Prima echipă de la baraj care și-a asigurat menținerea în Liga 3, fără să joace! Adversara pe care trebuia să o întâlnească, CSO Ovidiu, campioana Constanței, a fost exclusă de FRF

Marius ANGHEL 15 May. 2021, 00:02 Liga 3
Prima echipă de la baraj care și-a asigurat menținerea în Liga 3, fără să joace! Adversara pe care trebuia să o întâlnească, CSO Ovidiu, campioana Constanței, a fost exclusă de FRF

Barajul de promovare/menținere în Liga 3 are deja o câștigătoare în cele 21 de meciuri în dublă manșă, care debutează duminică, 16 mai. Sportul Chiscani, penultima clasată din Seria a 2-a a Ligii 3 are asigurată rămânerea în cel de-al treilea eșalon fără să mai joace pentru acest lucru.

Adversara pe care trebuia să o întâlnească formația din Brăila, conform tragerii la sorți, a fost exclusă de la baraj de Federația Română de Fotbal. Este vorba despre CSO Ovidiu, campioana județeană a Constanței.

CSO Ovidiu, campioana Constanței, nu a îndeplinit condițiile pentru a participa la baraj și a fost exclusă. Sportul Chiscani, adversara pe care trebuia să o întâlnească, se menține în Liga 3, la ”masa verde”

Informația că echipa din Ovidiu s-ar putea să nu îndeplinească minimele condiții de participare la baraj fusese anunțată de joi, 13 mai, de federali, în momentul tragerii la sorți a meciurilor de baraj.

Departamentul de Competiții al FRF a pârât AJF Constanța și echipa CS Orășenesc Ovidiu la Comisia de Disciplină și Etică a FRF, iar aceasta a constatat neregula și a decis excluderea campioanei județene din 2021 a Constanței de la baraj.

În aceste condiții, Sportul Chiscani (foto, în galben), echipa pe care CSO Ovidiu trebuia să o întâlnească la barajul în dublă manșă, a obținut la ”masa verde” menținerea în Liga 3, acolo unde în sezonul recent încheiat a terminat pe locul 9 din 10 în Seria 2, cu doar 8 puncte acumulate în 18 meciuri, lucru care a dus-o la acest baraj.

Dacă FRF nu ar fi schimbat sistemul competițional al Ligii 3 cu patru etape înainte de finalul sezonului, trupa din Brăila ar fi trebuit să retrogradeze direct. Însă s-a decis această modificare, fiindcă pandemia nu a permis echipelor de Liga 4 să-și reia activitatea mai repede, astfel că în Liga 3 nu aveau cum să promove multe echipe, luându-se, astfel, hotărârea organizării acestor baraje între cele mai slabe echipe din cel de-al treilea eșalon și campioanele județene.

”În temeiul Regulamentului privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, Campionatul Ediției 2021/2022 – punctul 1 Etapa I alineat prim, Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu nu îndeplinește condițiile regulamentare pentru a participa la jocul de baraj pentru promovarea în Liga 3, etapa a II-a”, a sunat decisia Comisiei de Disciplină și Etică a FRF.

CSO Ovidiu n-a jucat șapte meciuri în Liga a 4-a Constanța, minimul cerut de FRF, fiindcă în finala mare nu s-a prezentat CS Eforie

La ”Punctul 1 Etapa I alineat prim” din ”Regulament privind organizarea și desfășurarea jocurilor de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 3, campionatul ediției 2021/2022” se specifică următoarele:

”Dreptul de participare al echipelor din Liga a 4-a la barajul de menţinere/promovare se poate obține doar în situația în care cluburile respective vor participa la un sistem competițional de tip campionat cu un format de minim 4 echipe (care să înceapă şi să termine competiţia) şi un număr de minim 7 jocuri disputate de echipa calificată/desemnată din partea judeţului respectiv”.

CSO Ovidiu a participat într-un turneu de patru echipe, alături de CS Eforie, CS Năvodari și CS Mihail Kogălniceanu, după cele șase etape ocupa locul 1, cu 14 puncte, și s-a calificat în finala mare, al șaptelea joc obligatoriu, unde trebuia să întâlnească a doua clasată, pe CS Eforie, care strânsese 10 puncte.

Numai că meciul dintre CSO Ovidiu și CS Eforie, finala mare a turneului de desemnare a campioanei din 2021 a județului Constanța, nu a avut loc, fiindcă trupa din Eforie nu s-a prezentat la joc. AJF Constanța a decis ca CSO Ovidiu să câștige la ”masa verde” și să reprezinte județul la barajul pentru promovarea în Liga 3, numai că FRF nu a fost de acord.

Meciurile de baraj pentru promovarea/menținerea în Liga 3 au loc în zilele de 16 mai, turul, respectiv 23 mai, returul.

Foto: Sportul Chiscani și CSO Ovidiu

Marius ANGHEL 15 May. 2021, 00:02 Liga 3
Pe aceeași temă