Mihai Costea a semnat cu o echipă din Liga 3 și speră să joace din nou alături de fratele său, Florin. ”Dacă nu promovăm, nu mai joc în România!”

Adrian MUJEA 26 Jan. 2023, 12:26 Liga 3
Mihai Costea a semnat cu o echipă din Liga 3 și speră să joace din nou alături de fratele său, Florin. ”Dacă nu promovăm, nu mai joc în România!”

Atacantul Mihai Costea (34 de ani) a semnat un contract valabil până în vară cu echipa din Liga 3 Viitorul Dăești, care are ca obiectiv promovarea în Liga 2, dar are emoții cu accederea în play-off. Vâlcean de origine și format la juniorii de la CSM Râmnicu Vâlcea, fratele lui Florin Costea revine acasă, mai ales că familia sa are o casă situată la Dăești.

”Este un lot foarte puternic, se vrea promovarea, am venit acasă să ajut să își îndeplinească obiectivele. Am mulți prieteni cu care am jucat la juniori la Vâlcea și asta m-a determinat să vin la Viitorul. Am venit încrezător că o să promovam, nici nu mă gândesc că putem să ratăm accederea în play-off. Am semnat până în vară, după ce promovăm, o să văd dacă continui aici sau am și alte oferte”, a anunțat Mihai Costea.

Mihai Costea a jucat ultima dată în Liga 4, la ACS ARO Muscelul Campulung

Campionul cu FCSB în 2013 a evoluat în prima parte a sezonului în Liga a 4-a Argeș, la ACS ARO Muscelul Campulung, echipă la care a ajuns în această iarnă Simon Măzărache, plecat de curând de la prim-divizionara Petrolul Ploiești.

Mihai Costea este convins că fosta sa echipă, ARO, va promova în Liga 3 în această vară. ”Eu vin de la Liga 4, așa că pentru mine este un pas înainte, nu înapoi. La Câmpulung a fost bine, am găsit oameni minunați, un grup bun, echipa este pe primul loc și sunt sigur că vor promova. Dar, la Dăești sunt acasă, îmi era greu să fac naveta. Niciodată nu m-am gândit să dau un număr mare de goluri, vreau să ajut echipa să își îndeplinească obiectivele, așa am făcut și la ARO și am dat 17 goluri”, a spus Mihai Costea.

Nu va mai juca în România dacă nu promovează cu Viitorul Dăești

Dacă Viitorul Dăești nu va promova în Liga 2, Mihai Costea este decis să nu mai joace în țară. ”Am avut și acum ofertă din Emirate, unde am fost 4 ani, dar nu m-a determinat să plec de acasă. Am și un copil mic și îmi e greu să mai plec, poate mă duceam dacă oferta era mai avantajoasă. Dacă nu o să promovăm, cred că o să refuz să mai joc în țară”, a declarat Costea.

Sub contract cu echipa din Dăești este și fratele lui Mihai, Florin Costea, care nu se mai pregătește însă cu echipa de trei luni, după ce a fost exclus din lot de fostul antrenor, Călin Cojocaru.

Astfel, situația lui Florin la Viitorul este sub semnul întrebării, însă Mihai speră să joace din nou alături de fratele său mai mare. ”M-aș bucura să joc alături de Florin, am mai făcut-o la echipe mari, sunt sigur că putem și la Dăești”, a mai spus Mihai Costea. Cei doi au evoluat împreună la U Craiova și la FCSB.

Noul jucător al Dăeștiului a mai jucat la Universitatea Craiova, FCSB, FC Voluntari, Al Ittihad Kalba, Dibba Al Fujairah, Al-Arabi (toate trei din Emiratele Arabe Unite), Chindia Târgoviște, CS Progresul București și ACS ARO Muscelul Campulung.

Franck Tchassem și Ionuț Cioinac, primele veniri la Viitorul Dăești

Echipa din Liga 3 Viitorul Dăești a anunțat până acum alte două transferuri. Au semnat atacantul camerunez Franck Tchassem (23 de ani), fost la Știința Miroslava, și mijlocașul Ionuț Cioinac, de la Flacăra Horezu.

Oficialii clubului vâlcean mai țintesc aducerea unui portar de la Universitatea Craiova și mai au în teste câțiva junior.

Lotul va fi format din maximum 23 de jucători și va fi definitivat după cantonamentul local, programat în perioada 6-16 februarie. S-a stabilit un număr de șapte amicale și primul se va disputa în data de 1 februarie, în deplasare, cu Steaua, liderul din Liga 2.

Viitorul Dăești nu e sigură de accederea în play-off

Viitorul Dăești ocupă locul 5 în Seria a 6-a a Ligii 3, cu 25 de puncte acumulate în 15 etape.

Poziția pe care se află este prima de sub locurile care duc în play-off, pe acestea aflându-se CSM Alexandria (31 puncte), Sporting Roșiori (29 puncte), Flacăra Horezu (28 puncte) și Cetatea Turnu Măgurele (27 puncte).

Din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, iar Viitorul Dăești are meciuri cu Cetatea Turnu Măgurele (acasă), Flacăra Horezu (deplasare) și Minerul Costeşti (locul 9, acasă).

Campionatul Ligii 3 se reia în data de 10 martie.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/vointa-lupac-are-un-nou-antrenor-19258725

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/decizie-surprinzatoare-a-lui-simon-mazarache-dupa-despartirea-de-petrolul-atacantul-a-ajuns-in-liga-4-e-datoria-mea-sa-readuc-aici-speranta-ca-o-sa-fie-iar-fotbalul-care-a-fost-odata-19258471

https://liga2.prosport.ro/liga-3/franck-tchassem-a-ratat-transferul-la-poli-iasi-dupa-ce-nu-l-a-convins-pe-leo-grozavu-dar-nu-continua-nici-cu-stiinta-miroslava-africanul-merge-la-alta-echipa-din-liga-3-19257721

Adrian MUJEA 26 Jan. 2023, 12:26 Liga 3
Pe aceeași temă