Paul Batin s-a despărțit de Recea și va juca tot în Maramureș, la Progresul Șomcuta Mare, unde va fi și antrenor secund! Echipa antrenată de Dănuț Sabou a făcut și alte achiziții și a început sezonul cu dreptul

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 15:24 Liga 3

Echipa maramureșeană Progresul Șomcuta Mare s-a menținut cu emoții în Liga 3, la finalul primul sezon de la promovarea în acest campionat. În noua ediție, 2021-2022, care e programată să înceapă la data de 27 august 2021, formația antrenată de Dănuț Sabou speră la rezultate mult mai bune, dar și o accedere într-o fază cât mai superioară în Cupa României.

Paul Batin și Denis Lihet, foști la Fotbal Comuna Recea, au semnat cu echipa din Șomcuta Mare

Clubul de fotbal al orașului Șomcuta Mare a perfectat în această vară cinci achiziții până în acest moment.

Cea mai importantă este aducerea atacantului Paul Batin, atacant originar din Baia Mare ajuns la 34 de ani, fost jucător la mai multe echipe din fotbalul românesc, la CFR Cluj, UTA, Gaz Metan Mediaș, Pandurii Târgu Jiu, FC Brașov, FC Botoșani, Dinamo sau Concordia Chiajna.

În ultimul sezon a evoluat la Minaur Baia Mare (Liga 3) și Fotbal Comuna Recea (Liga 2). Pentru Recea a jucat în 2021 în 14 meciuri de ligă secundă și a reușit să înscrie 5 goluri.

Batin a primit propunerea de a fi și antrenor secund în stafful lui Dănuț Sabou și a acceptat.

Progresul și-a mai adus un jucător care în ultimele sezoane a activat la Fotbal Comuna Recea. Este vorba despre mijlocașul de 22 de ani, originar tot din Baia Mare, Denis Lihet. Și acesta a evoluat în trecut la Minaur.

Pentru Recea a prins doar 4 meciuri (220 de minute) în Liga 2, în doar două partide fiind utilizat ca titular.

Alte trei achiziții făcute de Progresul

Echipa antrenată de Dănuț Sabou a mai anunțat prin intermediul paginii sale de Facebook alte trei achiziții. Este vorba despre Cristian Raicu și Mihai Miholca, ambii luați de la Sporting Maramureș, și Adrian Tarța, fost la CSM Sighetu Marmației, adversara întâlnită la barajul de menținere în Liga 3.

De altfel, echipa din Șomcuta Mare, reunită în data de 15 iulie, a avut în prima perioadă a pregătirii mai mulți tineri jucători în probe, printre care șapte de la Sporting Maramureș. Din lotul vechi au participat la reunire, potrivit Graiul Maramureșului, 13 jucători, și anume: Lovasz, Roșiianu, Brumar – Pașca, Lang, Cezar Bud, A. Tutuța, R. Negreanu, Balmoș, Bîrle, Bușică, Parnău și Răduneață.

În perioada 2-9 august, Progresul va efectua un stagiu de pregătire pe plan local.

Director sportiv și antrenor de portari noi pentru Progresul

Odată cu reluarea pregătirii în această vară, Progresul Șomcuta Mare a efectuat mai multe modificări în stafful tehnic.

Antrenor principal a rămas Dănuț Sabou, antrenor secund a fost instalat Paul Batin, însă la club au venit și un nou antrenor de portari, în persoana lui Vasile Marius Marian, și un director sportiv, Ioan Vasile Oană.

Progresul s-a menținut în Liga 3 după un baraj cu CSM Sighetu Marmaţiei. Primul meci din Cupa României l-a câștigat fără probleme

În campionatul trecut, Progresul a terminat sezonul pe locul 9 din 10 în Seria a 10-a, cu 19 puncte, la egalitate cu CSM Satu Mare (locul 8) și peste Luceafărul Oradea (8 puncte).

Fiindcă FRF a schimbat în ultimele etape modul de retrogradare, trupa din Șomcuta Mare a evitat astfel picarea directă în Liga 4 și a fost pusă să joace un baraj de menținere în Liga 3 cu CSM Sighetu Marmaţiei, campioana din 2021 a județului Maramureș.

Cu 3-1, acasă, cât și în deplasare, deci 6-2 la general, s-a impus formația antrenată de Sabou în fața Sighetului, astfel că menținerea în Liga 3 a fost reușită.

Săptămâna trecută, în primul meci oficial din noul sezon, în faza I a Cupei României, Progresul Șomcuta Mare a trecut cu 2-0, în deplasare, de ASCF Lăpușul Românesc, prin golurile marcate de Cristian Raicu (49) și Raul Negrean (57). Raicu, una dintre noile achiziții, a înscris chiar la debut, zi în care a și avut aniversarea.

Marius ANGHEL 02 Aug. 2021, 15:24 Liga 3
Pe aceeași temă