OFICIAL | Petre Grigoraș s-a despărțit de Foresta Suceava. Motivele care au dus la despărțirea de experimentatul antrenor

Marius ANGHEL 10 Jun. 2020, 16:34 Liga 3
OFICIAL | Petre Grigoraș s-a despărțit de Foresta Suceava. Motivele care au dus la despărțirea de experimentatul antrenor

Foresta Suceava nu va mai continua cu Petre Grigoraș (55 de ani) pe banca tehnică. Clubul din Liga 3 a anunțat oficial, astăzi, 10 iunie, despărțirea de experimentatul antrenor.

Cum echipa bucovineană Foresta a ratat promovarea în Liga 2 fiindcă s-a aflat la mai mult de trei puncte distanță de liderul Aerostar Bacău, când FRF a decis ”înghețarea” actualului sezon după 16 etape, din cauza pandemiei de COVID-19, obiectivul lui Petre Grigoraș nu a fost îndeplinit. Trupa suceveană și-ar fi dorit continuarea colaborării, însă noile condiții financiare nu i-au convenit experimentatului antrenor, mai ales că nivelul este unul destul de jos, la Liga 3.

Foresta a anunțat despărțirea de Petre Grigoraș

”Mulțumim, Petre Grigoraș!

Având în vedere faptul că la 30 iunie contractul domnului Petre Grigoraș ajunge la scadență, în urma discuțiilor purtate în ultima perioadă, am luat decizia de a nu prelungi contractul pentru sezonul viitor”, a anunțat Foresta Suceava.

Petre Grigoraș, ultima dată fost antrenor la Farul, în Liga 2, în sezonul trecut, a preluat Foresta Suceava în etapa a 3-a a acestei ediții a Ligii 3, după ce clubul s-a despărțit de Vespazian Colban.

Cu Grigoraș pe bancă, Foresta a înregistrat în 14 meciuri de Liga 3 10 victorii, un egal și trei înfrângeri, echipa fiind la șapte puncte în spatele liderului Aerostar Bacău. Dacă ar fi fost la maximum trei puncte, atunci cele două formații s-ar fi întâlnit într-un baraj de promovare în Liga 2. Astfel, Aerostar a fost declarată de FRF direct promovată în eșalonul secund.

Cu Petre Grigoraș antrenor, Foresta a ajuns până în optimile de finală ale Cupei României, unde a pierdut pe teren propriu, pe un Areni luminat de o nocturnă mobilă, cu 4-0 meciul cu Dinamo. În 16-imi trecuse cu 2-1 de Gaz Metan Mediaș, iar în turul 4 câștigase cu 2-1 tocmai în fața Aerostarului.

În cariera se antrenor, Petre Grigoraș a condus echipele Farul Constanța, FC Onești, Petrolul Moinești, Oțelul Galați, Poli Iași, Pandurii Târgu Jiu, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, ACS Poli Timișoara și SSC Farul Constanța.

Andrei Ciutac: ”I-am explicat că, în contextul actual, nu mai putem oferi condițiile din campionatul precedent”

Contractul lui Petre Grigoraș cu Foresta prevedea o clauză specială prin care actul se prelungea automat în cazul promovării echipei în Liga 2, dar cum obiectivul nu a fost bifat, continuarea colaborării trebuia discutată între antrenor și președintele Andrei Ciutac.

Clubul își dorea continuarea contractului, însă în noi condiții, având în vedere că bugetul a fost afectat de pandemia de COVID-19.

”Contractul cu Petre Grigoraș este scadent pe data de 30 iunie. Contractul prevede și o clauză care genera prelungirea automată, cu bonusuri de performanță clare, în condițiile în care s-ar fi reușit promovarea în Liga a 2-a, dar, din păcate, nu a fost posibil. Am avut deja o discuție pe tema extinderii colaborării, însă nu am luat nicio decizie, urmează să mai vorbim. Domnul Grigoraș trebuie să se gândească, pentru că i-am explicat că, în contextul actual, nu mai putem oferi condițiile din campionatul precedent.

Dacă va înțelege acest lucru, va rămâne o soluție de luat în calcul pe lângă alte variante de antrenori pe care le avem în vedere. Vreau să spun însă că, indiferent de cum se vor finaliza tratativele, dorim să rămânem în relații amiabile cu Petre Grigoraș, mai ales că am avut o relație bună pe durata sezonului trecut”, spunea, pentru Monitorul Suceava, președintele Forestei, Andrei Ciutac, săptămâna trecută.

Marius ANGHEL 10 Jun. 2020, 16:34 Liga 3
Pe aceeași temă