Ploaia nu inundă doar stadionul echipei UTA, ci și alte terenuri din Arad! Meciul dintre Lipova și Ghiroda, amânat

Călin MNERIE 03 Sep. 2022, 00:13 Liga 3

Infrastructura sportivă arădeană e certată rău cu precipitațiile. Dacă joi la stadionul „Francisc Neuman” ploaia torențială a inundat vestiarele, determinându-l chiar și pe Ilie Poenaru să pună mâna pe mătură și mop, vineri, arbitrii nu au dat drumul la meciul din Liga 3 dintre Șoimii Lipova și CS Ghiroda și Giarmata Vii, programat pe arena „Banatul” din cartierul arădean Sânnicolau Mic.

Meciul dintre Șoimii Lipova și CS Ghiroda și Giarmata Vii, amânat pentru a doua zi

În ciuda eforturilor gazdelor, care au încercat să îndepărteze apa de pe teren cu ajutorul unor mese de lemn, nu s-a mai jucat fotbal în ziua în care a fost programat meciul. „Centralul” Sorin Vădana, din Cluj, a constatat că terenul era îmbibat cu apă, l-a și probat cu un balon care pe unele porțiuni nu sărea deloc și a decis, în cele din urmă, să reprogrameze startul confruntării pentru a doua zi, sâmbătă, la aceeași oră (17).

De menționat că, totuși, în toamna anului trecut, meciul dintre Lipova și Cermei s-a jucat în condiții similare, până la urmă fiind o chestiune de interpretare din partea arbitrilor.

Pentru Șoimii Lipova se încheie exilul de 6 ani!

Așadar, cele două candidate la promovarea în Liga 2 din Seria a 8-a se vor revedea sâmbătă la Sânnicolau Mic, iar în caz că suprafața de joc este din nou impracticabilă Federația Română de Fotbal va fi cea care decide când se va reprograma partida din cadrul rundei a doua a eșalonului terț.

Atât Lipova, cât și Ghiroda au început campionatul cu victorii externe, „șoimii” impunându-se cu 1-0 la Cermei, iar timișenii cu 4-1 la Dudeștii Vechi, în fața Pobedei Star Bîșnov.

Acesta este ultimul meci al formației din Lipova în exil și asta pentru că ea se va întoarce acasă după 6 ani de zile, pe stadionul de 1500 de locuri din oraș, care va fi – în sfârșit – gata să-i găzduiască pe fotbaliștii lui Adrian Abrudean.

Aradul are un istoric bogat legat de gazoanele inundate

Cert este că nu e prima oară când pe arena „Banatul” s-au mai amânat meciuri (de juniori sau Liga a 4-a) fiindcă ploaia a inundat gazonul, acum trei-patru ani problemele fiind și mai grave și cu sistemul de scurgere de pe marginea terenului.

Apoi, au adânc implementate în memoria publicului și celebrele imagini de pe „Motorul”, din vara anului 2016, la barajul de promovare în Liga 1 al celor de la UTA cu FC Voluntari. Atunci, jucătorii din acea vreme ai echipei arădene scoteau apa de pe teren cu o ușă de la dulap, dar și cu tricouri, cârpe, mături și ce au mai găsit prin vestiare.

Fotbaliștilor „roș-albi” li s-au alăturat și cei de la Voluntari, iar imaginile au devenit virale.

Și gazonul de azi de pe arena „Francisc Neuman” are serios de suferit când sunt precipitații abundente, dar cel puțin până acum nu a necesitat „intervenții” de genul descrise mai sus.

Călin MNERIE 03 Sep. 2022, 00:13 Liga 3
Pe aceeași temă