Patronul clubului Sportul Snagov, prezentat oficial la Dacia Unirea Brăila. „Calitatea” pe care o va avea la echipa din Liga 3 și cum a comentat situația formației ilfovene din Liga 2

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 11:18 Stiri

Șansele ca Sportul Snagov să își continue activitatea în această ediție de campionat a Ligii 2 sunt aproape imposibile în acest moment, cu o săptămână înainte de reluarea părții secunde a sezonului. După jucătorii, clubul ilfovean a rămas și fără finanțatorul Ovidiu Onosă, cel care preluase echipa în timpul acestui sezon de la Cătălin Rufă. Onosă va merge la Dacia Unirea Brăila, în Liga 3, acolo unde tocmai a fost anunțat că are calitatea de membru-asociat/finanțator în Consiliul Director al clubului retrogradat în vara trecută din Liga 2 și care acum se luptă pentru menținerea în eșalonul al treilea.

După ce a desființat, în vara trecută, echipa masculină de fotbal a clubului Carmen București, campiona en-titre a Ligii a 4-a din Capitală care a ratat la baraj promovarea în Liga 3, pentru a prelua clubul Sportul Snagov, din Liga 2, Ovidiu Onosă renunță și la această formație. Bucureșteanul va ajunge însă la Dacia Unirea Brăila, penultima clasată în Seria a 2-a a Ligii 3, așa cum Liga2.ro a anunțat la începutul lunii februarie.

Onosă și alți șase jucători de la Sportul Snagov, la Brăila

Valentin Avramescu, administrator special ACS Dacia Unirea Brăila, a anunțat, joi seară, că Adrian Ovidiu Onosă a fost cooptat în Consiliul Director în calitate de  membru-asociat/finanțator. „Antreprenorul de succes” din București, așa cum îl anunță clubul brăilean pe Onosă nu merge cu mâna goală la clubul brăilean, ci împreună cu șase jucători care au activat în prima parte a sezonului la Sportul Snagov: Octavian Stanciu, Paul Cubleșan, Cosmin Novac, Narcis Ioniță, Florin Lungu și Cristian Postoarcă.

Contactat telefonic joi seară, cu câteva ore înainte de anunțul oficial al clubului Dacia Unirea Brăila, pentru a explica situația actuală a clubului Sportul Snagov, dacă își va continua sau nu activitatea, Ovidiu Onosă nu a dorit să vorbească absolut deloc despre echipa ilfoveană, rezumându-se să răspundă la întrebările care i-au fost adresate cu: „Nu am niciun comentariu!”

Obiective: evitarea retrogradării – pe termen scurt, promovarea – în sezonul următor

Dacia Unirea Brăila ocupă, în acest moment, locul 15, penultimul, retrogradabil, în Seria a 2-a a Ligii 3, cu doar 8 puncte acumulate după primele 15 etape. Echipa antrenată de Florentin Petre e la patru puncte peste CS Medgidia, prima clasată deasupra zonei roșii. Lider este Unirea Slobozia, cu 37 de puncte.

Conducerea clubului brăilean a anunțat că, după primirea lui Onosă în Consiliul Director, obiectivul pe termen scurt este formarea unei echipe puternice de seniori și evitarea retrogradării, în timp ce pe termen lung se dorește atacarea primului loc în campionatul următor al Ligii 3.

Iată comunicatul clubului Dacia Unirea Brăila:

„Cu multă speranță pentru viitor, vă aducem la cunoștință, atât suporterilor și simpatizanților echipei noastre, cât și întregului fotbal brăilean, finalizarea cu succes a discuțiilor privind colaborarea în domeniul sportiv cu dl. Adrian – Ovidiu Onosă, antreprenor de succes în București, implicat până acum în proiectele sportive de la cluburile „Carmen București” și „CS Sportul Snagov”. Aceste discuții s-au finalizat prin depunerea cererii de adeziune la clubul nostru conform Statutului Asociației  „Dacia Unirea” Brăila, cerere care va fi aprobată în adunarea generală din această săptămână-urmând ca dl. Adrian – Ovidiu Onosă să fie cooptat în Consiliul Director în calitate de membru-asociat/finanțator.

Îi urăm un sincer bun venit  în cadrul clubului nostru d-lui Adrian – Ovidiu Onosă, îl asigurăm de susținerea și transparența noastră deplină, având totodată convingerea că experiența pe care domnia sa a acumulat-o în domeniul sportiv, precum și capacitatea manageriala dovedită în activitatea sa profesională, vor conduce la rezultate foarte bune pentru clubul nostru, iar împreună cu banca tehnică și suporterii noștri, la îndeplinirea unor obiective îndrăznețe.

Pe termen scurt, obiectivul clubului este formarea unei echipe puternice de seniori, care să reușească evitarea retrogradării în acest campionat și obținerea unor rezultate constante. În acest moment, 15 transferuri au fost perfectate, iar alte 3-4 sunt în discuții avansate. Pe termen lung, scopul principal este atacarea primului loc în campionatul viitor, performanță care va reflecta profesionalismul și perseverența tuturor celor implicați. Despre toate aceste planuri de viitor și obiectivele propuse dl. Adrian – Ovidiu Onosă își va prezenta viziunea în scurt timp, într-un interviu ce va fi publicat pe site-ul nostru oficial.

În încheiere, facem un apel către toți susținătorii acestei echipe să sprijine în perioada următoare acțiunile noastre de reașezare cu deplin respect a numelui DACIA UNIREA BRAILA la locul cuvenit, în concordanță cu tradiția de peste 100 ani de existență, inclusiv prin susținerea demersurilor imediate către autoritățile brăilene pentru readucerea, în cel mai scurt timp posibil, a echipei pe Stadionul Municipal, adevărata casă a acestei echipe. Este MOMENTUL MULT AȘTEPTAT AL RENAȘTERII și VĂ‚ AȘTEPTĂ‚M ALĂ‚TURI DE NOI! ÎMPREUNĂ‚ PENTRU DACIA UNIREA, ÎMPREUNĂ‚ PENTRU FOTBALUL BRĂ‚ILEAN!”

Articol scris de Marius ANGHEL

Marius ANGHEL 14 Feb. 2020, 11:18 Stiri
Pe aceeași temă