Trei transferuri dintr-un foc pentru Dorinel Munteanu la SC Oțelul. Doi fundași și un mijlocaș au fost prezentați oficial, dar antrenorul mai anunță și alte veniri: ”Mai am nevoie de întăriri”

Andrei PASCU 19 Jul. 2021, 14:43 Liga 3

SC Oțelul a făcut primele transferuri, după ce l-a numit antrenor pe Dorinel Munteanu. Gălățenii s-au întărit prin aducerea a trei fotbaliști, doi fundași și un mijlocaș. Gabriel Nedelea (21 de ani), Valentin Niculae (22 de ani) și Andrei Vaștag (27 de ani) au fost prezentați de SC Oțelul.

SC Oțelul a făcut trei transferuri 

Nedelea a venit de la Farul, din Liga 1, dar în ultimele două sezoane a fost împrumutat în Liga 2, la fosta SCM Gloria Buzău. În cele două campionate petrecute în divizia a secundă a prins 31 de meciuri și a reușit să marcheze de două ori.

Referitor la Valentin Niculae, acesta a venit din Liga 3, de la desființata Mostiștea Ulmu. Anterior, el a mai evoluat pentru Steaua, CS Balotești și Dunărea Călărași. La nivelul Ligii 2 are 50 de meciuri și patru goluri.

Andrei Vaștag are un trecut interesant. A venit de la ACSO Filiași, dar a trecut pe la Dinamo, Viitorul Constanța sau Săgeata Năvodari. A adunat peste 50 de meciuri în Liga 2, dar are și peste 20 de prezențe în Liga 1.

SC Oțelul Galați a perfectat primele mutări ale campaniei de transferuri din această stagiune prin parafarea unor înțelegeri contractuale cu jucătorii Gabriel Nedelea (fundaș stânga – 21 ani), Andrei Vaștag (mijlocaș central – 27 ani) și Valentin Niculae (fundaș stânga, mijlocaș stânda/dreapta – 22 ani). De asemenea, Oțelul a reușit să extindă angajamentul cu Fernando Dobre (mijlocaș central – 20 ani), împrumutul jucătorului fiind scadent în această vară. Clubul nostru a semnat contracte cu cei patru fotbaliști și începe astfel conturarea lotului pentru sezonul competițional 2021/22 al Ligii 3.

Gabriel Nedelea – fundaș stânga – născut 12 iulie 2000, la Alexandria, Teleorman – este format de Academia Gheorghe Hagi și a mai evolut pentru Viitorul Constanța și Gloria Buzău – 30 meciuri în Liga 2.

Valentin Niculae – fundaș stânga, mijlocaș stânga/dreapta – născut 8 decembrie 1998, la Slobozia, Ialomița – a evoluat de-a lungul carierei la formații precum CS Balotești, Dunărea Călărași, Turris Turnu Măgurele, CSA Steaua București și ACS Mostiștea Ulmu – 50 meciuri în Liga 2.

Andrei Vaștag – mijlocaș central – născut 21 martie 1994, la Reșita, Caraș-Severin – este format de LPS Banatul Timișoara de unde a fost transferat de Săgeata Năvodari, iar apoi a făcut trecerea la Viitorul Constanța. A mai evoluat pentru Dinamo București, Corona Brașov, Metalul Reșița, SV Würmla (Austria), CSM Deva, CSM Reșita, Metalurgistul Cugir, FC Snagov și CSO Filiași – 19 meciuri în Liga 1, 53 meciuri în Liga 2”, a anunțat clubul din Galați pe site-ul oficial, SC Oțelul, care a precizat și faptul că a prelungit contractul cu mijlocașul Fernando Dobre, dar a reziliat înțelegerea cu portarul Iulian Dinu.

SC Oțelul a jucat două amicale / Dorinel Munteanu mai așteaptă transferuri 

SC Oțelul a jucat și câteva meciuri amicale. A pierdut cu Hușana Huși, scor 0-1, și a învins CSM Râmnicu Sărat cu 3-0.

Dorinel Munteanu a vorbit despre primele meciuri amicale pe care le-a jucat SC Oțelul sub comanda sa, dar a dezvoltat și subiectul transferurilor. El încă mai așteaptă veniri.

(N. r. – Despre amicale) ”Au fost două jocuri mai mult decât două antrenamente. Un joc l-am pierdut, pe al doilea l-am câștigat, dar scopul meu a fost de a vedea jucătorii veniți în probe, tinerii veniți în probe, ce trebuie să opresc până luni când plecăm în cantonament.

Sunt câteva nume de care am fost mulțumit vreau să se antreneze cu noi la Vatra Dornei și după aceea, pe parcurs, până la startul competiției să fac un lot de 22 de jucători, plus trei portari, ca să pot aborda începutul de campionat.

Nu puteam să cer prea mult de la ei pentru că am avut trei zile sau patru zile la dispoziție, două zile cu joc, căldură foarte mare, dar mi-au ieșit câțiva jucători tineri în evidență și o să încerc să-i luăm în cantonament.

(N.r. – Despre transferuri) Așteptăm și alte transferuri în cantonament, am nevoie de fundaș central, de atacant, de mijlocaș box-to-box, de travaliu cu experiență, în părțile laterale suntem descoperiți în afară de Nica și Damian, ne mai trebuie concurență v-am spus de la început am nevoie de concurență pe toate posturile”, a spus Dorinel Munteanu.

Foto și video: SC Oțelul Galați

 

 

 

Andrei PASCU 19 Jul. 2021, 14:43 Liga 3
Pe aceeași temă