectiv 3 în seriile din care fac parte în Liga 3, sunt nemulțumite de propunerea FRF de a ”îngheța” actualul sezon, de altfel, unica prezentată de președintele Răzvan Burleanu în videoconferința de ieri, ci și Progresul Spartac. În timp ce Șoimii Lipova și Crișul Chișineu Criș, ocupantele locurilor 2, respectiv 3 în Seria a 4-a a Ligii 3, își ridică în slăvi liderul, pe U Craiova 1948 SA, și salută propunerea FRF.

Progresul Sparcat boicotează barajul, dacă va fi pusă să joace pentru promovare. Gabriel Rădulescu: ”Poate că suntem un club mic, dar nu vom accepta să fim călcați în picioare astfel”

Progresul Spartac, liderul Seriei a 3-a, este total nemulțumit de propunerea FRF de ”înghețare” a sezonului și de determinare a anumitor promovate în Liga 2 pe baza unui baraj inventat pentru a ajuta CSM Slatina și Minaur Baia Mare, susține finanțatorul clubului bucureștean.

Deoarece este la egalitate cu CSM Slatina, devansând-o în clasament datorită golaverajului mai bun, după ce în meciul direct din tur cele două formații au terminat la egalitate la Slatina, scor 2-2, Progresul Spartac va trebui să joace, potrivit noului plan făcut de FRF, un baraj în dublă manșă cu echipa olteană pentru a promova în Liga 2. ”Dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje”, e de părere Gabriel Rădulescu.

Progresul Spartac, la fel ca Foresta Suceava și CS Afumați, alte echipe discriminate de planul FRF, încă speră ca această propunere făcută de Răzvan Burleanu să nu fie adoptată de Comitetul Executiv, altfel e hotărâtă să își caute dreptatea în instanțe. Totodată, liderul Seriei a 4-a, vrea să boicoteze acest baraj, dacă va fi pusă să joace, și se gândește să propună același lucru și celorlalte echipe care se consideră nedreptățite, adică Unirea Slobozia și Fotbal Comuna Recea, liderii din Seriile 2 și 5.

”Nu vom accepta în niciun caz scenariul incoerent și cu dedicație evidentă pentru unul sau două cluburi prezentat ieri de domnul Burleanu în cadrul videoconferinței cu reprezentanții ligii a treia. Suntem absolut convinși că, dacă pozițiile în clasament erau invers, în seria noastră și în cea de-a cincea, nu s-ar mai fi chinuit astăzi nimeni să inventeze baraje.

Credeam, naivii de noi, că la fotbal trebuie să fie promovată echipa cu cel mai bun joc și nu cea cu cei mai mulți bani! Evident, dacă un astfel de scenariu devine oficial, vom acționa pe toate căile legale pentru a-l contesta și, foarte probabil, vom boicota (și am invitat încă din timpul videoconferinței celelalte două cluburi afectate să ni se alăture) un astfel de baraj scos ”din joben”. Poate că suntem un club mic, dar nu vom accepta să fim călcați în picioare astfel”, a spus, pentru Liga2.ro, Gabriel Rădulescu, finanțatorul clubului Progresul Spartac.


Gabriel Rădulescu, finanțatorul Progresul Spartac, al doilea de la stânga la dreapte pe rândul de sus.

Andrei Erimia, propunere pentru FRF: ”Promovați locurile 1 și 2 din fiecare serie și faceți un nou sezon două serii de 14 echipe la Liga 2. Dacă chiar vreți să împăcați pe toată lumea”

Și managerul – antrenor principal Andrei Erimia este total nemulțumit de modul în care s-ar putea încheia acest sezon de Liga 3. Acesta bine cu o propunere pentru FRF, dacă ”tot vreți neapărat să promovați niște echipe de pe locul 2”.

”Dacă chiar vrea să împace pe toată lumea, FRF are ca soluție să ne promoveze pe toți, locurile 1 și 2 din fiecare serie, și să facă în noul sezon două serii de 14 echipe la Liga 2. Dacă tot vreți neapărat să promovați niște echipe de pe locul 2, faceți două serii la Liga 2. Astfel micșorați și cheltuielile și împăcați pe toată lumea”, a comentat, pentru Liga2.ro, și Andrei Erimia, managerul clubului Progresul Spartac.

Varianta lui Erimia, de a se face două serii la Liga 2, a fost expusă în mai multe rânduri și de anumite cluburi din eșalonul secund. În acest mod, s-ar limita cheltuielile mari produse pe deplasări lungi.


În etapa a 9-a a Ligii 3, primele două clasate din Seria 3, CSM Slatina și Progresul Spartac, au remizat, scor 2-2, la Slatina, pe stadionul 1 Mai. Gazdele, lider înaintea acelui joc, au condus cu 2-0, după reușitele lui Vasile Gheorghe (43) și David Oprescu (59), dar oaspeții au restabilit egalitatea prin golurile lui Lucian Acasandrei (78) și Ionuţ Tudorache (90+5).

Progresul Spartac: ”Că decizia era luată demult ne este dovedit și de faptul că CSM Slatina și-a băgat deja, din ce am aflat noi, jucătorii în izolare”

Pe site-ul oficial, Progresul Spartac a scris cum s-a simțit mințită de FRF prin chestionarul lansat tuturor cluburilor din Liga 3. Echipa bucureșteană votase pentru ”înghețarea” competiție cu situația actuală din clasament. Mai mult, Progresul are informații că CSM Slatina și-a băgat deja în carantină jucătorii, fiindcă știa din timp ce o să decidă forul condus de Răzvan Burleanu.

”Am votat, ne-am simțit bine cu toții că e democrație și suntem consultați, iar la videoconferința de ieri ne-am trezit cu un cu totul alt scenariu, chipurile „doar o propunere”, de fapt decis deja de zile bune, după cum aflase presa de specialitate: https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-burleanu-vrea-cu-orice-pret-reluarea-ligii-1-planurile-pentru-liga-2-si-liga-3-cum-vrea-sa-determine-echipele-promovate-19131214 !! Iar că decizia era luată demult ne este dovedit și de faptul că echipa clasată pe locul II în seria noastră și-a băgat deja, din ce am aflat noi, jucătorii în izolare, urmărind să “fure startul” și să înceapă cât mai repede antrenamentele, profitând de situația materială mai bună!

Reprezentantul clubului Progresul Spartac, dar și al celorlalte cluburi afectate direct de decizie (Recea, Slobozia, Suceava) au protestat hotărăt în cadrul videoconferinței, punând întrebări care au rămas de multe ori fără un răspuns coerent”, scrie Progresul Spartac pe site-ul oficial.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/exclusiv-razvan-burleanu-a-prezentat-planul-de-incheiere-a-sezonului-in-liga-3-si-cum-va-arata-noua-editie-aerostar-sobozia-si-fc-u-craiova-sunt-direct-promovare-celelalte-doua-19131832

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-e-infiorata-de-scenariul-gandit-de-razvan-burleanu-pentru-incheierea-sezonului-de-liga-3-prezentat-de-liga2-ro-nu-sta-catusi-de-putin-in-picioare-19131265

https://liga2.prosport.ro/liga-3/progresul-spartac-si-a-spus-punctul-de-vedere-cum-vrea-liderul-seriei-a-3-a-din-liga-3-sa-se-termine-sezonul-19131542

https://liga2.prosport.ro/liga-3/foresta-suceava-se-considera-discriminata-de-frf-dupa-ce-a-propus-inghetarea-sezonului-de-liga-3-si-a-desemnat-aerostar-bacau-ca-promovata-andrei-ciutac-eu-de-ce-sa-nu-joc-19131853

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cs-afumati-rateaza-la-mustata-barajul-de-promovare-daca-planul-de-inghetare-a-sezonului-de-liga-3-va-fi-pus-in-practica-este-unul-discriminatoriu-frf-sa-19131867

https://liga2.prosport.ro/liga-3/fericire-maxima-in-seria-a-4-a-a-ligii-3-dupa-ce-frf-a-propus-inghetarea-sezonului-contracandidatele-liderului-u-craiova-1948-sa-nu-sunt-deranjate-ca-nu-sunt-incluse-la-barajul-pen-19131878

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-frf-ingheata-campionatul-ligii-3-si-schimba-formatul-barajului-promovarii-din-liga-4-care-e-situatia-promovarii-si-retrogradarii-din-liga-3-si-cum-ar-putea-ajunge-mai-no-19131781

Marius ANGHEL 08 May. 2020, 13:40 Liga 3
Pe aceeași temă