Allen Coliban și Sebastian Rusu sunt pentru un proiect ”new FC Brașov”, dar au opinii diferite despre echipa de fotbal a Coronei. Liga Suporterilor Stegari a reacționat

Adi MARICA 12 Mar. 2021, 13:01 Liga 3
Allen Coliban și Sebastian Rusu sunt pentru un proiect ”new FC Brașov”, dar au opinii diferite despre echipa de fotbal a Coronei. Liga Suporterilor Stegari a reacționat

FC Brașov renaște! Cel puțin așa susțin atât primarul Allen Coliban, cât și viceprimarul Sebastian Rusu. Doar că cei doi politicieni au strategii diferite pentru readucerea la viață a clubului emblemă a orașului și județului Brașov, iar diferențele de viziune apar în ceea ce privește cazul echipei de fotbal Corona Brașov, scrie Monitorul Expres.

Primarul Coliban vrea concurs de proiecte pentru FC Brașov

La începutul lunii trecute, Allen Coliban anunța că brandul FC Brașov va fi acordat pe baza unui concurs de proiecte.

”Atribuirea brandului FC Brașov se va face transparent, pe baza unui concurs de proiecte. Trebuie să ne asigurăm că proiectul FC Brașov, care va reînvia, va fi unul reprezentativ pentru comunitate și va avea susținerea suporterilor brașoveni”, spunea Coliban.

Viceprimarul Rusu lansează FC Brașov – Echipa Brașovului!

Ieri, 11 martie, viceprimarul Sebastian Rusu, președintele Organizației Municipale PNL Brașov, a ieșit la rampă, în cadrul unei conferințe de presă, cu lansarea proiectului: FC Brașov – Echipa Brașovului!

Deși recunoaște că nu se pricepe la fotbal, Rusu spune că, în ultima perioadă, și-a îndreptat atenția către acest fenomen. Rusu spune că a discutat cu șefii FRF, cu foști și actuali fotbaliști, antrenori și conducători despre viitorul fotbalului brașovean.

După ce a analizat toate informațiile primite, Rusu debordează de optimism și promite că „FC Brașov va redeveni echipa fanion a Brașovului, o echipă la care administrația locală, suporterii, comunitatea de afaceri și cetățenii vor putea fi acționari sau susținători direcți.”.

Viceprimarul a spus că înființarea structurii juridice FC Brașov se va face în mod transparent, iar Primăria Brașov va cesiona marca FC Brașov noii structuri.

Mai mult, Consiliul Local Brașov, va participa în noul proiect FC Brașov ca membru fondator, asociat sau chiar acționar. Mediul de afaceri brașovean este invitat să participe, la asociere și la finanțarea noii echipe. În proiect sunt chemați să intre în acționariat și suporterii, individual sau prin Asociații. În noul proiect FC Brașov sunt chemați să se alăture și foștii fotbaliști ai Brașovului, dar și cluburile sportive și școlile de fotbal private din Brașov, scrie Monitorul Expres.

Sebastian Rusu spune că FC Brașov va evolua din sezonul 2021-2021 în Liga a 2-a, asta în cazul în care Corona sau SR Brașov vor promova în această vară, iar varianta pesimistă ar fi ca ”Steagu” să joace sezonul viitor în Liga a 3-a, în cazul în care nicio echipă brașoveană nu va reuși promovarea.

Rusu a detaliat și a spus că lotul FC Brașov va fi alcătuit din cei mai buni jucători brașoveni de la Corona, SR Brașov, dar și de la celelalte cluburi de fotbal din Brașov. Șeful PNL Brașov a mai spus că FC Brașov va evolua pe stadionul Tineretului, și a plusat cu promisiunea construcției unui stadion modern în oraș.

Trebuie spus și faptul că Rusu a fost unul dintre susținătorii lui George Scripcaru, fostul primar, în campania de alegeri în urma căreia Allen Coliban a ieșit câștigător. Iar actualul edil-șef e de părere că echipa de fotbal a Coronei a fost înființată din ambiția lui Scripcaru.

Opinii diferite pe tema fotbalul de la Corona

În schimb, în ceea ce privește echipa de fotbal seniori de la Corona, liderul Seriei a 5-a a Ligii 3, Coliban și Rusu au opinii total diferite.

La începutul lunii trecute, Coliban lansa un atac la baionetă la adresa echipei de seniori de la Corona. ”Echipa de fotbal seniori de la CSM Corona Brașov a apărut recent, dintr-un orgoliu al fostului primar, ca o insultă la adresa comunității brașovene. Eu cred că ar trebuie să unim toate energiile, iar promovarea să fie bazată pe un proiect sănătos, nu pe o bulă de săpun alimentat din bani publici”, spunea Coliban.

În schimb, viceprimarul Sebastian Rusu a spus cât se poate de clar că nu este de acord cu retragerea echipei de seniori a Coronei din campionat. ”Eu și colegii mei din PNL considerăm că desființarea și retragerea din campionat a echipei de seniori a clubului CSM Corona ar fi o decizie greșită și inoportună, cu care nu suntem de acord. Nu ar fi corect și just să se întâmple acest lucru, ținând cont de banii publici investiți în echipă, de obiectivele stabilite și asumate de clubul Corona, de jucători și antrenori, de munca acestora.”

Dacă la nivel declarativ fotbalul brașovean stă bine, acum rămâne de văzut și ce se va pune în practică. Măcinat de orgolii și interese, fotbalul brașovean se află, de câțiva ani, într-o situație deplorabilă. Un lucru este cert, brașovenii vor FC Brașov, vor un proiect solid și transparent, dar și investiții pe măsură în infrastructură.

Marian Ivan, vârf de lance pentru new FC Brașov

Marian Ivan, fostul mare fotbalist al lui FC Brașov, sprijină noul proiect FC Brașov.

”Am vorbit cu majoritatea colegilor cu care am jucat la FC Brașov, dar și cu foști fotbaliști din generațiile mai vechi și toți sunt pentru renașterea FC Brașov. Chiar nu înțeleg de ce sunt atâtea probleme! Am înțeles din declarațiile lui Sebastian Rusu că indiferent ce echipă va promova la finalul sezonului, că va fi SR Brașov sau Corona, din vară echipa se va numi FC Brașov. Toți brașovenii trebuie să sprijinim proiectul FC Brașov. Avem două echipe în aceeași serie, astfel că sunt șanse duble ca Brașovul să aibă o echipă în Liga a 2-a. Ajunge atâția ani de dezbinare, noi vrem FC Brașov cât mai rapid în Liga 1 acolo unde îi este locul”, a spus Marian Ivan, citat de Monitorul Expres.

Liga Suporterilor Stegari se opune proiectului propus de Rusu: ”Desființați de urgență Corona. Cotizanții au ales SR Brașov”

Prin intermediul unui comunicat de presă, Liga Suporterilor Stegari se opune proiectului propus de șeful PNL Brașov.

”Liga Suporterilor Stegari și SR Brașov nu își vor asocia niciodată numele cu un club nereprezentativ în oraș, cunoscut mai mult pentru scandaluri de dopaj și corupție decât pentru rezultate sportive, cunoscuți drept infamii Corona Brașov. Nu am acceptat fuziunea propusă în 2019 de fostul regim politic, nu o vom face nici în 2021. Solicităm viceprimarul Brașovului, Rusu Sebastian Mihai, să renunțe la declarațiile politice, să își ceară scuze pentru deformarea numelui clubului nostru, pentru confiscarea imaginii unui proiect depus la instituția primăriei la care au lucrat suporterii stegari și pentru modificarea lui în alte scopuri decât cele ale unui proiect fotbalistic sănătos și transparent. De asemenea, faceți public numele acestor foști fotbaliști „stegari” cu care v-ați consultat, pentru că noi suntem curioși să aflăm cine sunt aceștia care din 2017 până în prezent nu au făcut nimic pentru FC Brașov și SR Brașov, ba din contra, și care acum vor să „ajute”. Cerem să faceți dreptate fotbalului brașovean și să desființați de urgență secția de fotbal seniori de la Corona, care cheltuie în mod obscen bani publici în Liga 3. Iubitorii fotbalului brașovean nu sunt de acord să fie cotizanți fără voia lor la Corona, ei au ales în 2017 și echipa se numește SR Brașov, continuatoarea morală de după falimentul lui FC Brașov”, precizează LSS.

Allen Coliban a convocat Consiliul Local pentru a vota desființarea secției de fotbal a Coronei

Primarul Allen Coliban s-a decis: secția de fotbal seniori a clubului sportiv Corona trebuie desființată imediat!

”Am convocat sedință de îndată a Consiliului Local pentru mâine (n.r. – astăzi), cu un singur punct pe ordinea zi: desființarea imediată a secției de fotbal seniori a clubului Corona, născută din niște încordări de mușchi și ambiții politice nejustificate și care cheltuie banii cetățenilor. Vom sprijini în continuare brandul municipalității, singurul susținut de suporterii brașoveni și anume FC Brașov”, a transmis primarul.

Rămâne de văzut dacă acest lucru se va și întâmpla.

După prima parte a sezonului de Liga 3, Corona Brașov este lider în Seria a 5-a, cu 26 de puncte acumulate în 10 meciuri, următoarea clasară fiind CS Blejoi, cu 23 de puncte. În prima etapă din 2021, runda a 11-a, Corona întâlnește pe teren propriu, astăzi, de la ora 15:00, chiar CS Blejoi.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/allen-coliban-vrea-o-singura-echipa-la-brasov-pe-fc-brasov-falimentara-din-2017-apelul-primarului-inaintea-atribuirii-brandului-legendarului-club-19163294

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primarul-brasovului-un-nou-atac-asupra-echipei-de-fotbal-a-coronei-o-insulta-la-adresa-comunitatii-allen-coliban-lauda-sr-brasov-si-face-promisiuni-pentru-renasterea-fc-brasov-19168712

https://liga2.prosport.ro/special/consiliul-local-brasov-a-aprobat-facilitati-pentru-cluburile-sportive-din-oras-primarul-allen-coliban-e-o-masura-de-care-sportul-brasovean-are-nevoie-19167166

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stafful-tehnic-si-jucatorii-coronei-scrisoare-deschisa-dupa-anuntul-in-care-primarul-allen-coliban-vorbea-despre-posibila-desfiintare-a-echipei-de-fotbal-cati-bani-publici-a-cheltuit-in-2020-liderul-19168599

Adi MARICA 12 Mar. 2021, 13:01 Liga 3
Pe aceeași temă