Moldova Cristești este noua campioană a județului Iași! Marius Onofraș, team-manager la Poli Iași, campion și acest an atât în Liga 2, cât și în Liga 4

Narcis POHOAȚĂ 31 May. 2023, 13:01 Liga 4
Moldova Cristești este noua campioană a județului Iași! Marius Onofraș, team-manager la Poli Iași, campion și acest an atât în Liga 2, cât și în Liga 4

Liga a 4-a a județului Iași are o nouă campioană. Moldova Cristești, echipă pregătită de antrenorul Valeriu Amuhaia și care îl are pe teren pe Marius Onofraș, team-managerul Politehnicii Iași, a obținut titlul de campioană a județului Iași cu o etapă înainte de finalul sezonului.

Moldova Cristești, campioană în Liga a 4-a Iași cu o etapă înainte de final

Echipa din Cristești a făcut un pas important spre titlu încă din runda a 26-a, când a remizat alb pe terenul principalei contracandidatei la titlu, AS USV Iași, aflată la patru puncte în spate.

După acea remiză au urmat trei succese pentru Moldova Cristești, iar ultimul, obținut în penultima etapă, a 29-a, 6-3 pe propriul teren cu Stejarul Dobrovăț, a încheiat și matematic lupta pentru titlu.

Cu o etapă înainte de final, Moldova Cristești are 81 de puncte, cu patru mai multe decât ocupanta locului secund AS USV Iași (77 puncte) și nu mai poate pierde primul loc.

Asigurându-și matematic titlul, jucătorii și stafful celor de la Moldova Cristești au primit la finalul meciului cu Dobrovăț tricourile, medaliile de campioni și trofeul din partea AJF Iași.

Cristeștiul a avut un sezon perfect, fără înfrângere, înregistrând 26 de victorii și 3 remize în cele 29 de etape, golaveraj 133-25.

Marius Onofraș, campion în Liga 2 și în Liga 4 în 2023

La 42 de ani, Marius Onofraș, team-managerul Politehnicii Iași, a devenit, astfel, pentru a doua oară campion într-un sezon. ”Ono”, fost campion al României cu Unirea Urziceni, a câștigat în acest sezon Liga 2 cu Politehnica Iași, ca membru al staffului lui Leo Grozavu, promovând în SuperLigă, dar și campionatul județean, cu Moldova Cristești, ca jucător.

Și chiar a marcat la ultimul meci, contra celor de la Dobrovăț.

Marius Onofraș este la al treilea titlu de campion la județ, al doilea consecutiv.

”Am câștigat Liga a 4-a cu Bradu Borca, în județul Neamț, cu care am și promovat în Liga 3, anul trecut am ieșit campion cu Flacăra Erbiceni, neînvins, iar acum sunt cu Moldova Cristești, tot neînvins. E foarte frumos să fii de două ori campion într-un sezon. Și sezonul încă nu s-a încheiat, ne dorim să câștigăm și Cupa României, să și promovăm în Liga 3”, a declarat Marius Onofraș.

Interesant este faptul că Moldova Cristești are în componență doi foști campioni ai României, ambii cu Unirea Urziceni, în 2009. Aceștia sunt Marius Onofraș (42 de ani) și Sorin Frunză (45 de ani).

Lotul echipei Moldova Cristești în acest sezon: Bucovanu Ciprian, Radu Dan, Hărăguță Alexandru, Cioltan Andrei, Chelaru Ovidiu, Cojocaru Ștefan, Nuțu Vlad, Matei Sergiu, Ciubotaru Dan Andrei, Micu Ștefan, Simionescu Alexandru, Frunză Sorin, Cârjă Codruț, Furtună Ionuț, Popa Valentin, Onofraș Marius, Lipovanu Andrei (golgheterul echipei), Atănăsoae Alexandru, Crăciun Constantin, Dăscălescu Daniel, Melinti Ionuț, Grădinaru Petru, Mercaș Eusebiu, Grigoraș Eduard.

Staff: Amuhaia Valeriu (președinte și antrenor), Bârzu Neculai, Puiu Lucian (delegați), Harabagiu Gheorghe (antrenor copii și juniori), Iacobeț Elena (medic).

CSM Vaslui, adversara Moldovei Cristești în barajul de promovare în Liga 3

În barajul pentru promovarea în Liga 3, Moldova Cristești va juca cu campioana județului Vaslui, CSM Vaslui.

Manșa tur are loc în data de 17 iunie, la Vaslui, iar returul se joacă în data de 24 iunie, pe terenul echipei ieșene.

Printre județele care și-au mai desemnat până în acest moment campioanele în Liga 4 și despre care Liga2.ro a scris se numără Teleorman (Rapid Buzescu), Galați (Voința Cudalbi), Cluj (Arieşul Mihai Viteazu), Suceava (Viitorul Liteni), Mehedinți (Recolta Dănceu), Constanța (Axiopolis Cernavodă), Harghita (CS Gheorgheni-VSK Gheorgheni), Dâmbovița (Recolta Gura Șuții), Hunedoara (Gloria Geoagiu), Gorj (CSO Turceni), Vrancea (Victoria Gugești), Ialomița (Bărăganul Ciulnița) Vaslui (CSM Vaslui), Brașov (Ciucaș Tărlungeni), Alba (Industria Galda), Botoșani (Unirea Curtești) și Sălaj (Luceafărul Bălan).

Meciurile stabilite de FRF prin tragere la sorți, pe regiuni, între campioanele din Liga 4 pentru promovarea în Liga 3:

Manșa tur este programată să se dispute în data de 17 iunie, iar returul are loc la 24 iunie.

 

https://liga2.prosport.ro/liga-4/campioana-din-liga-4-salaj-luceafarul-balan-19273448

https://liga2.prosport.ro/liga-4/unirea-curtesti-e-campioana-din-liga-4-botosani-19273187

https://liga2.prosport.ro/liga-4/dupa-9-ani-industria-galda-este-din-nou-campioana-judetului-alba-antrenorii-doru-oancea-si-dan-comsa-la-al-treilea-baraj-de-promovare-in-liga-3-19273123

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cele-19-echipe-retrogradate-din-liga-3-ultimele-cinci-au-fost-decise-in-ultima-runda-din-play-out-satelitul-cluburilor-fcsb-cfr-cluj-si-fk-miercurea-ciuc-au-picat-in-liga-4-dacia-19272980

Narcis POHOAȚĂ 31 May. 2023, 13:01 Liga 4
Pe aceeași temă