Liga 3, liga tuturor posibilităților! Minerul Costești a folosit la ultimul meci un portar de 49 de ani. ”Îmi era dor să apăr din nou. Era media de vârstă a echipei prea mică și am vrut să o ridic puțin.” În weekend, dacă va juca, va fi adversar cu fiul său

Adrian MUJEA 04 Nov. 2020, 19:16 Liga 3

În unul dintre meciurile restante din Liga 3 desfășurate la mijlocul săptămânii trecute, Viitorul Șelimbăr utiliza, împotriva celor de la FC Hermannstadt 2, în poartă antrenorul cu portari Cristian Preda, care are nu mai puțin de 47 de ani.

Ieri, echipa vâlceană Minerul Costești a depășit ”performanța” reușită de sibieni. În partida restantă cu Gaz Metan Mediaș 2, Minerul a avut între buturi tot antrenorul cu portari, pe Marius Vlădoi, care are 49 de ani.

Marius Vlădoi a revenit pe teren, la nivelul Ligii 3, la 49 de ani

Antrenorul jucător al echipei Minerul Costești, Marius Vlădoi (49 de ani), a apărat poarta echipei sale, în Zăvoi, în remiza cu Gaz Metan Mediaș 2, scor 1-1, în joc restant din etapa 7 din Seria 7 a Ligii 3.

Sezonul trecut, Marius Vlădoi a fost titular obișnuit pentru echipa sa, iar Minerul Costești a câștigat titlul județean în Vâlcea. Acum, la opt ani distanță de când apăra buturile echipei Vișina Nouă, Marius Vlădoi a revenit în poartă la nivelul Ligii 3 și a avut o evoluție apreciată pentru Costești, salvând câteva mingi dificile în fața satelitului celor de la Gaz Metan.

Cu siguranță, portarul vâlcean este cel mai în vârstă jucător care evoluează în fotbalul profesionist.

”A fost un joc ca oricare altul, m-am simțit bine, îmi era dor să apăr din nou. M-am bucurat de momentul acesta. Am simțit că echipa mea avea nevoie de mine mai mult pe teren decât de pe margine. În plus, am avut câțiva indisponibili și era media de vârstă a echipei prea mică și am vrut să o ridic puțin. Nu știu cât o să mai apăr, întrebarea asta mi se tot pune de 38 de ani, de când am început să apăr și încă nu am găsit răspunsul”, a glumit goalkeeperul veteran.

Marius Vlădoi (primul din dreapta, lângă Iosif Rotariu), într-un meci desfășurat pe stadionul ”Dan Păltinișanu”, cu ”U” Cluj, pe când era portar la Poli Timișoara.

Marius Vlădoi poate fi adversar cu fiul său dacă joacă împotriva celor de la Flacăra Horezu

Dacă va apăra și sâmbătă poarta Minerului, în disputa cu Flacăra Horezu, Marius Vlădoi ar putea fi adversar cu băiatul său, Denis, care are 19 ani.

”Vom vedea ce va fi sâmbătă. Eu și Denis am mai fost adversari anul trecut, la un meci de cupă. Acum e diferit, se joacă pe puncte și sincer preferam să fim în serii diferite”, a explicat Marius Vlădoi.

Marius Vlădoi a apărat la Liga a 2-a pentru Chimia Râmnicu Vâlcea, Gloria Reșița, Unirea Alba Iulia, Minerul Motru, Poli Timișoara și Internațional Pitești. La nivel de Liga a 3-a, antrenorul-jucător de la Costești a mai apărat la FC Oltchim Râmnicu Vâlcea și Sportul Vișina Nouă.

Cu 5 puncte acumulate în 8 jocuri, Minerul Costești ocupă locul 9 din 10 în Seria 7 a Ligii 3 și se luptă pentru evitarea retrogradării.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/stiri/s-a-intamplat-in-faza-a-ii-a-a-cupei-romaniei-fiul-si-a-invins-tatal-ambii-jucatori-sunt-portari-la-echipele-pentru-care-evolueaza-18284019

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-restante-metalul-buzau-invinge-progresul-spartac-meciul-cu-cele-mai-multe-goluri-a-fost-la-odorheiu-secuiesc-viitorul-selimbar-continua-fara-greseala-gaz-metan-2-se-incurca-la-minerul-cos-19155748

https://liga2.prosport.ro/liga-3/cu-elevii-sai-infectati-cu-covid-19-un-antrenor-de-portari-a-aparat-in-liga-3-la-47-de-ani-echipa-sa-defileaza-si-in-aceste-conditii-si-e-lider-detasat-in-seria-7-19154748

https://liga2.prosport.ro/liga-3/petre-gigiu-va-antrena-din-nou-in-romania-dupa-o-pauza-de-zece-ani-cu-experiente-in-africa-si-asia-echipa-din-liga-3-pe-care-a-preluat-o-19155702

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-restante-cs-afumati-pierde-primele-puncte-in-acest-sezon-minaur-bare-mare-pierde-la-sanmartin-19155911

Adrian MUJEA 04 Nov. 2020, 19:16 Liga 3
Pe aceeași temă