Partea neștiută din spatele promovării în Liga 2. Florentin Petre recunoaște că Dacia Unirea are probleme cu banii și se antrenează în parcuri: ”Nu știți pe ce sume am jucat”. Cuvinte superbe pentru jucători

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2021, 18:20 Liga 3

Dacia Unirea Brăila va juca sezonul următor în Liga 2, după ce a câștigat cu SC Oțelul, în retur, cu scorul de 1-0 (2-1 la general). Florentin Petre, antrenorul învingătorilor, nu și-a atribuit prea multe merite pentru această performanță, ci a lăudat în primul rând jucătorii și oamenii din jurul echipei.

Florentin Petre a scos în față și părțile mai puțin cunoscute de la echipă: ”Fără bani, fără să ai unde să te antrenezi, să te antrenezi de două ori pe săptămână în parc” 

La final, în interviurile de după joc, Florentin Petre a scos în față și părțile mai puțin frumoase din spatele acestui succes, lipsa banilor, lipsa condițiilor. Aceste minusuri au pălit însă în fața devotamentului jucătorilor, după cum a punctat fostul mijlocaș de la Dinamo.

Deși a fost nevoit să se antreneze și în parc cu jucătorii, pentru pregătirea și parcursul acestui sezon, Florentin Petre a reușit să îndeplinească un obiectiv destul de important, revenirea în Liga 2. Când a venit vorba strict de banii de care dispune Dacia Unirea Brăila, Petre nu a vrut să dea sume, dar a lăsat de înțeles că sunt foarte, foarte mici.

Întotdeauna mi-a plăcut munca. Experiențele pe care le-am acumulat au fost astfel încât să pot învăța ceva. Am avut noroc că am avut lângă mine oameni ca Ion Marin, Cornel Țălnar, oameni de la care ai ce să înveți. Bineînțeles, capacitatea mea de a percepe anumite lucruri m-a ajutat să ajung la acest nivel. Îmi va fi mult mai ușor față de foștii mei colegi, pentru că e ușor să antrenezi o echipă mare, cu zeci de milioane în cont. Și mie mi-ar conveni, dar e greu să faci performanță cum am făcut noi aici.

Fără bani, fără să ai unde să te antrenezi, să te antrenezi de două ori pe săptămână în parc. Sunt lucruri la care numai experiența poate să facă diferența. Sunt echipe care au zeci de miliarde și nu vreau să spun pe ce bani am jucat până acum, pentru că nu e cazul. Asta dă dovadă de faptul că jucătorii sunt conectați la tot ce le spun”, a spus Floretin Petre la microfonul DigiSport, cu privire la partea economică de la Dacia Unirea Brăila.

Florentin Petre: ”E foarte important cum îți motivezi și cum îți mobilizezi jucătorii” 

Florentin Petre a remarcat mai mult momentul de grație al carierei sale, prin reușita cu Dacia Unirea Brăila, prin faptul că a readus-o în Liga 2. Jucătorii au fost pionii principali în această bătălie, din sezonul care tocmai s-a termina pentru clubul din Brăila, după cum a accentuat fostul mijlocaș al echipei naționale a României.

Petre a fost fair-play și a lăudat și jucătorii și tot ce s-a întâmplat la SC Oțelul în ultimii ani, unde s-a investit mult și au fost aduși jucători importanți, cu meciuri nenumărate în Liga 1 și chiar în cupele europene.

Am muncit enorm pentru a ajunge la nivelul acesta. Normal, când un antrenor are rezultate și califică sau promovează o echipă, acel lucru se datorează jucătorilor. Ei sunt cei care au dus greu, noi doar i-am instruit. Așa voi fi tot timpul, nu mă voi schimba niciodată, îmi voi crea echipa așa, astfel încât toată lumea va juca fotbal.

Astăzi am fost mai ponderați față de alte meciuri, pentru că aveam nevoie de un 0-0, să zic așa. Am avut însă și ocazii de a marca, puteam să luăm și gol, dar până la urmă atitudinea jucătorilor și cum s-au comportat, sunt exemplare. Îi respectăm foarte mult pe cei de la Galați, pentru că îi știu pe cei de acolo. Mai ales pe președintele Cristi Munteanu, cu care am jucat ani de zile.

S-au investit foarte mulți bani la Galați, au jucători foarte buni, dar până la urmă calitatea, simplitatea și atitudinea au făcut diferența. În meciul tur, pe lângă faptul că am avut foarte multe ocazii de a marca, dar și ei, a fost avantajul nostru că am pregătit jocul și i-am surprins. S-a acumulat și oboseala pentru că într-o lună de zile am jucat patru meciuri. E foarte important cum îți motivezi și cum îți mobilizezi jucătorii în momente ca acesta, pentru că foarte mulți dintre ei sunt copii.

Mulți dintre ei nu au jucat la un nivel înalt, pentru a se putea preta la acest nivel, dar e de apreciat. Vreau să spun că fără ei, fără jucători, nu eram așa fericit acum. Dar le mulțumesc și oamenilor care mă înconjoară. Suntem foare puțini, pe o mână îi număr, și am făcut lucruri extraordinare aici”, a mai spus Florentin Petre.

Florentin Petre va merge cu același lot de jucători în Liga 2, la care se vor mai adăuga trei-patru noutăți 

Florentin Petre a făcut analiza sezonului care va veni, de Liga 2, și a declarat că echipa va merge, în foarte mare măsură, pe același nucleu de jucători. Nu va pleca nimeni și a promis că Dacia Unirea Brăila va aduce și câțiva jucători, în jur de patru:

Nu va pleca vreun jucător. Probabil că voi mai aduce trei-patru jucători, dar merg pe calitatea lor de oameni și pe valoare, pentru că fără valoare nu poți să faci treabă. Jucătorii țin și antrenorul și așa se obțin rezultatele.

Emoții există, fără emoție nu te naști ca și campion. De asta mi-a fost cel mai tare frică, să văd cât de mult pot să îi capacitez pe jucători, cât de mult pot să îi motivez ca să poată câștiga și acum. Sunt jucători care au jucat la un nivel foarte mare și vă spun că atât la Oțelul cât și la noi, sunt patru jucători, cinci, care pot juca în Liga 1 fără probleme.

Nivelul este foarte ridicat, mă refer de la ceea ce am oferit în Liga 3, dar ei pot mult mai mult”.

Dacia Unirea cu SC Oțelul: Cristian Andrei – Marius Cocîrlă, Marius Moroianu, Cătălin Stănciulescu, Nicola Păvălache – Valentin Robu, George Apostol, Florin Lungu (cpt.), Robert Vâlceanu (Narcis Ioniță 85′) – Raphael Stănescu (Gabby Batchabi 46′), Patrick Petre (Andrei Apostolache 74′)
Rezerve neutilizate: Alin Mihai – Ziepop Fendung, Alexandru Bădilaș, Ștefăniță Sava, Alexandru Duțu, Andrei Paliu
Antrenor: Florentin Petre

Dacia Unirea Brăila este a patra echipă care obține promovarea în Liga 2, după meciurile din turul 2 din barajele de accedere din Liga 3. Corona Brașov, Unirea Dej și Viitorul Șelimbăr au fost primele promovate.

Foto: Sorin Pană / Sport Pictures

Răzvan STÎNGĂ 30 May. 2021, 18:20 Liga 3
Pe aceeași temă