Primele două echipe promovate în Liga 3! Silvicultorul Maieru și Gloria Băneasa profită de problemele campioanelor din Bihor și Tulcea și urcă în eșalonul superior fără să joace baraj

Marius ANGHEL 17 Jun. 2022, 14:03 Liga 4
Primele două echipe promovate în Liga 3! Silvicultorul Maieru și Gloria Băneasa profită de problemele campioanelor din Bihor și Tulcea și urcă în eșalonul superior fără să joace baraj

Cel puțin două dintre cele 21 de meciuri de la barajul de promovare în Liga 3 nu vor avea loc în acest an din diverse motive. Este vorba despre jocurile Viitorul Borș (Bihor) – Silvicultorul Maieru (Bistrița Năsăud) și Viitorul Murighiol (Tulcea) – Gloria Băneasa (Constanța).

Campioanele județene din Bistrița Năsăud și Constanța beneficiază de problemele adversarelor pe care urmau să le întâlnească, așa cum stabilise FRF, prin tragere la sorți, în data de 24 februarie 2022, și promovează din oficiu în Liga 3, fără să joace.

  • Celelalte 19 duble manșe au loc sâmbăta aceasta, 18 iunie 2022, de la ora 18:00, turul, respectiv sâmbăta următoare, 25 iunie 2022, de la ora 17:30, returul.

Viitorul Borș a câștigat campionatul în Bihor, însă a anunțat că nu are resursele financiare să joace în Liga 3

Viitorul Borş a câștigat actuala ediție a Ligii a 4-a Bihor după ce s-a impus în play-off-ul cu CSC Crișul Sântandrei, Foresta Tileagd și CSC Nojorid Livada.

În sezonul regular, după 14 etape, echipa din Borș se clasase pe locul 2, la două puncte în spatele celor de la Foresta Tileagd, în Seria 1 (Nord) a Ligii a 4-a. În play-off a terminat cu un punct peste CSC Crişul Sântandrei, echipa care câștigase Seria 2 (Sud).

Interesant este că Viitorul Borș s-a menținut pe locul 1 în play-off și a câștigat titlul de campioană județeană a Bihorului după ce în ultima etapă a remizat cu CSC Crișul, la scorul de 1-1, chiar la Sântandrei. Ulterior, avea să anunțe AJF Bihor că nu are posibilități financiare să joace în Liga 3, în cazul în care ar fi câștigat barajul cu adversara din Bistrița Năsăud, și că preferă să nu aibă cheltuieli și să se prezinte degeaba la această dublă manșă.

”Asociația Județeană de Fotbal Bihor a luat act, cu surprindere, dar și cu regret, de decizia CS Viitorul Borș, privind neparticiparea la barajul pentru promovarea în Liga a 3-a din cauza lipsei resurselor financiare. Apreciem gestul echipei campioane, de a face această informare înainte ca barajul să fie programat de Federația Română de Fotbal.
Respectăm deciziile membrilor afiliați și înțelegem dificultățile cu care se confruntă toate cluburile de fotbal din Bihor, problemele fiind cauzate în mare parte de efectele pandemiei asupra bugetelor de care dispun echipele. Dorim, însă, ca pe viitor, să prevenim apariția unor situații similare, de aceea vom modifica regulamentul de organizare al campionatului Ligii a 4-a, pentru a ne asigura că echipa care va câștiga campionatul, va reprezenta județul Bihor la barajul de promovare în eșalonul trei al fotbalului românesc. Le mulțumim echipelor pentru sprijinul acordat la buna desfășurare al campionatelor organizate în sezonul 2021-2022 și sperăm ca sezonul 2022-2023 să aducă o îmbunătățire și consolidare a situației finaciare a cluburilor, lucru care să ne permită, ca în vara anului viitor, să avem o reprezentantă care nu doar va participa la baraj, ci va ținti promovarea în Liga a 3-a”, a transmis AJF Bihor, prin președintele ei, Radu Bitea, pus într-o situație rușinoasă în fața FRF și a întregii țări.

Silvicultorul Maieru, campioana din Bistrița Năsăud, a promovat în Liga 3 după 41 de ani, însă nu știe dacă se va înscrie în campionat

De abandonul celor de la Viitorul Borș profită campioana județului Bistrița Năsăud, Silvicultorul Maieru, care promovează automat în Liga 3, fără să mai joace.

Însă și situația acesteia este una incertă, în privința înscrierii în noul sezon de Liga 3.

Potrivit Sportul Bistrițean, primarul Vasile Borș, șeful instituției care a susținut financiar echipa, spune că încă nu știe ce ar presupune o participare în Liga 3 și că urmează să se documenteze.

S-ar putea apela și la sprijinul Consiliului Județean, însă această instituție condusă de Radu Moldovan ”are propria echipă în Liga 3, și ea cu buget insuficient pentru atingerea obiectivelor”, susține sursa citată. Este vorba despre Gloria Bistrița Năsăud, care nici măcar nu a prins play-off-ul în Seria a 9-a, din care a făcut parte în sezonul recent încheiat, cu toate că-l are ca antrenor pe Adrian Falub și are în lot o serie de jucători cu mare experiență pentru acest nivel.

”Nu știu ce să vă spun în acest moment. N-am discutat cu nimeni pe această temă și n-am fost contactat încă de cei din Maieru pentru o eventuală susținere. Nu știu nici dacă legea ne-ar permite”, a declarat Radu Moldovan.

Silvicultorul Maieru a mai jucat în Divizia C, vechea denumire a Ligii 3, în trei sezoane, între 1979 și 1981, astfel că acum ar reveni la acest nivel fotbalistic după o pauză de 41 de ani.

Silvicultorul Maieru a terminat sezonul regular al Ligii a 4-a Bistrița Năsăud pe locul 1 după 18 etape, la patru puncte peste Minerul Rodna. După alte trei etape de play-off, în care a câștigat tot, echipa din Maieru a devenit campioana județeană, devansând trupa din Rodna cu zece puncte.

Viitorul Murighiol a câștigat Liga a 4-a din Tulcea, însă nu îndeplinește condițiile minime de participare la barajul de promovare în Liga 3. Președintele AJF Tulcea n-a scos un cuvânt despre asta

Viitorul Murighiol a câștigat Liga a 4-a din Tulcea și potrivit adversarei pe care urma să o întâlnească la baraj, campioana din Constanța, care citează un site local de sport, nu îndeplinește condițiile minime de participare, astfel că Gloria Băneasa promovează la ”masa verde” în Liga 3.

”CS Gloria Băneasa a promovat în Liga a 3-a!
Campioana județului Constanța nu va mai disputa barajul pentru promovare, unde ar fi trebuit să întâlnească pe CS Murighiol, câștigătoarea ligii din județul Tulcea.
Forma organizatorică a clubului tulcean nu-i dă drept de promovare în Liga a 3-a, astfel că AJF Tulcea a anunțat oficial Federația Română de Fotbal că reprezentanta județului nu va participa la baraj
Băneasă este în premieră în Liga a 3-a, echipa pregătită de Ion Sârbu urmând să evolueze în Seria a 3-a”, scrie Constanța Sport.

Informația este confirmată de faptul că meciul dintre Viitorul Murighiol și Gloria Băneasa lipsește din programul meciurilor de baraj afișat de FRF.

În schimb, AJF Tulcea și președintele ei, Petre Badea, extrem de activi pe rețelele sociale, nu au scos niciun cuvânt despre acest rateu al lor până la ora publicării prezentului articol, deși presupusul meci ar trebui să aibă loc mâine, sâmbătă.

Petre Badea felicită pe pagina sa de Facebook echipa din Murighiol pentru câștigarea campionatului, postarea este distribuită și de AJF Tulcea, însă nu se spune și faptul că reprezentanta județului nu va participa la barajul de promovare fiindcă nu îndeplinește criteriile minime cerute de FRF.

”AS Viitorul Murighiol Campioană județeană liga a 4! A meritat din plin printr-o implicare a tuturor factorilor care duc la succes!
Am premiat un primar hotărât, un manager priceput și o echipă optimistă formată din fotbaliști amatori cu drag si plăcerea de a juca fotbal, demonstrând că sunt o echipă care va avea un cuvânt de spus în fotbalul tulcean!
Succes!”, a scris președintele AJF Tulcea (foto, primul din dreapta).

Viitorul Murighiol a terminat sezonul regular al Ligii a 4-a Tulcea pe locul 3 în Seria B, la două puncte sub Pescăruşul Sarichioi Junior și Granitul Babadag. Primele patru clasate din cele două serii au jucat baraj pentru accederea în play-off, iar trupa din Murighiol a învins-o pe Flacăra Mihail Kogălniceanu (2-2 în tur și 3-0 în deplare, în retur). În play-off, Viitorul Murighiol a terminat pe locul 1, devansând Săgeata Stejaru, Pescăruşul Sarichioi Junior și Granitul Babadag, devenind, astfel, campioana județului Tulcea în 2022.

Gloria Băneasa, campioana județului Constanța, a promovat în premieră în Liga 3

În aceste condiții, Gloria Băneasa, campioana județului Constanța, promovează în Liga 3 din oficiu, fără să joace vreun meci contra adversarei din Tulcea.

Echipa din comuna constănțeană Băneasa va evolua în premieră în campionatul Liga 3, în cazul în care are resurse financiare și se va înscrie în competiție.

Gloria Băneasa a câștigat Liga a 4-a Constanța după ce s-a clasat pe locul 1 în urma celor 34 de etape disputate în sezonul 2021-2022. A terminat cu 90 de puncte, cu șase mai mult decât a doua clasată CS Medgidia.

Foto: Bihorul Fotbalistic, Spălătorie Covoare Maieru, Petre Badea și Constanța Sport

https://liga2.prosport.ro/liga-4/cele-42-de-castigatoare-de-liga-4-campioanele-judetene-si-meciurile-rezultate-pentru-barajul-de-promovare-in-liga-3-se-vor-disputa-insa-doar-19-jocuri-nu-21-19235161

https://liga2.prosport.ro/seria-1/8-fotbalisti-care-in-sezonul-recent-incheiat-au-jucat-in-liga-2-sunt-in-lotul-romaniei-u19-pentru-participarea-la-euro-tricolorii-debuteaza-la-turneul-continental-contra-italiei-19235150

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-aflate-in-joc-de-glezne-pentru-un-loc-in-liga-2-ce-sanse-au-pierzatoarele-barajelor-de-promovare-sa-fie-invitate-de-frf-si-ordinea-in-care-se-ocupa-posibilele-locuri-vacante-19234550

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-care-pierd-barajul-de-promovare-ar-putea-urca-si-ele-in-liga-2-frf-a-stabilit-criterii-suplimentare-de-atribuire-a-posibilelor-locuri-vacante-ramase-pentru-editia-2022-2023-19233736

Marius ANGHEL 17 Jun. 2022, 14:03 Liga 4
Pe aceeași temă